Hytte og feriehus i Froland

Rett nord for Arendal ligger innlandskommunen Froland, med et landskap dominert av skogkledde heier. Leier du en hytte til din neste norgesferie kan du komme tett på de gode opplevelsene området kan by på. 

Rundt 640 km2 med skog og mark innbyr til fotturer, jakt og fiske. Turterrenget er variert, med elver, fosser og en rekke små og store innsjøer. Her kan du legge den travle hverdagen bak deg og traske avgårde på lettgåtte stier i fredfulle omgivelser. Prøv fiskelykken i et av de idylliske skogstjernene eller finn din egen hemmelige badestrand.

Naturopplevelser venter i en hytte i Froland

Aktiviteter og opplevelser

Når sommeren langsomst forvandler seg til høst, valfarter austegdene ut i skogene på jakt etter bær og sopp. Det er bare å henge seg på! Ikke regn med at lokalbefolkningen vil røpe hvor de fineste multemyrene ligger, men hvem vet – kanskje snubler du over en bugnende myr der ingen har vært før deg?

Nidelva, Aust-Agders lengste elv, renner gjennom Froland. I nordøst legger den sin ferd gjennom det øyrike Nelaugvannet, som er et elsket utfluktsmål for kano- og kajakkentusiaster. På sin vei mot Skagerak renner elva gjennom stille skoger og små grender, avbrutt av enkelte fosser og stryk. Ved kraftstasjonen på Bøylefoss har den en fallhøyde på hele 62 meter. Etter noen års fravær er laksen tilbake i Nidelva, og flere steder langs elva finner du fine fiskeplasser. Vest i kommunen ligger det populære utfartsstedet Øynaheia, der det vinterstid kjøres opp milevis med skiløyper. 

Spennende ferieopplevelser venter også i kommunesenteret Osedalen, der det populære badeanlegget Frolandia tiltrekker seg gjester i alle aldre. Blant fasilitetene finner du  stupetårn med ulik høyde, en lang rutsjebane, barnebasseng og et flott treningsbasseng. Osedalen byr dessuten på et godt utvalg forretninger og et par hyggelige spisesteder. 

Froland byr på mye natur, og i en hytte fra NOVASOL bor du tett på naturopplevelsene. Prøv oss neste gang du vurderer å leie en hytte i Aust-Agder.

Attraksjoner og severdigheter

Få minutters kjøring nord for Osedalen ligger kulturminnet Frolands verk. Her lå på slutten av 1700-tallet et av landets jernverk, som blant annet kunne vise til en omfattende produksjon av kanonkuler. Også jernovner ble produsert her. I dag er det lite tilbake av selve jernverket, men hovedbygningen, gårdstunet og kontorbygningen er fortsatt intakt. Når du rusler blant de gamle bygningene eller gjennom den idylliske parken ned mot Trevann, er det lett å føle seg hensatt til en svunnen tid. På «verket» finner du også en statue av den kjente matematikeren Niels Henrik Abel, som var en nær venn av familien som i sin tid eide stedet. I det såkalte bukkerommet, der han lå på dødsleie og sovnet inn i april 1829, er den opprinnelige innredningen fortsatt bevart. 

Togstrekningen mellom Nelaug, som er en stasjon på Sørlandsbanen, og Arendal følger stort sett Nidelvens løp gjennom Froland. Parallelt med elva og jernbanen går også en bilvei, som er blitt en svært populær sykkeltrase. Arendalittene tar gjerne med seg sykkelen på toget til Nelaug og sykler de i underkant av 40 kilometerne tilbake til fylkeshovedstaden. Blant severdighetene som passeres er den flotte steinhvelvbrua ved Bøylefoss og den staselige, hvitmalte Froland kirke.

Hytte og feriehus i Froland

Blant folk fra kyststrøkene rundt Grimstad, Arendal og Tvedestrand er det populært å ha hytte i Froland. Veien er kort, enten det er skiløypene på Øynaheia, fiskemulighetene eller bare det å kjenne skogens ro, som lokker. I Froland finner du avsidesliggende hytter der du kan være helt for deg selv, like gjerne som velorganiserte hyttefelt i mer sentrale områder.

NOVASOL formidler feriehus og hytter i hele Norge. Vi kan tilby en rekke hytter og feriehus i Froland, som kan passe til din neste ferie i Aust-Agder. Vi hjelper deg gjerne med å finne en hytte i Froland som passer til akkurat dine ønsker og behov.