Feriehus og hytte i Aust-Agder

Kombinasjonen av den vakre sørlandskysten og det naturskjønne innlandet, gjør Aust-Agder til et yndet sted å leie hytte året rundt. Regionen byr på alt fra skjærgårdsidyll, rik bygdekultur og førsteklasses vintersport i høyfjellet. Her er det deilig å feriere når dagene blir lengre og solen varmer, men også når hvitkledde fjell lokker med hytteferie, peiskos og nypreparerte skiløyper.

Skal du leie hytte i Norge og ser etter en idyllisk destinasjon med gode aktivitetsmuligheter? Da er Aust-Agder et godt alternativ! Avstandene er små og mulighetene for varierte og opplevelsesrike ferier uendelige. Langs kysten har du på kort tid passert de kjente kystbyene Risør, Tvedestrand, Arendal, Grimstad og Lillesand som alle har sine karakteristiske trekk i form av arkitektur, opplevelser, turmuligheter, uthavner og øyer. Innlandsområdene er ofte tilknyttet vassdrag med gode fiskemuligheter, skogsterreng for sanking av bær og sopp, og majestetiske fjell perfekte for toppturer og skisport.

Hos NOVASOL finner du hytter til ferien i Aust-Agder

Populære feriehus i Aust-Agder

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Aust-Agder

Loading...

Feriehus med basseng i Aust-Agder

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Aust-Agder

Loading...

Aktiviteter, kultur og opplevelser

I hjertet av Aust-Agder sin kystslinje ligger den koselige sørlandsbyen Arendal som også er regionens «hovedstad». En ferie i Arendal byr på det beste av byliv, skjærgård og festivaler til glede for store og små. Mange forbinder rettvist byen med sommer, sol og skjærgård og en lang maritim historie. Øyen Merdø var tidligere en av de viktigste uthavnene på Sørlandet og i dag et paradis i skjærgården utenfor Arendal. Ta turen til den bilfrie øya og nyt roen med piknik på stranden eller gåturer på historike stier mens du nyter utsikten inn mot Galtesund og Arendal by, eller ut mot havet og Torungen fyr. Her kan du også besøke Merdøgaarden museum som er en kystgård med skipperhus fra 1736 bevart slik det opprinnelig så ut fra ca. år 1800.  

Fra en hytte i Aust-Agder kan du besøke blant annet Risør. Byen blir også kalt «Den hvite by ved Skagerrak», og regnes som en av de best bevarte trehusbyene i Europa. Byen huser hvert år mange festivaler, deriblant anerkjente Risør Trebåtfestival som er en av de viktigste og mest populære kystkultur-arrangementene i Europa med fokus på tradisjonelle trebåter. Risør har lang og stolt tradisjon for bygging av trebåter, og Risør Trebåtfestival er Europas største og eldste av sitt slag. Her kan du nyte konsertopplevelser og aktiviteter i byen og ved havnen, beundre de gamle trebåtene i havnebassenget, kjenne på spenningen fra seilregattaene i skjærgården og ta del i en helt unik folkefest.  

Evje er selveste aktivitetsbygda i Aust-Agder med et hav av adrenalinfylte opplevelser og aktiviteter for hele familien.TrollAktiv er en familiepark og godt kjent leverandør av spektakulære opplevelser i området gjennom mange år. Her får du unike naturopplevelser med rafting, SUP, elvekajakk, kanoturer, mountainbike, fjellklatring, zip line, gokart, hesteridning og mye mer. I Evje finner du også den imponerende Mineralparken som har tatt utgangspunkt i en spektakulær og glitrende steinsamling som du selv kan oppleve inne i fjellet. Ute er det bygget opp en tilhørende park med en rekke kreative og morsomme aktiviteter for hele familien.

