Feriehus og hytte i Trondheim

Trondheim er, etter Oslo og Bergen, Norges tredje største by og en av de eldste byene vi har i Norge. I middelalderen var Trondheim en svært betydningsfull by, men også i dag fremstår byen som en aktiv og levende by, mye takket været universitetet og dets mange studenter. Trondheim er også transportknutepunktet mellom Nord- og Sør-Norge. Herfra kan du, for eksempel, ta tog til både Bodø, Oslo og Stockholm. Hurtigruten anløper også byen daglig, noe som innbyr til å oppleve Norge også fra sjøsiden. NOVASOL hytteutleie i Trondheim byr på en rekke feriemuligheter for deg som vil leie hytte i Sør-Trøndelag, både sommer og vinter. NOVASOL hytteutleie i Norge kan friste med Norges største hytteutvalg!

Lei hytte i Trondheim

Aktiviteter og attraksjoner i Trondheim

Du kan oppleve en rekke arrangementer og attraksjoner i Trøndelag, og i Trondheim finner du blant annet Nidarosdomen som er Norges nasjonalhelligdom og Nordens største gotiske katedral, hvor de eldste delene er fra 1100-tallet. Her kan du blant annet se utstilling av kronregaliene, samt besøke tårnet. Når du først er i Trondheim, kan du ikke dra fra byen uten å ha sett katedralen. Erkebispegården, ved siden av Nidarosdomen, er også fra 1100-tallet og huser Hjemmefrontmuseum, Hærmuseum, og Rustkammer. Flott presentasjon av de ulike byggetrinn og epoker i Nidarosdomens historie.

Ringve Musikkhistorisk museum ligger 3 km nordøst for Trondheim, på den gamle gården Ringve, har en samling på 1500 instrumenter fra hele verden. Og har eget kammerensemble og konsertsal. En botanisk hage omgir også gården, en flott opplevelse. Øyen Munkholmen ligger rett utenfor Trondheim. Her lå Nidarholm Kloster i middelalderen. Senere ble klostret befestet og brukt som fengsel. Båt fra Ravnkloa går hver time, og Munkholmen er et fint sted for bading og piknik. Den Gamle Bybro fra 1861 går over Nidelven og er byens mest fotograferte motiv, er du en fotografi elsker, må du ta turen!

Ellers kan du få litt aktivinnputt i løpet av ferien, da Trondheim er en ekte sykkelby. Du kan sykle til butikker og severdigheter, eller til sykkelstier i område. Besøk Trondheim og få en uforglemmelig reise i en av Norges vakreste byer når dere leier hytte i Sør-Trøndelag!