Hytte og feriehus i Kviteseid

Velkommen til Kviteseid, en kommune kjent for sin tradisjonsrike kultur innen blant annet folkemusikk, kunst og mat. Her vil du oppleve en spesiell atmosfære! Kviteseids sentrum er tettstedet ved samme navn, også kalt Kviteseidbyen. Leier du en hytte i Kviteseid vil du oppdage et bredt utvalg  av aktiviteter og severdigheter, nok til å fylle fine feriedager i Telemark.

Lei hytte i Kviteseid og opplev skiparadiset Vrådal

Populære feriehus i Kviteseid

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Kviteseid

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Kviteseid

Loading...

Opplevelser og aktiviteter

I Kviteseid finnes det mange aktivitetsmuligheter, og det er kun tiden som setter grenser for hva du kan finne på under oppholdet. Området byr på mye spennende, både sommer og vinter. 

Kviteseid har lange tradisjoner innen vintersport, og her ligger bygda som kalles «skisportens vugge», Morgedal. Den som er glad i alpint og langrenn vil elske et opphold her! På vinteren er Vrådal et ettertraktet besøksmål for alpinelskere, her ligger nemlig Vrådal Skisenter. Skisenteret har 18 nedfarter og åtte heiser, og har et eget område for barn. I Vrådal kan du også gå langrenn i skogsterreng og på fjellet. 

Bli med MS Fram på en spennende sightseeingtur på innsjøene Nisser og Vråvatn. Turen starter på Straand brygge, og tar deg blant annet med på tur innom Småstraum Sluse. Nyt den idylliske utsikten over vannet, små øyer og skjærgården. Du kan også bli med MS Victoria, et dampskip som startet sin karriere i 1882. Skipet går i dag i turisttrafikk om sommeren.     

Kviteseidmarken holdes i Kviteseidbyen hver februar. Her kan du blant annet oppleve det tradisjonsrike travløpet på is på Sundkilen, et løp som har blitt arrangert siden 1880-årene. På sommeren arrangeres Victoriafestivalen, en festival der du kan oppleve kulturelle innslag og aktiviteter for besøkende i alle aldre.

Attraksjoner og severdigheter

I Morgedal  kan du besøke museet etter skipionerne Sondre Norheim og Olav Bjaaland. Her vil du lære om norsk ski – og polarhistorie, i form av en reise som starter for 4000 år siden. For den skiinteresserte gir museet virkelig et unikt innblikk i skisportens verden. 

Ta turen innom Kviteseid Bygdetun, et museum som gir et unikt innblikk i hvordan livet på gården så ut for 200 år siden. Tunet er satt sammen av ulike bygninger, der blant annet Tveitloftet er fra 1300-tallet. På sommeren er det liv og røre på bygdetunet, og du må ikke gå glipp av de spennende arrangementene som holdes her. Rett i nærheten finner du også Kviteseids gamle steinkirke, som ble reist rundt år1260, og Kviteseid gard.

Finn din neste hytte i Kviteseid

I Kviteseidbyen finner du alt du trenger til hytteferien, og tettstedet har en rekke serveringssteder og butikker. På sommeren ankommer også mange med båt via Telemarkskanalen, og legger til ved gjestebrygga. 

Din neste hytte i Telemark kan du enkelt bestille hos NOVASOL. Vi har 50 års erfaring med formidling av ferieboliger i Norge, og det er viktig for oss at våre gjester føler seg 100% trygge når de bestiller hos oss. Vi har derfor inkludert vår Trygghetspakke i alle bestillinger, slik at du kan bestille din neste feriebolig helt uten bekymringer. Les mer om hvilke vilkår som gjelder for Trygghetspakken i våre leiebetingelser.