Feriehus og hytte i Hedmark

NOVASOL formidler hytter og feriehus i Hedmark

Feriehus og hytte i Hedmark

Velkommen til fantastiske Hedmark – fylket som rommer utrolig mange spennende aktiviteter og opplevelser. Leier du en hytte i Hedmark, vil du neppe gå tom for morsomme ting å finne på. Fylket grenser mot Trøndelag i nord, Oppland i vest, Akershus i sør og Sverige i øst. Her kan du feriere nær noen av Norges største nasjonalparker, med Rondane, Forollhogna og Femundsmarka som de mest kjente. Hvis ikke det var nok, finner du i tillegg Norges største innsjø, Mjøsa, og lengste elv, Glomma, innenfor fylkets grenser. Som du sikkert skjønner, finnes det et stort utvalg av aktiviteter for hele familien i Hedmark. NOVASOL hytteutleie i Norge ønsker deg velkommen.

Populære feriehus i Hedmark

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Hedmark

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Hedmark

Loading...

Attraksjoner og severdigheter

Velger du å leie et feriehus i Hedmark til din neste ferie, kan du oppleve et stort antall attraksjoner og severdigheter. Hedmark har en rik historie som spenner fra steinalder til nåtid. Etter kristningen av Norge ble Hamar et viktig bispesete med egen domkirke. Hamar ligger ved Mjøsa og er en av fylkets største byer. Her kan du se de 950 år gamle ruinene av Hamardomen, som er en del av Hedmarksmuseet. Her får du et innblikk i historien fra vikingtiden og middelalderen til i dag. Det finnes også flere museum, som det Norske Skogmuseum i Elverum, der du kan lære om jakt, skog og fiske. En gang i året går også de Nordiske Jakt – og Fiskedagene av stabelen ved Skogsmuset. I Elverum kan du stoppe innom Glomdalsmuseet, et kulturhistorisk museum for Solør og Østerdalen. Deler av museet befinner seg ute i friluft, og tar for seg levemåten til folk i området gjennom flere århundrer. Her er det også mulig å treffe på gamle norske husdyr i sommermånedene. 

Den mest kjente hedmarkingen er nok Edvard Munch, som ble født i Løten i 1863. En annen nordmann som har en viktig plass i norske hjerter er Alf Prøysen, født og oppvokst på husmannsplassen Prøysen i Ringsaker. I dag kan du besøke Prøysenhuset, rett ovenfor husmannsplassen, og lære mer om Prøysens liv og virke. Her er det også en rekke aktivitetsrom, de små og store kan prøve seg på snekring, skriving og annet gøy. 

Legger du ferien til Glåmdalsregionen, kan du besøke den koselige byen Kongsvinger. Byen er delt av Glomma, og forbundet med to bruer. Øvrebyen er byens eldste del, og her kan du vandre mellom gammel og idyllisk trehusbebyggelse. Turen gjennom Øvrebyen fører deg opp til Kongsvinger festning, der du får en fantastisk utsikt over byen. På festningen finner du også restaurant og museum. 

Langs riksveg 3 i Stor-Elvdal står den store, skinnende sølvelgen, som ruver 10 meter over bakken. Kjører du forbi er det verdt å stoppe for et bilde med det som sies å være verdens største elgskulptur.

Lei en hytte i Hedmark hos NOVASOL

Aktiviteter og opplevelser

Uansett når på året du leier hytte i Norge, vil ikke aktivitetsutvalget skuffe deg. På ferie i Hedmark kan du kombinere en aktiv ferie i skog og mark, med byliv, kulturelle og historiske severdigheter. Fra en hytte i Hedmark kommer du deg enkelt til flotte naturområder. Føler du for en aktiv ferie kan du for eksempel gå deler av Finnskogleden, som strekker seg fra svenskegrensen nær Kongsvinger til Trysil. Skogen har fått navnet etter finske innvandrere som bosatte seg der på 1500 – og 1600-tallet. Underveis kan du stoppe på små gårder, der du kan lære mer om finnekulturen og smake tradisjonelle retter.

Vil du få opp pulsen med en topptur kan du prøve deg på fylkets høyeste topp, Rondeslottet (2178 mon). Bestiger du dette fjellet kan du i samme slengen få med deg flere fjell på over 2000 meter. Fra toppen av Rondeslottet venter en fantastisk utsikt – på klare dager kan det virke som du ser hele fjell-Norge. 

For deg som vil prøve fiskelykken på ferien, kan Hedmark friste med et uendelig antall muligheter. En fisketur på Glomma er aldri å forakte, og det er lite elvefiske en varm sommerkveld. Glomma er elven for deg som vil ha litt fart og spenning – kanskje er det du som får storgjedda på kroken? I tillegg kan du få ørret, røye, abbor, brasme og mange andre arter i elva. I Hedmark ligger også Mjøsa, Norges største sjø. Her er det blant annet mulig å få stor ørret på kroken, i tillegg til rundt 20 andre fiskearter.

Bo i et feriehus i Hedmark nær Rondane nasjonalpark

Naturomgivelser

Hedmark er omringet av en rekke naturfenomener som fjell, daler, maleriske vannveier og blomstrende kulturlandskap. Fylket har en rekke nasjonalparker, som Rondane, Forollhogna og Femundsmarka. Her ligger det til rette for flotte naturopplevelser. Du trenger riktignok ikke besøke nasjonalparkene for å se vakker natur. Leier du en hytte i Hedmark er du aldri langt unna skog og mark, og muligheten for gode turopplevelser. Her trives både mennesker og dyr godt. Elg, rådyr, rev, hare, gaupe og bever er bare noen av dyreartene som anser fylket som sitt hjem. 

Nasjonalpark Rondane ligger i fylkene Hedmark og Oppland. Her venter ti topper på over 2000 meter, samt flotte turmuligheter i rolige, lavdekte fjellvidder. Femundsmarka ligger mellom sjøen Femunden og grensen til Sverige. Dette er et av Norges fineste turområder, og midt i blinken for vandring, kanoturer og fiske. Her har du mulighet til å komme tett på naturen i en av Skandinavias største villmarksområder.

Vinterferie i Hedmark

Når du leier feriehus i Hedmark på vinteren, kan du teste formen i noen av Norges største skianlegg. I vintermånedene trekker mange til de kjente skisportstedene Trysil, Sjusjøen og Savalen. Trysil har hvert år flere tusen besøkende, men et velfungerende heissystem gjør at det ikke blir lange køer ved skiheisen. De tallrike barneløypene gjør området perfekt for en vinterferie i Trysil for hele familien. På Sjusjøen kan NOVASOL tilby en rekke hytter og ferieleiligheter, der du kan bo med skiløypene rett utenfor døren. På Sjusjøen venter et stort og velpreparert løypenett, samt andre spennende aktiviteter for hele familien. NOVASOL har i tillegg eget servicekontor på Sjusjøen.

Hytter og feriehus i Hedmark

En hytte i Norge er for alle, uansett om du ønsker rolige naturomgivelser eller urbane opplevelser. Se til Hedmark neste gang du skal på ferie i Norge. NOVASOL formidler ferieboliger i Hedmark og du kan finne den rette for deg her på våre nettsider.

Når du bestiller en NOVASOL feriebolig får du automatisk vår Trygghetspakke inkludert. Den inneholder blant annet vår Avbestillingsdekning, som gir deg en ekstra trygghet. Du kan lese mer om Trygghetspakken i våre leiebetingelser.