Feriehus og hytte ved Oslo

Oslo er en hovedstad i stadig vekst. Til tross for størrelsen, rommer byen et stort utvalg av aktiviteter og attraksjoner for hele familien. Du kan fint kombinere en ferie i hytte i Oslo med shopping, kultur, historie og naturopplevelser. Oslo er en «grønn by» med mange attraktive skogsområder, noe mange av byens innbyggere benytter seg av året rundt. I tillegg til flere store grøntområder, deles byen av flere elver, blant annet Akerselva og Lysakerelva. Dette er noe av det som gjør byen så grønn – her trives nemlig både planter og dyr veldig godt.

Lei en hytte eller feriehus ved Oslo

Opplevelser og attraksjoner

Mange ser ut av landet når de skal velge feriehus eller ferieleilighet i Europa, men du trenger ikke nødvendigvis reise så langt for gode byopplevelser. Oslo er fylt med museer og attraksjoner, og dersom du planlegger å besøke mange av disse under oppholdet, kan det være enkelt og økonomisk å kjøpe Oslo Pass. Oslo Pass gir deg fri inngang til mer enn 30 museer og attraksjoner, gratis offentlig transport og rabatt på ulike inngangsbilletter.

Dersom du reiser med familien, bør Norsk Teknisk Museum stå på listen over opplevelser under oppholdet i Oslo. Her kommer både store og små til å storkose seg. Museet har rundt 80 «prøv-selv-installasjoner».

I Oslo kan du velge å benytte deg av kollektivtilbudet, men ofte kan du enkelt komme deg til populære turistmål til fots. Når du vandrer rundt i byen, kan du ta turen ut til Oslo Opera, som ligger som et isfjell nede ved fjorden. Arkitekturen lar deg vandre på taket av bygget, og herfra har du en fin utsikt over fjorden. På sommeren holdes det ofte ulike arrangementer oppe på taket, noe som er en unik opplevelse.

Ikke langt utenfor Oslo, ligger fornøyelsesparken Tusenfryd. Dette er stedet for deg som liker fart og moro, men det finnes også attraksjoner for deg som liker å ta det litt med ro.

Kunst og historie

Er du interessert i historie, kan du for eksempel ta turen ut til Bygdøy, der det ligger flere spennende museer. På Frammuseet kan du se verdens sterkeste skute av tre, Fram, som har seilet til flere av verdens farligste og kaldeste steder. På Kon-Tiki museet kan du lære mer om Thor Heyerdahls ekspedisjoner og se den originale balsaflåten Kon-Tiki. For deg som ønsker å lære mer om vikinghistorien kan et besøk til Vikingskipshuset være spennende. Her kan du blant annet se verdens best bevarte vikingskip. Alle museene på Bygdøy kan du enkelt nå med buss eller ferge. 

Astrup Fernley Museet er som et friskt pust og vil helt klart være et fint innslag under oppholdet i Oslo. Ikke bare er bygningen, designet av arkitekten Renzo Piano, vakker, men museet ligger flott til i maritime omgivelser. Her tas du med på en reise i en av Nord-Europas viktigste samlinger av moderne kunst og samtidskunst. Like utenfor museet finner du Tjuvholmen Skulpturpark, med flere store skulpturer som også fungerer som klatrestativ. Etter besøket kan du vandre rundt på Tjuvholmen, som er en relativt ny bydel. Det finnes mange restauranter og barer her, samt mange kunstopplevelser rundt omkring

For den kunstinteresserte er ikke et besøk i hovedstaden komplett uten et besøk til Munch Museet på Tøyen. Museet har verdens største samling av Munch-malerier, og er derfor en populær turistattraksjon. I tillegg til Munch-kunst, samarbeider museet med andre kjente kunstnere og det arrangeres ofte utstillinger og arrangement her.

Shopping og uteliv

Oslo er uten tvil en av Norges beste shoppingbyer. Karl Johans gate er Norges lengste shoppinggate, og her holder en lang rekke merkevarer til. I tillegg ligger kjøpesenteret Oslo City, samt flere varehus, midt i bykjernen. Karl Johans gate leder opp til Det Kongelige Slott, som sammen med Slottsparken, er et yndet besøksmål.

Utelivet i Oslo har de siste årene vokst seg større, og stadig dukker det opp spennende barer og restauranter rundt om i byen.

Naturomgivelser

Få andre hovedsteder i verden har den samme tilgjengeligheten til naturen som Oslo. På vinteren reiser mange ut til Østmarka eller Nordmarka for å stå på ski. Om sommeren inviterer de samme områdene til fine turer i skog og mark, med bærplukking og bading i de små innsjøene. Du kan enkelt nå disse områdene med byens kollektivtilbud.

I Oslofjorden ligger det en rekke øyperler, som er et populært besøksmål spesielt på sommeren. Mange av disse øyene kan du enkelt nå med ferje fra Aker Brygge. Ta turen til for eksempel Hovedøya, Langøyene eller Lindøya.

Frognerparken er en  av Oslos mest kjente turistattraksjoner. I midten av parken kan du vandre mellom unike skulpturer laget av Henrik Vergeland, og ta bilde med den berømte «Sinnataggen». I parken ligger også Oslo Bymuseum. Parken er vakker uansett årstid, men den er kanskje spesielt vakker i sommermånedene og på høsten.

Feriehus og hytte ved Oslo

Våre hytter finner du i området ved Oslofjorden, og et opphold kan enkelt kombineres med en eller flere dager i Oslo. Alle våre hytter i Norge er godkjent av egne medarbeidere, og du kan derfor forvente at ferieboligen holder den standarden vi lover. NOVASOL kan blant annet tilby hytte i Akershus, Østfold og Vestfold. Du kan enkelt se våre feriehus og hytter i Norge ved å gjøre et søk på våre nettsider.