Feriehus og hytte i Rauland

Rauland ligger helt på randen av Hardangervidda og er et eldorado for opplevelser hele året rundt. Uansett hvilken måned på året du legger ferien til en hytte i Rauland, venter et stort utvalg aktiviteter. Hardangervidda og Rauland er en av de mest tilgjengelige fjellområdene i Norge på grunn av veien over Haukelifjell, og dette gir fine muligheter for deg som vil oppleve det fjellet byr på. Tidlig på 70-tallet fikk flere og flere øynene opp for den flotte fjellbygda Rauland og det har siden den gang blitt bygget et stort antall hytter i området.

Lei hytte i Rauland og bo nær Hardangervidda

Populære feriehus i Rauland

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Rauland

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Rauland

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Rauland er en av landets flotteste destinasjoner for en skiferie. Legger du ferien til Vinje, kan du enkelt tilbringe flere dager i de flotte skiløypene og nedfartene. NOVASOL formidler også hytter i Rauland, der du kan bo tett på de gode skifasilitetene. Rauland er Telemarks største skidestinasjon, og kan skilte med tre vintersportssteder og 150 km med langrennsløyper. Og det er ikke bare med ski på beina du kan ha det gøy i Rauland på vinterstid. Du kan også ake, kite, prøve hundekjøring og isfiske. 

Også sommer og høst venter et aktivitetseldorado for besøkende. Tar du med fiskestangen på hytta i Telemark, kan du glede deg over mange gode fiskevann i Rauland og Vinje for øvrig. Husk å sjekke hvor du kjøper fiskekort og gjeldende restriksjoner. 

Mange pakker med seg turskoene når ferien går til Telemark. Hardangervidda er et populært turområde, der du kan oppleve et vakkert fjellandskap, samt spennende dyre - og fugleliv. Her holder Europas største villreinstamme til, men det er ikke veldig sannsynlig at du får se villrein på ferien. På Hardangervidda kan du blant annet prøve fiskelykken i et stille fjellvann, eller bestige fjelltopper, som for eksempel Gaustatoppen. Du kan også velge mellom aktiviteter som sykling, ridning og elgsafari.

Attraksjoner og severdigheter

Fra Rauland kan du ta turen til Rjukan. Der kan du for eksempel stoppe innom norsk Industriarbeidermuseum, beliggende i det som var Vemork Kraftstasjon. Her kan du oppleve flere spennende utstillinger, der den mest kjente nok er «Helter i Telemark». Den tar nemlig for seg sabotasjeaksjonene mot tungtvannproduksjonen under andre verdenskrig. I Rjukan har du også mulighet til å kjøre Gaustabanen opp Gaustatoppen, en tur som tar 15 minutter. Banen var i utgangspunktet et militært transportanlegg, men i dag er åpnet for besøkende.

Hytte i Rauland

En hytte i Rauland passer deg som søker en ferie nær vakker natur og gode aktivitetsmuligheter. På Rauland venter et veletablert nettverk av hytter, flere hyggelige serveringssteder og butikker. Her finner du alt du trenger for en god hytteopplevelse. 

Når du ser etter din neste feriebolig i Norge, kan du enkelt søke deg frem på våre nettsider. Her finner du et stort utvalg av hytter og ferieleiligheter over nesten hele Norge, fra idylliske Sørlandet til spektakulære Lofoten.