Hytte på Rjukan

Med sitt verdensberømte solspeil hengede høyt oppe i fjellene og sin plassering på UNESCOs verdensarvliste, er Rjukan utvilsomt en spennende destinasjon. Når stedet i tillegg ligger tett på flotte Hardangervidda nasjonalpark og Gaustadtoppen, så vet du at en ferie her vil være spekket med spennende aktiviteter, samt flotte natur- og kulturopplevelser.

gaustadtoppen | leie hytte på rjukan | novasol

Populære feriehus i Rjukan

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Rjukan

Loading...

Aktiviteter på Rjukan

Med skandinavias største nasjonalpark Hardangervidda som bakgård er turer enten til fots eller på ski en opplagt aktivitet når du leier en hytte på Rjukan. Turmulighetene på Hardangervidda er nærmest uendelig så det skal godt gjøres å gå tom for ruter å utforske her.

I tillegg til fantastiske turmuligheter, byr Hardangervidda og områdene rundt Rjukan på et veld at spennende og morsomme aktiviteter utendørs. Om du trives på vannet kan kajakkpadling på Tinnvannet eller Kviåvatn kanskje være noe for deg. På begge stedene finner du utleiere av kajakk. Dersom du allerede er en habil elvepadler kan du måle kreftene strynene til elva Austbygdåe. Hit kommer erfarne elvepadlere fra hele verden hvert år for utfordre seg selv. Om du ønsker å se Rjukan og omegn fra vannet uten å selv bli våt, så kan en tur med Fjellvåken være et godt alternativ.

For en aktiv dag spesielt tilrettelagt barna anbefaler vi en tur til Rjukan klatrepark. Et besøk hit starter med en tur i Krossobanen, som er en attraksjon i seg selv. Krossobanen er nemlig Nord-Europas første kabelbane og har vært i drift siden 1928. Når dere kommer til klatreparken kan dere se frem til en morsom dag hvor dere skal ta dere gjennom diverse løyper og hinder.

Om du leier en hytte på Rjukan om vinteren er Gausta skisenter en opplagt destinasjon for dag fylt med morsomme aktiviteter. Med sine 35 bakker, tre barneområder, to terrengparker, en liten park for de aller minste og utfordrende frikjøring har Gausta noe å tilby alle.

Som du nok kan fornemme allerede er listen over aktiviteter i Rjukan og omegn lang og variert. Enten dere ønsker å spille golf, fiske, hoppe i strikk, kjøre hundespann med huskyer, sykle, besøke en av de mange velbevarte seterne, eller bare nyte en avslappet dag ved stranden, så har Rjukan det dere drømmer om.

Severdigheter på Rjukan

  • Vemork (Norsk Industriarbeider museum)Ved Vemork, som en gang var verdens største kraftstasjon, får dere et godt innblikk i norsk industri og krigshistorie. Det var nemlig her ‘Kampen om Tungvann’ fant sted, som i dag er ansett som en av de viktigste sabotasjeaksjonene under 2. verdenskrig, hvor modige norske saborører hindret tyskerne i å utvikle atomvåpen ved hjelp av tungvannet som ble produsert ved Vemork. 

  • GaustadtoppenTelemarks høyeste fjell er blant Norges mest besøkte turistattraksjoner, og helt klart verdt et besøk når er på Rjukan. Om du ikke er lysten på å ta turen opp til fots, så kan du gjøre som mange andre og ta tunnelbanen opp. Utsikten er formidabel. Og når dere først er her, hva med å prøve en av de to flytende badstuene som ligger å dupper i innsjøen Kviåvatn ved foten av Gaustadtoppen. 

  • SolspeiletPå grunn av sin beliggenhet nede i en dal, omringet av mektige og stupbratte fjellsider, er Rjukan uten sol hele vinterhalvåret. Det skulle derimot ta 100 år fra Oscar Kittelsen lanserte sin ide om et solspeil i 1913, til den ble realisert. Solspeilet er montert i fjellveggen ca. 450 meter over Rjukan Torg, og kaster det dyrebare sollyset ned på torget i en elipseform på ca. 600m2. Hver vår feires solas tilbakekomst med en stor solfest på samme torg.

Leie hytte på Rjukan

Når dere leier en hytte på Rjukan har dere et perfekt utgangspunkt for spennende aktiviteter og fantastiske naturopplevelser i Telemark. Våre hytter på Rjukan kommer i alle størrelser, prisklasser og fasonger.Ta familie eller venner med på en hytteferie til Rjukan med NOVASOL. Vi har over 50 års erfaring med formidling av hytter og feriehus i Norge.