Finn feriehus eller hytte til leie i Vestfold og Telemark

Vestfold og Telemark fylke er satt sammen av de tidligere to fylkene med samme navn, Telemark og VestfoldHvis du har planlagt en overnatting i Vestfold og Telemark, har du mye moro å se fram til. Fylket sør i Norge byr på variert natur fra kyst til høyfjellsvidde, spennende vikinghistorie og sjarmerende byer som ligger som perler på en snor. Her kan du legge ut på langtur på Hardangervidda i nord eller gå langs kyststiene ved skjærgården i sør, dra på musikkfestivalen Slottsfjell i Tønsberg, lære mer om vikingtiden ved Sandefjord Vikingpark eller ta hele familien med på Skandinavias største badeland, Bø Sommarland. Det er altså mer enn nok å finne på hvis du skal leie hytte i Vestfold og Telemark.

Heddal Stavkirke er et must når du er på overnatting i Vestfold og Telemark

Populære feriehus i Vestfold og Telemark

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Vestfold og Telemark

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Vestfold og Telemark

Loading...

Opplevelser i Vestfold og Telemark

Opplevelsene i Vestfold og Telemark spenner vidt og her er det massevis av attraksjoner og aktiviteter for både voksne og barn. Her er våre tips til opplevelser når dere er på overnatting i Vestfold og Telemark: 

  • Heddal Stavkirke

Skal du leie hytte i Vestfold og Telemark, bør du ta turen forbi den majestetiske stavkirka i Heddal. Dette er Norges største stavkirke og ble bygget på 1200-tallet – og den er fortsatt i bruk som hovedkirke den dag i dag! Heddal stavkirke er en av Norges nasjonalskatter og gir et spennende innblikk i middelalderen, hvor hedensk og kristen tro levde side om side.  

  • Osebergskipet – verdens mest kjente vikingskip

Det har blitt funnet fire godt bevarte vikingskip i Norge, og tre av dem har dukket opp i Vestfold og Telemark. Det mest berømte av dem er Osebergskipet, som ble funnet litt utenfor Tønsberg i 1904. Skal du leie hytte i Vestfold og Telemark, kan du selv få oppleve hvordan det var å seile med Osebergskipet. I Tønsberg har de nemlig laget «Saga Oseberg», som er en tro kopi av det flotte vikingskipet. 

  • Gaustatoppen

Skal du leie hytte i Vestfold og Telemark og er på utkikk etter noen flotte naturopplevelser, bør du vurdere å ta turen opp til Gaustatoppen (1883 moh.) Mange kaller det Norges vakreste fjell, der det ruger over landskapet nær Rjukan. Tar du turen opp til fots, tar det ca. 3,5 time gjennom et krevende terreng. Er du mer interessert i å nyte utsikten på toppen, kan du ta Gaustabanen opp. Banen ble opprinnelig bygget som et hemmelig militæranlegg, men i dag kan alle bli med på den fascinerende turen gjennom fjellets indre.

  • Øyhopping på Bolærne

Leter du etter andre naturopplevelser i Vestfold og Telemark bør du se nærmere på Bolærne. Bolærne er en samling av rundt 40 små øyer, holmer og skjær, som ligger i Færder nasjonalpark i Ytre Oslofjorden. Her finner du flotte sandstrender, nydelig utsikt over Skagerak og unik flora og fauna. Bolærne-øyene har også en spennende forsvarshistorie, og du kan få guidede historieturer på øyene i regi av Tønsberg Forsvarsforening. På Bolærne er det opplevelser for både store og små!

Unike ferier og trygg utleie siden 1968

I NOVASOL tror vi på at en trygg, unik og god ferie skaper uforglemmelige ferieminner og opplevelser. Derfor er vi naturligvis med på hele reisen – både før, under og etter – slik at dere alltid er i trygge hender når dere leier hytte eller feriehus gjennom NOVASOL. Alle bestillinger er dekket av trygghetspakken, uten ekstra kostnad. Sånn har det vært siden 1968, og sånn skal det fortsette å være. Har du spørsmål til leie av feriehus eller hytte, kan du se vår FAQ hvor vi har svart på de vanligste spørsmålene vi mottar.