Feriehus og hytter i Akershus

Ønsker du å la din neste ferie gå til en hytte i Akershus? Den grønne oasen som omkranser Oslo, byr på en rekke varierte naturopplevelser, samt korte avstander til små og store byer. Med en hytte i Akershus er du aldri langt fra fjord, skog eller sjø, og kan nyte feriedager både på land og ved vann. Fylket er delt inn i tre regioner; Romerike, Follo og Vestområdet. På ferie i Akershus er det derfor mulig å oppleve litt av alt, og du befinner deg aldri langt unna gode aktivitetsmuligheter. I tillegg ligger Norges hovedflyplass, Oslo Lufthavn Gardermoen, i Akershus.

Besøk Oslo fra en hytte i Akershus

Populære feriehus i Akershus

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Akershus

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Akershus

Loading...

Attraksjoner og severdigheter

Leier du en hytte i Norge gjennom NOVASOL, vil du ha et stort utvalg attraksjoner og opplevelser tilgjengelig. Utenfor Drøbak ligger Oscarsborg festning. Her kan du lære mer om norsk krigshistorie, og festningsverket har i dag flere museer. Oscarsborg er nok for mange mest kjent i forbindelse med senkningen av Blücher i Drøbakssundet i 1940. Oscarsborg ligger på de to øyene Søndre og Nordre Kaholmen, som er forbundet med bro.Ta gjerne også turen innom Bærums Verk, som er et handelssted beliggende i industrihistoriske omgivelser fra tidlig på 1600-tallet. I dag finner du en rekke butikker, gallerier og spisesteder her, og på sommeren hvert år åpner en ny utstilling i Skulpturparken Bærums Verk.  

Det er en rekke attraksjoner og severdigheter i Akershus du kan få med deg i løpet av ferien. Eidsvollsbygningen er en kjent severdighet, og stedet der den norske Grunnloven ble skrevet og vedtatt i 1814. Kombiner gjerne turen til Eidsvollsbygningen med et besøk til Smaragdgruvene ved Byrud Gård. Gruvene ligger i sørenden av Mjøsa, og er Nord-Europas eneste smaragdgruver. Her kan du bli med på guidede turer inne i gruvegangene og det blir også tid til jakt etter smaragder. En spennende opplevelse for alle! 

Nærheten til Oslo er midt i blinken for deg som oppleve hovedstadens mange museer og severdigheter. En spasertur fra sentrum eller en kort T-banetur til Majorstuen og du kan vandre inn i en av landets største attraksjoner. Vigelandsparken med sine vakre skulpturer er en flott opplevelse for både store og små. Videre har hovedstaden er lang rekke museer; Munchmuseet, Norsk Folkemuseum, Vikingskipshuset, Nasjonalgalleriet, Kon-Tiki Museet og Astrup Fearnley Museet er bare noen av dem.

Lei feriehus eller hytte i Akershus

Naturomgivelser

Lei en hytte i Akershus og opplev fylket som kalles «Oslos grønne belte». Kallenavnet har blitt gitt fordi det befinner seg en rekke fjord, skog, sjø og land i området. Det er et svært variert landskap, som består av alt fra et skogkledt grunnfjellandskap til kuperte skogstrakter der berg grunnen stammer fra vulkan.

Klimaet er som ellers i Oslo variert, men Oslofjorden legger en demper på kulden om vinteren. Når du leier hytte i Akershus er det en rekke skogsområder du kan besøke. Er du interessert i sjølivet, er det også en mulighet for å utforske Oslofjordens vakre sjøliv. Snarøya ligger i Akershus og her er det en fantastisk utsikt over sjøen og et aktivt båtliv.

Naturen egner seg for vandre- og sykkelturisme, dager på golfbanen, samt langrenn på vinterstid. Golfentusiasten bør besøke Ballerud Golfbane, en kjent golfbane for innbyggerne i Bærum, der det er gode muligheter for å benytte golfferdighetene sine. Er du i nærheten av Nannestad, finnes det en rekke skiløyper her, blant annet lysløypen kort Nordåsen og lysløypen lang Nordåsen.

Aktiviteter og opplevelser

Bo godt i en NOVASOL feriebolig, og skap opplevelser etter eget ønske. Har du med små barn? Ja, da er Tusenfryd, Norges største fornøyelsespark, det rette stedet. Her ligger det til rette for gode ferieopplevelser for hele familien.

Skibladner D/S er verdens eldste hjuldamper i rutegående trafikk, bygget på midten av 1800-tallet. Hjuldamperen går fortsatt i rute på Mjøsa i sommermånedene, og du kan hoppe på fra en av bryggene skipet er innom. Skibladner D/S er i dag et flytende museum, med restaurant og spennende arrangementer hele sommeren. 

Er du interessert i kunst? Besøk Henie Onstad Kunstsenter – museum for moderne kunst og samtidskunst. Her finnes også en skulpturpark og museets egen badestrand. Hvis tiden strekker til ta også turen til Vollen Handelssted. En levende kystperle bestående av en rekke uavhengige forretninger, gallerier, kunstnere og andre virksomheter som holder åpent hver dag i uken.

Feriehus og hytter i Akershus

NOVASOL har et stort utvalg av feriehus og hytter i Norge. Du kan enkelt finne din neste feriebolig ved hjelp av vår søkefunksjon, som lar deg velge de kriteriene som er viktige for deg. Våre ferieboliger i Norge finner du spredd over hele landet, og vi kan friste med alt fra hytter i fantastisk vestlandsk natur til feriehus i idylliske omgivelse på Sørlandet. Valget er ditt, men uansett hvor din neste hytteferie går, vil en feriebolig fra NOVASOL danne de perfekte rammene. 

Når du leier en feriebolig gjennom NOVASOL, får du vår Trygghetspakke kostnadsfritt med i bestillingen. Trygghetspakken inneholder blant annet Trygghetsgaranti og Avbestillingsdekning. Du kan lese mer om Trygghetspakken i våre leiebetingelser. 

La din neste ferie gå til en hytte i Akershus, der du kan feriere med kort avstand til hovedstaden og Oslofjorden. Vi gleder oss til å kunne ønske deg velkommen til en av våre hytter i Akershus!