Feriehus og hytte i Sør-Trøndelag

Sør-Trøndelag er tettere befolket enn Nord-Trøndelag, allikevel bor her ikke mer en gjennomsnittlig 15 personer per km2. For deg som vil leie hytte i Norge er Sør-Trøndelag perfekt for deg som er på utkikk etter en flott vinterhytte. NOVASOL hytteutleie i Sør-Trøndelag har et stort utvalg av både vinter- og sommerhytter Trøndelag. Trondheim, som er fylkets største by og Norges tredje største by, er et naturlig knutepunkt for begge Trøndelagsfylkene, samt for landtransport mellom Sør- og Nord-Norge. Trondheim står sentralt i norsk historie og har derfor mange spennende attraksjoner og museer. I tillegg finnes her moderne forretninger, livlige kafeer som også er med på å gjøre byen et besøk verdt! En annen liten juvel i Sør-Trøndelag er den gamle gruvebyen Røros, i dag en pittoresk småby som blant annet er på UNESCOs Verdensarvliste over verneverdig kulturarv.

Lei feriehus eller hytte i Sør-Trøndelag

Populære feriehus i Sør-Trøndelag

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Sør-Trøndelag

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Sør-Trøndelag

Loading...

Naturomgivelser

Sør-Trøndelag fylke omfatter både typiske kyststrøk i vest, innlandsområder med skog og dyrket mark hovedsakelig rundt Trondheimsfjorden, samt høyfjellsstrøk i sør. Langs kysten er terrenget ofte småkupert med åser opp til 200-300 m høyde. Fylkets høyeste områder ligger i sør, like nord for Dovre, med Skrymskollen på 1985 m.o.h. som høyeste punkt. Til sammen utgjør de nordlige delene av Dovre, Rørosvidda og Tydalsfjellene et relativt stort høyfjellsområde.

Sør-Trøndelag byr i likhet med Nord-Trøndelag på flere av Norges aller beste lakseelver. Orkla, Gaula og Stordalselva er de mest populære blant profesjonelle sportsfiskere. Høyfjellet i sør innbyr til lange vandreturer sommer og høst, mens byene Trondheim og Røros gir store kulturopplevelser året rundt. NOVASOLs hytteutleie i Norge har landets største hytteutvalg!

Aktiviteter, kultur og opplevelser

I Sør-Trøndelag kan du benytte sjansen til å få kulturellinnputt i løpet av Norgesferien. Røros har som nevnt mange kulturattraksjoner, og du kan besøke museer, kirker, gallerier, og mye mer. En kjent severdighet i Røros, er Røros kirke, som stammer fra 1784. Kirken er en hvitkalket steinkirke, og har ca. 1600 sitteplasser, som tilsier at kirken er relativ stor. Kirken er ikke bare en kirke for de troende, men også et monument der du kan se fantastisk kunst og utskjæringer. Befinner du deg i Trondheim er besøkt til den kjente katedralen Nidarosdomen et must, katedralen er en kjent severdighet i Norge og er fantastisk bygget med sine fine utsmykninger og kunst. Ellers finnes det mange museer, blant annet Trondheims sjøfartsmuseum, Rustkammeret og Norsk Rettsmuseum mv. i Trondheim.

En aktiv sjel? I Sør-Trøndelag finner du en rekke spennende og moro aktiviteter du kan begi deg ut på. Hva med rafting i Driva sør i Trøndelag, en aktivitet med mye spenning og adrenalin. Eller ta en klatretur på en av de mange fjell du finner i nærheten. Ellers kan du ta en sykkel eller gåtur i en av de mange turområder som finnes her, og kombinere en aktiv ferie med en rekke naturopplevelser du vil huske for livet. Kom tett på noen av de beste opplevelsene fylket kan by på med et NOVASOL feriehus.