Feriehus og hytte i Vest-Agder

Aller lengst sør i Norge ligger idylliske Vest-Agder. Her er lanskapet variert med innlandsnatur i nord og kystlandskap i sør hvor sistnevnte har vokst seg til å bli selve essensen av regionen. Variasjonene gjør regionen til en herlig helårsdestinasjon, der naturen demonstrerer sine kontraster og overveldende mangfold på best mulig måte. Når du leier en hytte i Vest-Agder kan du se frem til flotte natur- og kulturopplevelser.

Zachodni Agder

Populære feriehus i Vest-Agder

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Vest-Agder

Loading...

Feriehus med basseng i Vest-Agder

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Vest-Agder

Loading...

Aktiviteter, kultur og opplevelser

Kristiansand er et naturlig knutepunkt i regionen, og mange barnefamilier vender blikket hit når de skal leie hytte i Vest-Agder. Sørlandets «hovedstad» oser av liv spesielt sommerstid og er kjent som Barnas By til glede for hele familien. Blandt de mange attraksjonene her, er Norges største familieattraksjon, Dyreparken i Kristiansand, en yndet opplevelse. Utforsk enda mer av regionen og sett kursen vestover fra Kristiansand til Lyngdal. Her finner du badelandet Sørlandsbadet beliggende idyllisk til ved strandkanten. Et flott badeland med både inne- og uteannlegg.

I Vest-Agder er kulturscenen stor og variert med opplevelser for alle aldre. Det store kulturelle engasjementet og dugnadsånden resulterer i et hav av festivaler hvor flere har fått velfortjent internasjonal anerkjennelse. Store artistnavn og kulturpersonligheter fra både inn- og utland har gjestet arrangementene og bekrefter med det arrangementer med kvalitet i verdensklasse. Året rundt inviterer musikk, film og matfestivaler fastboende og tilreisende til unike opplevelser både ved kyst og fjell.

Attraksjoner og severdigheter

Lindesnes er en kystkommune med vill og vakker skjærgård, og ytterst på Lindesneshalvøya ligger Norges sørligste fastlandspunkt. Ta turen til Lindesnes Fyr og stå på Norges sørligste punkt omgitt av mektig havutsikt. Dette er Norges eldste fyrstasjon, og i 1656 ble Norges første fyrlyst tent akkurat her.  Utforsk kulturminnet og lær mer om fyr- og sjøfartshistorien i Norge. Opplevelsen er fantastisk uansett vær, men kanskje mest spektakulær når det stormer som verst.  

Turen østover, langs kysten fra Lindesnes mot Mandal er en flott naturopplevelse med fin skjærgård, flere fredede fuglereservater og friluftsområder av nasjonal verdi. Mandal blir gjerne beskrevet som «Den lille byen med de store kunstnerne». Vel fremme i kunstnerbyen anbefaler vi derfor en tur innom Mandal Museum og Vigeland Hus for å oppleve den unike kunsthistorien herfra. Sistnevnte er barndomshjemmet til de kjente kunstnerbrødrene Gustav og Emanuel Vigeland. Med barneleker og kunstaktiviteter er dette en flott opplevelse for hele familien

Ikke bare langs kysten er opplevelsene unike, men ta turen inn i landet til Vennesla og opplev Norges første museumsjernbane, Setesdalsbanen. Setesdal er en av landsdelens mest særegne daler, og på unikt vis kan du oppleve deler av det naturskjønne landskapet på den 8 km lange jernbanestrekningen som siden 1964 har vært et levende museum. På en fullverdig måte får du her et innblikk i hvordan driften på Setesdalsbanen en gang fortonet seg med over 100 år gamle damplokomotiver, stilfulle trevogner og ærverdige stasjonsbygninger.

Naturomgivelser

I det attraktive kystlandskapet i Vest-Agder ligger en rekke unike uthavner med bebyggelse av stor kulturhistorisk verdi. Uthavnene er enestående og godt bevarte kulturmiljøer i internasjonal klasse, og disse småsamfunnene ligger lunt plassert mellom holmer og skjær ytterst i kystleden mot Skagerrak. Spesielt for uthavnene er de hvitmalte, tettbebygde trehusene ofte plassert nær bryggekanten, kulturlandskapet og historien etter flere hundre år med havnevirksomhet, losing og handel.

Når du leier et feriehus i Vest-Agder, vil du også merke deg at kontrastene er store i her. Langs hele kysten finner du turløyper og kyststier med utsikt mot svaberg, holmer og hav. Blant annet er Furulunden i Mandal et stort friluftsområde med gang- og sykkelveier omkranset av store og små strender. Strendene i Vest-Agder lokker til havsalte dupp under sommersolen, restaurantene ligger som perler på en snor langs bryggekantene og tilbyr de lekreste retter en kystregion verdig, og når kvelden kommer nytes den best i hyggelige lag på en hytte i Vest-Agder. Men husk at en ferie ved kysten ikke er fullkommen før den oppleves fra havet i båt, kajakk eller fartsfyllt havrafting. Her ligger alt til rette for en fantastisk ferie i en hytte i Norge

Landskapet endrer seg fort bare noen få timer lenger inn i landet. Her er det fjell og innlandsvann som preger naturen og viser frem regionen i ny drakt gjennom årstidene. Sirdal er Norges sørligste høyfjellskommune og en populær destinasjon vinterstid. I tillegg til attraktivt skisenter, er det her spennende aktivitetstilbud som du har stor glede av ved andre årstider. Kast seg utfor fjellsidene på downhil sykkel eller kjør i eget tempo på fine sykkelveier, spill fjellgolf på en av Norges flotteste golfbaner eller prøv utallige klatreruter av ulik vanskelighetsgrad.  I Åseral er det også flere alpinanlegg, men bygda er kanskje mest kjent for sitt aktive kulturliv med Eikerapen Roots Festival i spissen som hver sommer trekker mange tilreisende.

Lei en NOVASOL hytte i Vest-Agder

Fjellområdene byr på flotte turstier, gode fiskevann, preparerte langrennsløyper og adrenalinfylte alpinbakker. Langs kysten setter den eksepsjonelle skjærgården et idyllisk preg på omgivelsene med hvite trehusbebyggelser, båtliv, strender, lukten av ramsalt hav og smakene av deilig sjømat. Felles for regionen er også de mange festivalene kjente både i inn- og utland, og diverse kulturelle begivenheter som kan oppleves gjennom hele året. I dette herlige mylderet av opplevelser og muligheter bor du godt i et av våre feriehus i Vest-Agder.

NOVASOL – Med kunden i fokus siden 1968

Hos NOVASOL står kundens opplevelse i fokus. Vi tror på at god service er nøkkelen til en uforglemmelig ferie. Derfor er vi med deg på hele reisen – før, under og etter – slik at du alltid skal føle at du er i trygge hender når du leier en feriebolig med oss.

Når du har bestemt deg for å leie en hytte i Vest-Agder kan du enkelt gjennomføre bookingen her på våre nettsider.

Vi ser frem til å ønske deg velkommen til Vest-Agder og NOVASOL.