Feriehus og hytte til leie i Innlandet

Hvis du drømmer om å oppleve noen av Norges største naturattraksjoner, skal du dra til Innlandet. Book overnatting i Innlandet i en av hyttene eller feriehusene våre og begynn planleggingen!

Innlandet er det som tidligere het Oppland og Hedmark fylke. Leier du et feriehus eller en hytte i Innlandet kan du besøke nasjonalparkene Rondane og Femundsmarka, legge ut på tur i majestetiske Jotunheimen, bestige fjelltoppene Galdhøpiggen eller Besseggen, se Norges lengste elv, Glomma, og største innsjø, Mjøsa, og vandre i eventyrlige Dovre og Gudbrandsdalen. Og er du født med ski på beina – eller bare har lyst til å lære det – finner du også noen av de flotteste skianleggene Norge har å by på her, for eksempel Sjusjøen, Trysil og Hafjell.

Skal du leie hytte i Innlandet bør du planlegge en båttur med Skibladner på Mjøsa

Populære feriehus i Innlandet

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Innlandet

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Innlandet

Loading...

Severdigheter i Innlandet

Du kan altså velge og vrake mellom en masse severdigheter i Innlandet – spesielt hvis du er ute etter en aktiv ferie ute i flott natur. Men Innlandet har også mye annet å by på. Her er våre tips til severdigheter i Innlandet:

  •  Reis med Skibladner på Mjøsa

Er du på overnatting i Innlandet kan du slå to fluer i en smekk i vårt første turtips. Her kan du nemlig legge ut på Norges største innsjø, Mjøsa, om bord på Skibladner, verdens eldste hjuldamper som fortsatt går i rutegående trafikk. I løpet av turen kan dere se det flotte landskapet rundt Mjøsa fra sjøsiden og nyte et godt måltid i restauranten om bord. Skibladner starter ruta si i Gjøvik, men kommer også forbi Hamar, Lillehammer og Moelv.

  • Hunderfossen Eventyrpark

Hvis dere er på overnatting i Innlandet med hele familien, vil en tur forbi Hunderfossen Eventyrpark glede både store og små. Hunderfossen Eventyrpark har kjente og kjære eventyr som bakteppe, og ble bygget opp sammen med Ivo Caprino, den berømte norske animasjonsfilmskaperen. Her har dere mulighet til å prøve massevis av fornøyelser, hoppe uti det varme vannet i badelandet, møte karakterene fra yndlingseventyrene deres og se nærmere på det 14 meter høye trollet som vokter inngangen. 

  • Friluftsmuseet Maihaugen

Innlandet har en lang historie. På Friluftsmuseet Maihaugen kan du lære mer om regionens fortid og tre inn i vanlige menneskers liv på 17-, 18-, og 1900-tallet i området rundt Lillehammer. Det er et spennende innblikk i norsk historie, arkitektur og kultur, og museet har flere aktiviteter for barn som er med i turfølget. Maihaugen er definitivt verdt et stopp når dere skal leie hytte i Innlandet.

  • Tegneseriemuseet i Brandbu

Hva med å ta turen forbi en av de litt mer unike severdighetene i Innlandet? Tegneseriemuseet i Brandbu har over 200.000 bøker, tegneserier, leker, spill og figurer fra både norske og utenlandske tegneserieverdener. Her er det mye moro for barn og barnslige sjeler!

  • Mariakirken ved Våler

Innlandet er en region med lang fortid, og ett av stedene du bør besøke hvis du vil lære mer om norsk historie er Mariakirken ved Våler i Solør. I følge sagnet er den grunnlagt av Olav den Hellige i 1022, og er altså en viktig del av norsk kristningshistorie.

  • Bakeriet i Lom

Er du på overnatting i Innlandet, er det en god idé å legge inn et kafébesøk på bakeriet i Lom. Her kan du få tak i de Norgeskjente kanelsnurrene og brødene, som er bakt på lokale råvarer av ypperste klasse. Nam!

Unike ferier og trygg utleie siden 1968

I NOVASOL tror vi på at en trygg, unik og god ferie skaper uforglemmelige ferieminner og opplevelser. Derfor er vi naturligvis med på hele reisen – både før, under og etter – slik at dere alltid er i trygge hender når dere leier hytte eller feriehus gjennom NOVASOL. Alle bestillinger er dekket av trygghetspakken, uten ekstra kostnad. Sånn har det vært siden 1968, og sånn skal det fortsette å være. Har du spørsmål til leie av feriehus eller hytte, kan du se vår FAQ hvor vi har svart på de vanligste spørsmålene vi mottar.