Feriehus og hytte i Ørland

Ute i havgapet på Fosenhalvøya finner du Ørland. Denne vakre kystperlen i Trøndelag byr på alt hva man kan forvente av et kystsamfunn og mer til. Når du leier en hytte i Ørland kan du se frem til morsomme aktiviteter ved vannet, fiske, fugletitting, spennende kulturhistore og flotte turmuligheter.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Populære feriehus i Ørland

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Ørland

Loading...

Aktiviteter i Ørland

Med sitt relativt flate landskap er Ørland en perfekt destinasjon for sykling. Så hopp på sykkelsetet og dra på sightseeing på to hjul. Om du ikke har mulighet til å ta med egen sykkel kan du leie en ved Ørland kultursenter.

Med sykkel som fremkostmiddel kan du se frem til å nyte flott våtmarkslandskap og en nydelig utsikt til Trondheimfjorden. Flere steder vil du også møte på enorme gravhauger og steinrøyser, som har stått siden vikingenes storhetstid. Arkeologiske funn viser nemlig at Ørland var et av Trøndelags viktigste utfartssteder for vikingtokter. Dra på oppdagelsesferd og let etter spor som vitner om vikingenes tilstedeværelse for mange tusen år siden. Barna kommer til å elske det!

Når solen steker og dere ønsker en pause fra sykkelsetet kan Ørland friste med flere gode badestrender. Ørlandet er et kystlandskap, så det er ikke vanskelig å finne en passende badeplass både ved sjøen og ved ferskvann. Ved Brekstad, Bjugn, Oksvoll, Vallersund og Lysøysund finner du de mest populære strendene. Ved Lysøysund kan du også prøve fiskelykken da det finnes flere fine plasser å fiske her.

Ørland er også et eldorado for fulgekikkere. På grunn av sin beliggenhet og de næringsrike våtmarksområdene, er Ørland et av de mest fuglerike områdene i Norge. Naturreservatet ved Grandefjæra utmerker seg spesielt her. Det regnes at det finnes over 200 forskjellige fuglearter her, og det yrende fuglelivet anses for å være en attraksjon i verdensklasse.  

Selv om Ørland er utpreget flatt, så finnes det likevel fjell i området som byr på flotte turmuligheter. Kopparn, Tønnølsfjellet og Rusasetfjellet er populære destinasjoner for de som ønsker en topptur under et opphold i Ørland. Ørland har 38 registrerte gapahuker, som er perfekte for en innlagt rast på turen.

Om du higer etter litt kultur, er sensommeren et utmerket tidspunkt å besøke Ørland. Hvert år i august arrangeres Kystkulturdagene ved Lysøysund. Her blir det aktiviteter for hele familien, og stemningen er høy. Høydepunktet for arrangementet er en roregatta og seilas hvor en rekke veteranbåter deltar. Om du venter til måneden etter, i september, er det nok et populært arrangement som står på agendaen. Da går nemlig Ørland Bluesfestival av stabelen. Festivalen som har blitt arrangert i over 20 år, kan skilte med å trekke store navn innen bluesens verden gang etter gang.

Severdigheter i Ørland og omegn

  • AustråttborgenSom en av Norges eldste herregårder og et historisk høysete gjennom generasjoner, er Austråttborgen en soleklar severdighet i Ørland. Her kan du dykke inn i spennende norsk historie som strekker seg fra middelalderen og frem til nyere tid. Herregården har huset mange fremtredende personer, men mest kjent av de alle er Ingerd Ottesdatter, bedre kjent som Fru Inger fra Henrik Ibsens drama Fru Inger til Østeraad. Ingerd Ottesdatter var en av de mest markante personene i Norge i reformasjonstiden. 

  • Fredsengelen i VallersundUte på Nesavarden i Vallersund står en statue av en engel og speider utover havet. Fredsengelen, som er laget av den svenske kunstneren Lehna Edwall, er en del av et internasjonalt kunstprosjekt kalt Unitehope project. Målet med prosjektet er å skape et nettverk av 49 englestatuer rundt om i verden. Fredsengelen i Vallersund er den trettende i rekken. 

  • Austrått FortAustrått Fort, som i dag er et museum, er et tidligere tysk festningsanlegg. Under et besøk her kan dere se det enorme kanontårnet på 5 etasjer og delta på en guidet tur som tar dere med ned til de underjordiske ammunisjonslagrene og maskinrommene, som fortsatt står akkurat slik som tyskerne forlot det i 1945.

Leie hytte i Ørland

Når dere leier en hytte i Ørland har dere et perfekt utgangspunkt for spennende aktiviteter og fantastiske naturopplevelser på Fosenhalvøya. Våre hytter i Ørland kommer i alle størrelser, prisklasser og fasonger.Ta familie eller venner med på en hytteferie til Ørland med NOVASOL. Vi har over 50 års erfaring med formidling av hytter og feriehus i Norge.