Hytte og feriehus i Tynset

Velkommen til Tynset i den sjarmerende Østerdalen i Hedmark. Beliggende mellom Gudbrandsdalen i vest og Sverige i øst, ligger kommunen som kan by på gode naturopplevelser for hele familien. Leier du en hytte i Tynset kommune kan du ta med familien, venner eller kjæresten på fine fjellturer, og nyte alt det naturen kan by på.

Fine turområder venter med en hytte i Tynset

Populære feriehus i Tynset

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Tynset

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Tynset

Loading...

Aktiviteter og attraksjoner

Mange som besøke Tynset benytter seg av den vakre og lett tilgjengelige naturen. Kommunen strekker seg sørover fra Forollhogna nasjonalpark, et naturområde som byr på gode aktivitetsmuligheter for hele familien. Pakk ryggsekken og legg ut på tur i vakre fjell – og seterdaler, der du kan plukke sopp og bær, jakte og fiske. Forollhogna har blant annet en villreinstamme, samt en levende seterkultur. 

Leier du en hytte i Hedmark mangler det ikke på gode fiskemuligheter. I området rundt Tynset ligger forholdene til rette for gode opplevelser og kanskje en fisk eller to på kroken. I området rundt bygda Kvikne kan du velge i rundt 80 fiskeførende vann. Husk å sjekke hvilke regler som gjelder for fiske, samt hvor du får kjøpt fiskekort. 

Et annet populært turområde er Knutshø Landskapsvernområde. Området er en del av Dovrefjell-Sunndalsfjella Nasjonalpark og landskapet er preget av vidder. Føler du for å bestige en fjelltopp i løpet av hytteferien, kan Raudsjøpiggen med sine 1306 meter over havet være for deg. Dette er en tur som kan passe for hele familien. Dersom en topptur blir litt for ambisiøst, er det like hyggelig å pakke sekken full av god mat og legge ut på tur. Dette er også en fin anledning til å plukke noe av naturens goder, som kan nytes når du er tilbake på hytta. 

Savalen er et kjent rekreasjonsområde for mange, spesielt på vinterstid. Her finnes blant annet muligheter for alpint, langrenn og skøyter. For langrennsentusiasten kan Savalen friste med rundt 100 kilometer skiløyper i variert terreng. Også på sommerstid kan området by på morsomme aktiviteter for hele familien. Ettersom Savalen er en innsjø, kan du fiske, bade og  padle kano og kajakk. I området rundt innsjøen ligger det til rette for turer til fots, på sykkel eller hesteryggen. 

Tynsets sentrum er tettstedet med samme navn, og her finner du alt det du måtte trenge til oppholdet. Den vakre naturen er nok Tynsets største attraksjon, men kommunen er likevel kjent for sine rekorder. På torget i Tynset står det en spark, som en stund holdt rekorden som verdens største. Den 5,4 meter høye sparken er et morsomt innslag og virkelig verdt et besøk!

Feriehus og hytte i Tynset

NOVASOL formidler privateide ferieboliger i hele Norge, og du kan enkelt finne din neste hytte i Tynset her på våre nettsider. Ved å legge inn ønskede kriterier i vår søkefunksjon kan du enkelt finne frem til riktig feriebolig for deg og dine behov.