Feriehus og hytte i Troms

Troms fylke er et av Norges største fylke og et av de tynnest befolkede. Her bor kun seks personer per km². Her er det masse plass for uforglemmelige naturopplevelser. Tre ulike kulturer møtes i Troms; den norske, den samiske og den svenske. Samene har holdt til i denne regionen i flere årtusener; en omfattende utstilling om samenes kultur og historie står i Tromsø Museum.

Lei feriehus eller hytte i Troms

Populære feriehus i Troms

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Troms

Loading...

Naturomgivelser

Troms er et fylke full av kontraster: lys og mørke, kulde og varme. Vinterhalvåret preges av den to måneder lange mørketiden da solen ikke viser seg i det hele tatt. Til gjengjeld er det i denne perioden mulig å beundre det spektakulære nordlyset på himmelen når været er klart - et makeløst naturskuespill. Om sommeren er det da lyst dag og natt; midnattssolen skinner fra slutten av mai til slutten av juli.

Tromsø er fylkeshovedstad i Troms. På tross av den nordlige breddegraden (69º 40') fremstår Tromsø som en meget livlig og også internasjonal by som kan skryte av å huse verdens nordligste universitet. Daglig går det flere direkte flyvninger mellom Oslo og Tromsø; også Hurtigruten legger til kai i byen på sin ferd mellom Bergen og Kirkenes. NOVASOL hytteutleie i Norge ønsker deg velkommen til Troms!

Lei NOVASOL hytte i Troms

Kom nær naturen med en NOVASOL hytte

Landskapet i Troms viser seg meget variert og rommer alt fra dype fjorder via enorme høyfjellsplatåer og snødekte fjelltopper til grønne, skogkledte daler. Utenfor kysten ligger det flere større øyer, bl.a. Senja og Hinnøya. En av de største elvene er Målselva som fremstår som en utmerket lakseelv; også langs kysten, i innsjøene og de øvrige elvene er fiskelykken nærmest garantert. Fjellet egner seg på sin side spesielt godt til ski- og fotturer. NOVASOL ferieutleie i Norge har et stort utvalg av ferieboliger i hele Troms. Lei en hytte i Nord-Norge og la opplevelsene komme på rekke og rad i din ferie i Troms.

Klimaet i Troms er i høy grad preget av den varme Golfstrømmen; uten denne ville det ikke ha vært annet enn tundra her. Regionen demonstrerer følgeriktig store temperaturforskjeller; om vinteren kan innlandet raskt få oppleve nedtil -30ºC, hvorimot de kystnære strøk samtidig neppe har mindre enn -10ºC. Således har de fleste innbyggerne bosatt seg langs kysten.

Aktiviteter, kultur og opplevelser

Det er en rekke kulturelle severdigheter i Troms, og du kan besøke bade museer og gallerier, og mye mer. Ta turen til Trondenes Historiske Senter på Harstad, eller Polaria Informasjons- og opplevelsessenter. Besøk også Nord-Norges største museum i Tromsø. Troms kan også tilby en rekke aktiviteter som elvepadling, havfiske, kajakkpadling, skogsturer og skiturer. Det herlige med å dra på feriehusferie i Norge, er at du bestemmer hvilken aktiviteter du vil gjøre.