Hytte og feriehus i Nærøy

Ønsker du en hytteferie ved kysten av Nord-Trøndelag, der du kan fylle oppholdet med aktiviteter som fiske, bading og båtliv? Vakkert beliggende i Namdalen finner du Nærøy, en kommune med variert natur og sjarmerende atmosfære. Her ligger det til rette for fantastiske feriedager, uansett om du vil være aktiv eller bare slappe helt av i private omgivelser. Leier du en hytte i Nærøy hos NOVASOL, kan du se frem til en ferie med aktivitetsmuligheter for hele familien.

En hytte i Nærøy byr på flotte fiskemuligheter

Opplevelser og aktiviteter

Nærøy kan by på alt fra fjell og skogsområder, til skjærgård og fjordlandskap. Her befinner du deg tett på havet, noe den fiskeglade vil kunne dra nytte av. I Nærøy kan du ta turen til Norges minste by, Kolvereid, som er administrasjonssentrum i kommunen. Her finner du alt du trenger til hytteferien. 

Finn roen på vannet og legg ut på en rolig kajakktur i skjærgården, eller bestig en topp som gir fantastisk utsikt over ytre Namdal. I landskapsområdet Salen kan du boltre deg i nærmest urørte naturomgivelser, noe som legger til rette for flotte feriedager i det fri. 

For deg som liker å fiske byr Nærøy på fantastiske forhold, både i fjord og elv. Ta for eksempel turen til Opløelva, som byr på gode muligheter for fiske, samt  kano – og kajakkpadling. I Nord-Trøndelag ligger dessuten Namsenvassdraget, som strekker seg fra svenskegrensen og helt til Foldahavet. Vassdragets hovedelv Namsen, ofte kalt Elvenes dronning, har vært en populær lakseelv siden 1800-tallet. Fortsatt står elva som en av Norges beste elver for laksefiske, men også vassdragets mindre elver byr på flotte fiskemuligheter. Det er verdt kjøreturen dersom du vil prøve fiskelykken på hytteferie i Nord-Trøndelag.

Attraksjoner og severdigheter

Nærøy ligger rett ved kystbyen Rørvik, der du blant annet finner Kystmuseet i Nord-Trøndelag. Museet består av flere museumsbygg, det fredede fiskeværet Sør-Gjæslingan og gårdsanlegget Vågsenget på Mellom-Vikna. Ta turen ut til Sør-Gjæslingan, et fredet kulturminne, som tidligere var det største fiskeværet sør for Lofoten og samlingspunkt for flere tusen fiskere. 

Besøk Nærøy kirke, som opprinnelig ble bygget på 1100-tallet. Kirkebygget er restaurert, og  er i dag fredet. Er du interessert i mer kulturhistorie kan du ta turen ut til «den hvite byen», Abelvær. Her venter mye historie i form av familien Brandtzægs tidligere fabrikker og butikker. Været ble nemlig på 18 - og 1900-tallet bygget opp rundt familiens foretak. 

For en hyggelig dag med familien, kan du dra til Namsskogan Familiepark, der Norges største samling av nordiske dyr venter. Her finnes det i tillegg mange spennende aktiviteter, som  klatrepark, trampoline, gullgraving og mye mer.

Hytte og feriehus i Nærøy

Legger du ferien til en hytte i Norge, og ender opp i flotte Nærøy, må du prøve noen av de lokale butikkene og restaurantene. Du kan for eksempel ta turen til Namdalen Landhandel, der du kan kjøpe kortreiste produkter, som fisk, øl og honning. I Nærøy ligger også det som har blitt kåret til en av Norges beste restauranter. 

En hytte i Nord-Trøndelag byr på autentiske opplevelser i form av levende bygder og tradisjoner. Når du velger en hytte fremfor andre boalternativer, kan du se frem til en ferie i private omgivelser. Bo akkurat slik du ønsker, og legg opp feriedagene helt selv. Friheten med feriehus er noe av det våre gjester setter aller størst pris på!