Hytteutleie i Aurskog-Høland

Leier du en hytte i Aurskog-Høland, venter gode muligheter for friluftsliv og naturopplevelser. Kommunen er kjent for sine store skogsområder og innsjøer. Her kan du tilbringe dagene ved idylliske vann og tjern, som inviterer til fiske og bading. På vinteren kan du teste skiene i fine skiløyper. Aurskog-Høland ligger ved grensen til Sverige, cirka en 45 minutters biltur fra Oslo og 60 minutter fra Oslo lufthavn. Her har du derfor mange muligheter til spennende og varierte ferieopplevelser. Din neste hytte i Akershus finner du hos oss!

Feriehus eller hytte i Aurskog-Høland

Populære feriehus i Aurskog-Høland

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Aurskog-Høland

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Velkommen til Aurskog-Høland – et naturparadis for hele familien. Nyt stillheten når du drikker morgenkaffe på hyttas veranda, før du legger ut på skogs – eller skitur. På Aurskog – Høland kan du virkelig komme tett på naturen og dens goder. Kommunen karakteriseres av store skoger og innsjøer. I de mange vannene kan du prøve fiskelykken, og her kan du få både abbor, ørret og gjedde. Av de store innsjøene kan vi nevne Setten, Mjermen, Øgderen, Floen og Mangen. Liker du å være aktiv på vannet, kan du legge ut på tur i kajakk eller kano. I Aurskog-Høland finnes det også mange fine badeplasser, der du for eksempel kan stoppe og ta en forfriskende bad underveis.

En sykkeltur er en fin måte å bli bedre kjent med området rundt hytta. Kombiner gjerne turen med bading eller fiske, og plutselig har dagen gått. Da er det deilig å kunne trekke seg tilbake i private omgivelser og spise en bedre middag sammen.  Alt i alt kan Aurskog-Høland tilby store og fine turområder, samt en rekke andre aktivitetstilbud. De store skogsområdene gir god levevilkår for skogens konge, elgen, og om du vil kan du bli med på elgsafari. 

Aurskog-Høland er kanskje ikke den første destinasjonen du tenker på når du skal leie hytte i Norge. Kommunen grenser til Hedmark i nord, Østfold i sør og Sverige i øst. Med denne beliggenheten har du mulighet til å ta en tur over grensen til tettstedene Charlottenberg  eller Årjäng i Sverige, eller til nabofylkene. Tar du turen over grensen til Østfold kan du for eksempel besøke Rømskog Spa, for litt velfortjent feriepleie.

Attraksjoner og severdigheter

Aur prestegård er et fredet kulturminne, og prestegården har historie som strekker seg tilbake til middelalderen. Her holdes det i løpet av året flere spennende arrangementer, så det er verdt å ta en titt på hva som skjer i perioden du skal hit på ferie. 

På Bjørkelangen ligger Eidsverket, et gods med 250-årig historie. Det flotte bygget er en severdighet i seg selv, der det ligger i fantastiske naturomgivelser. Herregården blir ofte brukt til større arrangementer, men du kan også komme innom på besøk. Her finner du blant annet en kafe, samt flotte turmuligheter i området rundt. 

I Aurskog-Høland bygdetun venter gode opplevelser for store og små. Her kan du ta del i ulike aktiviteter og gjennom sommermånedene arrangeres det blant annet vikingmarked, konserter og festivaler her. Tunet er omgitt av store skogsområder, noe som bidrar til en autentisk opplevelse. Her kan du også lære mer om finneinnvandringen i området og hvordan hesten ble brukt som arbeidsdyr.

Hytte i Aurskog-Høland

Neste gang du skal leie en hytte i Akershus, bør du sjekke ut våre ferieboliger i Aurskog-Høland. Når du leier hytte gjennom NOVASOL har du et stort utvalg å velge i, alt fra luksuriøse ferieboliger til enkle leiligheter. Du kan enkelt søke gjennom vårt sortiment av hytter i Norge på våre nettsider.