Hytter og feriehus i Engerdal

Velkommen til Engerdal -  et eldorado for deg som ser etter en hytteferie i fantastiske naturomgivelser. Når du velger en hytte i Engerdal, kan du tilbringe ferien tett på Femundsmarka nasjonalpark, med alle de fine mulighetene det gir. Engerdal kommune ligger nordøst i Hedmark, og regnes som en del av Østerdalen. Innenfor kommunens grenser ligger omtrent halvparten av Femundsmarka nasjonalpark og hele Gutulia nasjonalpark. Engerdal er derfor en skikkelig naturkommune, og her kan du feriere med kort vei til villmarken. Se vårt utvalg av ferieboliger i Engerdal neste gang du skal leie en hytte i Norge.

Vakker natur venter deg fra en hytte i Engerdal

Populære feriehus i Engerdal

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Engerdal

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Engerdal

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

På grunn av Engerdals fantastiske og varierte natur, er mulighetene for en aktiv ferie gode. Området egner seg ypperlig for fiske, jakt, fot – og sykkelturer, rafting, langrenn, kano – og kajakkpadling, ridning og snøskuterkjøring. Området kan by på ulike aktiviteter, avhengig av når på året du legger ferien til en hytte i Hedmark

Stort sett hele året kan du knyte på deg turskoene, og legge ut på turer i skog og mark. Her er mulighetene nesten uendelige, og du kan velge mellom turer på sti, seterveier, merkede ruter og toppturer. Ønsker du å bestige et fjell i løpet av ferien, kan du prøve deg på kommunens høyeste topp, Elgåhogna (1460 moh),  en tur som tar rundt 3,5 timer én vei. I Femundsmarka kan du følge noen av de DNT-merkede løypene, men disse er det mange av.de Et tips er derfor å kjøpe kart over Engerdal på forhånd, slik at du kan planlegge turene i fred og ro på hytta. 

Det mangler heller ikke på gode fiskemuligheter i Engerdal. Du kan faktisk velge mellom rundt 900 sjøer, elver og fjellvann når du kjøper fiskekort i kommunen. Finn roen ved et stille vann omringet av storslagen natur – bedre enn dette blir det knapt. I Engerdal kan du få flere fiskearter på kroken, som abbor, gjedde, røye og sik, men dette varierer fra vann til vann. Det finnes knapt noe som smaker bedre enn selvfanget abbor til kvelds. Det er også veldig gode muligheter for ulike typer jakt i kommunen. 

Mange ønsker å oppleve naturen fra vannet, og en kano – eller kajakktur i Femundsmarka er en helt spesiell opplevelse. Innsjøen Femunden er populært for turpadling, men området består av utrolig mange mindre vann, elver, vassdrag og fjellvann. Kombinert gjør dette Engerdal til et skikkelig paradis for kano – og kajakkpadling. 

På Femunden opererer også den tradisjonsrike båten M/S Fæmund II på sommeren. Her kan du bli med på tur ut på Norges nest største innsjø. Dette er en fin måte å oppleve Femundmarkas mektige natur på!

Natur og severdigheter

Villmarken i Engerdal er nok kanskje områdets aller fineste attraksjon. Her kan du ferdes i nærmest uberørt natur, og dette er en mulighet mange benytter seg av i løpet av året. Naturen her er variert og karakteristisk, og du finner både myke daler, høye fjelltopper, stille fjellvann, brusende elver, og morenerygger her. 

I Engerdal drives Norges sørligste, samiske reindrift. Denne tradisjonelle reindriften har vært i kommunen i rundt 100 år. Ved Blokkodden Villmarksmuseum på Drevsjø kan du lære mer om den samiske næringsdriften og kulturen, samt hvordan skogsarbeid, jakt og fiske har foregått i området. Det sommeråpne friluftsmuseet byr på moro og læring for hele familien, og her finnes mange aktiviteter for både store og små.

Hytte i Engerdal

Ser du etter en hytte i Norge med storslagne naturopplevelser rett utenfor døren? Da bør din neste ferie gå til Engerdal. Kommunen ligger i tillegg ikke langt fra Trysil, der du kan boltre deg i et av Norges største skianlegg hele vinteren. Finn din neste hytte hos NOVASOL i dag og legg ferien til vakre Engerdal!