Lei feriehus eller hytte i Aust-Agder hos NOVASOL

Attraksjoner og severdigheter

Like utenfor Grimstad sentrum ligger vakre Hasseldalen med Sjøfartsmuseets plassert ved innløpet til Vikkilen. På 1800-tallet var regionen en av de viktigste sjøfartsdistriktene i Norge, og Vikkilen har vært et sentrum for båtproduksjon og shipping helt opp til vår tid. Sjøfartsmuseet ble åpnet i 2015 og tar deg med på en reise i den viktige sjøfartshistorien. Utstillingene viser blant annet utviklingen, oppturene og nedturene i skipsfartnæringen, og byr på spennende aktiviteter for både store og små.

Lyngør er en gammel uthavn og en eksotisk perle i kystbyen Tvedestrand, vel verdt et besøk når du leier hytte i Aust-Agder. Tettstedet ligger fordelt på flere øyer, har ingen veier og biler, men har likevel et yrende folkeliv sommerstid. Ikke uten grunn har den hvitmalte landsbyen i havet tidligere blitt kåret til Europas best bevarte tettsted og en av Europas ti beste øyer å besøke. Den fredelige idyllen kan oppleves til fots på de sjarmerende smale gatene og stiene som bølger seg mellom husene, eller padle kajakk i «hovedgaten» Gata som er sundet mellom øyene. Det historiske Lyngør er spesielt fantastisk når det bader i sollys og dagene nytes ute i kystnaturen.

Naturomgivelser

Skjærgården i Aust-Agder strekker seg fra Lillesand i sør til Risør i nord, og er rett og slett en kyststripe i verdensklasse. Landskapet preges av småkupert terreng, lettkledde koller og svaberg som deles av med små sund og mindre fjorder. Naturperlen inviterer til maritime opplevelser av mange slag. Her kan du vandre på kyststier med avstikkere til skyggefulle løvskoger, ligge under solen på en sandstrand eller et øde skjær, fiske fra båt eller brygge og grille nytrukket makrell i fjæra. Blindleia er en kjent kystattraksjon, og er en vakker innerled på ca 20 km fra Gamle Hellesund i Høvåg til Lillesand. Strekningen er en av Norges vakreste kystperler og ligger godt skjermet for vind og sjø.

På siste del av 1800-tallet ble fyrtjenesten i Norge bygget ut, og dette var et av de mest omfattende prosjektene det norske samfunnet hadde involvert seg i til da. På øya Store Grønningen rett sør for Grimstad, ligger Homborsund Fyr idyllisk plassert i havgapet. Fyret som ble satt opp på 1870-tallet, er i dag en levende del av kystkulturen og et dominerende element i kystleden. Som en verdifull del av historien, er fyrstasjonen i dag et fredet kulturminne og kan lettest oppleves med egen båt til øya eller taxibåt fra Lillesand eller Grimstad. I tillegg til muligheter for omvisning på fyrstasjonen, kan du også beundre det svært unike botaniske miljøet som befinner seg her.

Setesdal er et vakkert dalføre i Aust-Agder som snor seg langs Otravassdraget fra Evje i sør til Hovden i nord. Veien gjennom dalen går innom små og større tettsteder, og landskapet varierer fra koselige bygdesamfunn til vilt og vakkert fjellandskap. Hovden er den største skidestinasjonen i regionen, og grunnet beliggenheten i innlandet er vintersesongen som regel  god og stabil. Denne fjellbyen på toppen av Setesdal er en komplett vinterdestinasjon med regionens største alpinsenter, milevis med langrennsløyper i verdensklasse,  hundespannkjøring, fatbike og mye mer. Et eldorado for både barnefamilier og aktive skiløpere. Hovden badeland er et fint alternativ til de store naturopplevelsene utendørs.

Hytte i Aust-Agder

Som du sikker forstår finnes det et hav av aktivitetsmuligheter og opplevelser i Aust-Agder, som passer perfekt for deg som søker en aktiv hytteferie i Norge. Se vårt store utvalg av hytter i Aust-Agder, og bestill din neste ferie med NOVASOL i dag.