Feriehus og hytte i Evje og Hornnes

Velkommen til vakre Evje og Hornnes, selve inngangen til det tradisjonsrike dalføret Setesdal. Kommunen ligger helt sør i dalføret, og har tettstedet Evje som administrasjonssenter. Lei en hytte i Evje og Hornnes for varierte og gode aktivitetsmuligheter i vakre naturomgivelser. I tillegg ligger kommunen nær Sørlandskysten med alt det den kan by på! 

NOVASOL formidler ferieboliger i hele Norge, også i Aust-Agder. Du kan enkelt finne din neste hytte i Setesdal ved å bruke vår søkefunksjon. Denne gir deg også mulighet til å velge feriebolig basert på de kriteriene som er viktig for deg.

Ferienhaus Evje og Hornnes - Aust-Agder

Populære feriehus i Evje og Hornnes

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Evje og Hornnes

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Når du legger hytteferien til Setesdal, vil du finne gode friluftsmuligheter rett utenfor døren. Her varierer naturen fra flate bygder til flott og vilt høyfjell. De fine Setesdalheiene er populære for fotturer, og i Evje kan du gå opp på toppene og få en fin utsikt over heiene. 

En ferie i Evje og Hornnes byr på utmerkede fiskemuligheter. Otravassdraget er et av de største vassdragene i Sør-Norge. Her kan du blant annet få ørret, røye og abbor på kroken. Fisker du i Byglandsfjorden, som er en del av vassdraget, kan du få den lokale laksearten bleke på kroken. Det er også mange fine fjellvann med mulighet for ørretfiske. Husk å kjøpe fiskekort på forhånd, samt undersøke eventuelle restriksjoner. 

Er du på utkikk etter litt fart og spenning, eller bare en hyggelig familiedag ute i naturen? Da kan du ta turen til TrollAktiv like utenfor Evje. Her venter et aktivitetseldorado, som passer både for små og store. Velg mellom aktiviteter som rafting, klatring og kajakkpadling.

Attraksjoner og severdigheter

Når du velger Setesdal som feriedestinasjon, vil du kunne utforske et område kjent for sine lange tradisjoner innen sølvsmedkunst og musikk. I tillegg er området kjent for sin mineralrikdom, spesielt kvarts og feltspat. Det er flere måter du kan oppleve noe nytt, og samtidig lære mer om steiner, krystaller og mineraler, i Evje og Hornnes. Ikke gå glipp av et besøk til Mineralparken. Her kan du se imponerende utstillinger inne i fjellet, og parken strekker seg over 1200 kvadratmeter. For barna byr parken på spennende læring. Barna kan lage figurer og smykker av stein, ta på og lære om dem. Uteområde i parken er også tilrettelagt de minste, og her finnes blant annet en stor lekeplass. Dersom du vil lære mer om gruvedrift i Evje og Iveland-området, kan du gå Evje Mineralsti. Interesserer du deg for historie, kan du se en kopi av Galtelandsteinen på Verksmoen i Evje, der det antas at den stod i 700 år. Den originale steinen ble ødelagt på 1800-tallet, men er restaurert og står utstilt på Historisk museum i Oslo. 

Ta turen til Evje og Hornnes Geomuseum, et bygdemuseum som gir et innblikk i Setesdals kultur og historie. Her kan du blant annet lære mer om geologi, gruvedrift og rosemaling, samt se Setesdals eldste apotek og gamle bondegjenstander. Dette er et museum som har litt av hvert for enhver smak!

Feriehus og hytte i Evje og Hornnes

Velg en privateid hytte i Aust-Agder neste gang du skal på ferie. NOVASOL formidler et stort antall ferieboliger spredd over hele fylket, også i naturskjønne Setesdal. 

Fra en hytte i Evje og Hornnes befinner du deg kun én time unna Sørlandskysten, og spennende reisemål som Kristiansand og Dyreparken. Her venter fine feriedager for hele familien! Bestill en feriebolig formidlet av NOVASOL, og se frem til en ferie i private og avslappende omgivelser.