Hytte og ferieleilighet på Hitra

Er du på utkikk etter din neste feriedestinasjon i Sør-Trøndelag, og en kombinasjon av vakker natur, aktiviteter og opplevelser? Legg ferien til en hytte på vakre Hitra, den største øya sør for Lofoten. Midt mellom Kristiansund og Trondheim ligger denne ferieperlen, som med tusenvis av øyer, holmer og skjær, byr på spennende opplevelser tett på havet.

Ferieleilighet på Hitra

Populære feriehus i Hitra

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Ferie på Hitra betyr ferie ved vannet, med alt det innebærer. Her vil du oppleve et yrende fugleliv, fantastiske fiskemuligheter og mye mer. Se de idylliske fiskeværene, lær lokalhistorie og spis god, kortreist mat. 

Hitra er nok aller best kjent for sine unike fiskemuligheter. Her kan du fiske både i ferskvann og i havet, og det er gode muligheter for å få storfisk på kroken! Mange av våre hytter i Norge er det vi kaller "fiskehus", og har både sløye – og fryseplass. Ofte er båt inkludert eller til leie ved ferieboligen. 

Trøndelagskysten er også et ettertraktet dykkested, blant annet på grunn av det store artsmangfoldet. Under overflaten venter en ny verden – som du kan bli bedre kjent med. Sank kamskjell eller krabber, dra på jakt etter vrak eller bare beundre de spennende nakensneglene, korallrevene, fiskene og tareskogene. Mulighetene er mange for deg som er nysgjerrig på livet under vann!

En ferie på Hitra kan inneholde mange eller få aktiviteter. Velg mellom kano – og kajakkpadling, golf, sykling, vandreturer og mye mer.

Attraksjoner og severdigheter

Naturen på Hitra er en attraksjon i seg selv. Legg ut på tur i kajakk eller kano, og opplev øya fra vannet. Garantert en morsom opplevelse! Kanskje du vil tilbringe dagen på din helt egne øy? Leier du hytte i Sør-Trøndelag kan du også besøke øyene Frøya og Smøla, to vakre øyriker med mange spennende aktiviteter. Smøla er blant annet kjent for sin høye bestand av havørn.

Besøk Kystmuseet i Sør-Trøndelag på Fillan, hvor du  kan lære mer om Trøndelags kysthistorie. hovedbygningen finner du besøkssenteret, galleri, utstillinger og butikk. Sør for Hitra ligger Hemnskjela, som hadde en viktig strategisk plassering for tyskerne under andre verdenskrig.  I løpet av krigen var øye bebodd av nesten 700 soldater og flere hundre krigsfanger. Dette medførte selvfølgelig endringer for de fastboende. For deg som er interessert i lokal krigshistorie, er i dag blant annet kommandobunkeren tilgjengelig for omvisning etter avtale. Du kan også utforske øyas krigsminner på egenhånd.

Hytte og ferieleilighet på Hitra

Legg din neste ferie til Norge og oppdag hvilke fantastiske destinasjoner som finnes i vårt langstrakte land. Hitra er en av de feriedestinasjonene en ofte vender tilbake til. Du kan enkelt ta deg til Hitra med bil eller båt. Du kan ta sjøveien til Hitra fra Trondheim eller Kristiansund. Med bil kjører du via Orkanger og gjennom Hitratunnelen under Trondheimsleia. 

I vårt utvalg av ferieboliger i Sør-Trøndelag finner du både hytter og leiligheter. Vi kan tilby hytter med enkel standard for deg som vil ha et utgangspunkt for en aktiv ferie, samt mer luksuriøse feriehus med det lille ekstra. Se det store utvalget av feriehus og ferieleiligheter du kan leie gjennom NOVASOL og finn din neste drømmeferie.