Hytte i Lyngdal

En ferie i Lyngdal er godt for kropp og sinn. Her kan du puste inn frisk havluft, vandre i vakker natur, spise god lokal mat, fiske og mye, mye mer. Nyt ferien i en hytte i Lyngdal formidlet av NOVASOL og opplev alt det en ferie på Sørlandet kan by på.

Lei hytte eller feriehus i Lyngdal og prøv fiskelykken

Populære feriehus i Lyngdal

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Lyngdal

Loading...

Feriehus med basseng i Lyngdal

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Lyngdal

Loading...

Aktiviteter og opplevelser i Lyngdal

I Lyngdal venter varierte opplevelser, og du finner garantert aktiviteter som passer dine ferieønsker. Kommunen har blant annet fine turområder, med løyper som passer alle. Vi kan nevne områder som Månen, Kongeveien, Kvina, Åvitslandrunden og Vedefjellet. Skreli er et av Lyngdals mest kjente turområder. 

Du kan forvente gode fiskeforhold i Lyngdal, og du har mulighet til å fiske både i ferskvann og sjø. NOVASOL formidler hytter over hele Norge, og en del av disse er det vi kaller fiskehus. Disse ferieboligene er tilrettelagt for fiskeren, ofte med både fryser, sløyeplass og båt til leie. Kysten ved Lyngdal er rik på fisk, og her er det mulig å få blant annet makrell, sjøørret, torsk og sei på kroken. Vil du heller fiske i ferskvann, finner du mange egnede vann og elver i området. En av de mest populære lakseelvene er Lygna, som strekker seg over 20 kilometer fra Hægebostad i nord til Lyngdalsfjorden i sør. 

Besøk Kvåsfossen - Sørnorsk Laksesenter for en litt annerledes opplevelse. Senteret finner du rundt 15 kilometer fra Lyngdal sentrum, og her kan du se laksen svømme oppover Lygna! Under fjellet er det nemlig bygget en laksetrapp, som gir et unikt innblikk i laksens vandring gjennom året. I tillegg finner du interessante utstillinger og fine turområder rundt fossen.

La din neste ferie gå til et feriehus i Vest-Agder

Ferie med barn i Lyngdal

I Lyngdal står opplevelsene i kø, både for liten og stor. Fra en hytte i Vest-Agder skapes de gode minnene. Mange av oss husker nok uendelig lange sommerdager, fylt med bad, lek og sol. Leier du en hytte i Lyngdal gjennom NOVASOL, kan du tilbringe ferien i idylliske omgivelser. Her kan barna fiske krabbe fra brygga, spise masse is og nyte sandstrendene. 

På varme dager kan du ta med barna til en av strendene i området, som Rosfjordsanden, Kvaviksanden eller Undelandsvatnet. Skulle ikke været stå til forventningene, finner du Sørlandsbadet innerst i Rosfjorden. Her venter moro for hele familien, i form av badeland, spa og turløyper. Badet har barne -, bølge – og velværebasseng og sklie. Sørlandsbadet turpark ligger utenfor badet. Her kan du velge mellom tre ulike turløyper med ulike temaer. Her finner det også muligheter for grilling på dedikerte bålplasser.

Attraksjoner og severdigheter i Lyngdal

En tur ut til Korshavn bør inngå i ferieplanene. Her kan du vandre rundt i den idylliske uthavnen, utforske en spennende verden under vann eller teste fiskelykken. På veien ut til Korshavn kan du stoppe innom Hausvikodden fort, som er en av 280 festningsverk reist langs kysten av okkupasjonsmaktene under andre verdenskrig. 

Vil du lære mer om vikingtiden? Da kan du ta turen innom Tingvatn fornminnepark og besøkssenter, der det gjennom sommeren vises kunst – og kulturhistoriske utstillinger, som varierer fra år til år.  

Ta turen innom turistinformasjonen når du ankommer Lyngdal. Der kan du få mer informasjon om området, og hva du kan se og gjøre.

Feriehus og hytte i Lyngdal

I Lyngdal sentrum finner du alt du trenger til hytteferien i Norge. Her er restauranter, butikker, kjøpesentre og mye mer. En privat feriebolig er også en fin anledning til å bruke stedstypiske råvarer i matlagingen. Du har som regel et fullt utstyrt kjøkken på hytta, der du kan trylle frem spennende retter. 

Når du velger å leie en hytte i Norge, fremfor andre overnattingsformer, kan du oppleve reisemålet på en helt ny måte. Bo i private rammer tett på vakker natur, og benytt deg av alle aktivitetsmulighetene som finnes i nærområdet. I Lyngdal har du blant annet mulighet til å leie en av våre norske fiskehus, der alt ligger til rette for den fiskeglade.