Hytte og feriehus i Lillesand

Gjennom NOVASOL kan du leie en hytte i Lillesand, som mange mener er den aller vakreste sørlandsbyen. Den lille bykjernen på bryggekanten byr på urbant landsbyliv blant idylliske trehus. Sommerstid et det et myldrende folkeliv her, med sjarmerende småbutikker, restauranter, barer, museer og gallerier i gater og smug. På en sommerlig «bryggesleng» treffer du på en salig blanding av sprudlende feriegjester og den lune lokalbefolkningen. Slå deg ned på bryggekanten eller på en av de mange uteserveringene og la den betagende sjøutsikten sige inn til akkompagnement av måkeskrik og bølgeskvulp. Mer sørlandsk kan det ikke bli.

Lei hytte eller feriehus i Lillesand til din neste ferie

Populære feriehus i Lillesand

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Lillesand

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Lillesand

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Skjærgården utenfor Lillesand er et kapittel for seg. Lei deg en båt og legg ut på oppdagelsestur. Lytt til tips fra de innfødte om hvor du finner de beste fiskeplassene, gå i land i en bortgjemt badebukt eller nyt solgangsbrisen på et solvarmt svaberg.  En båttur gjennom den berømte Blindleia er en vakker sjøreise mellom hundrevis av øyer og holmer, med masse hytter og nydelige gamle uthavner som Gamle Hellesund og Brekkestø. Sightseeingbåten M/B Øya trafikkerer sommerstid strekningen mellom Lillesand og Kristiansand. Turen, som blant annet tar deg gjennom hele Blindleia, tar tre timer hver vei. 

Avstandene er korte på Sørlandet. Skulle du trenge en pause fra strender, holmer og fisketurer ligger Kristiansand Dyrepark bare noen minutters biltur unna. Her har 135 ulike dyrearter fra hele verden bolig, og kombinert med publikumsmagneter som Kardemommeby, Hakkebakkeskogen og Kaptein Sabeltanns skumle  sjørøverlandsby Abra Havn ligger alt til rette for timevis med uforglemmelige ferieopplevelser for store og små. Et spennende utfluktsmål er også Bronseplassen, som er Norges eldste rekonstruerte gård fra bronsealderen og ligger i den idylliske uthavnen Høvåg. 

Innenfor kyststripen finner du skogkledde heier og trivelige jordbruksbygder. Her kan du prøve fiskelykken i stille skogtjern, legge ut på familievennlige fot- eller sykkelturer eller kjøpe kortreist mat i hyggelige gårdsbutikker. 

Lillesand er med sine mer enn 1700 fritidsboliger en populær hyttekommune. NOVASOL leier ut hytter og feriehus over hele Norge og tilbyr også en rekke hytter på Sørlandet.

Attraksjoner og severdigheter

Et årlig høydepunkt i den smilende sørlandsbyen er Lillesandsdaene, som alltid går av stabelen den siste uke i juni. Hele uken gjennom arrangeres en rekke konserter og utstillinger, mens det er marked i gatene og restaurantene frister med spennende gourmetopplevelser. Butikkene i sentrum har dessuten søndagsåpent hele sommeren.

Handel og sjøfart står sentralt  i Lillesands historie. På slutten av 1800-tallet hadde byen en betydelig seilskutedrift og en rekke skipsbyggerier. Lillesand By- og sjøfartsmuseum byr på en unik samling av verktøy, husgeråd og møbler som gir et nyansert bilde av livet i en gammel sjøfartsby. Museet holder til i den staselige Carl Knudsen-gaarden, med autentisk 1800-talls inventar. Verdt et besøk er også Tollboden, med sine skiftende kunst- og fotoutstillinger. 

Byens rådhus ligger i en staselig kjøpmannsgård fra 1700-tallet, som i dag er fredelig.  Etter en brann i 1976 ble bygningen omhyggelig rehabilitert. Det nennsomme arbeidet ble  senere belønnet med den gjeve «Europa Nostra»-prisen. Sommerstid kan du være med på byvandringer i sentrumsgatene, der lokalkjente guider gladelig deler av sin kunnskap. 

Det er umulig å nevne Lillesand uten å komme inn på «Sprossa». Den lokale kulturvernarbeideren og virvelvinden Else Rønnevig fikk dette tilnavnet da hun rundt 1980 engasjerte seg for å bevare originale vinduer i gamle hus. «Sprossa» er en kjent skikkelse i bymiljøet og har mottatt en rekke høythengende utmerkelser for sin arbeid.

Hytte og feriehus i Lillesand

Lillesand er en av Sørlandets største hyttekommuner. På holme og øyer, direkte i strandkanten eller lett tilbaketrukket – her er alle nyanser tilstede. Sommerstid er det gjerne et myldrende folkeliv i området, men med en egen hytte som base er privatlivet likevel sikret. Du velger selv når du vil være sosial, akkurat som du velger når du vil trekke deg tilbake og være for deg selv.

NOVASOL er Europas største formidler av private ferieboliger. Vi leier ut et stort antall feriehus i Aust-Agder. Prøv oss neste gang du ønsker å leie en hytte i Lillesand.