Fiskeferie i Norge

Drømmer du om det berømte skreifisket i nord, laksefiske i Vestlandets mange elver eller ferskvannsfiske på Østlandet? Våre fiskehus i Norge finner du tett på noen av landets aller beste fiskedestinasjoner.  

Norge har en imponerende kystlinje, som hvert år trekker ivrige fiskere fra hele verden. I tillegg har vi tusenvis av innsjøer, fjellvann og flere store elver. Det sier seg derfor nesten selv at det finnes uendelige muligheter for å få fisk på kroken i Norge. Legger du neste fiskeferie i Norge til en av våre hytter, kan du utnytte de gode fiskeforholdene i tilrettelagte omgivelser.

Lei et fiskehus til din neste fiskeferie i Norge

Fiskehus i Norge

Loading...

Slik kan du bo på fiskeferien

NOVASOL formidler tre typer fiskehus, som alle legger tilrette for gode fiskeopplevelser på ferien i Norge. Disse husene finner du ved huke av for "Fiskehus" i søkefiltrene. Mer informasjon om hvilken kategori fiskehuset faller under får du ved å holde musepekeren over ikonet.

Standard fiskehus: Dette er for deg som vil bo maks 500 meter fra fiskemuligheter, enten det er hav, innsjø eller elv. I disse husene er det også sløyeplass til rensing av fisk og utstyr. Ofte følger det båt med fiskehuset, eller er tilgjengelig for leie. Dette er spesifisert i husbeskrivelsen. 

Fiskehus PLUS Innland: Disse fiskehusene ligger maks fem kilometer fra fiskemuligheter i ferskvann. Også i disse husene er det sløyeplass og ofte er båt imkludert eller til leie. Les mer om dette i husets beskrivelse. 

Fiskehus PLUS Kyst: Utnytt de fantastiske fiskemuligheten ved den norske kysten og lei et fiskehus maks 500 meter fra saltvann. Her får du sløyeplass, 40 liter frysekapasitet og ofte er båt inkludert eller til leie.

Du bør alltid lese under hver enkelt feriebolig hva du kan forvente av fasiliteter. Dette gjelder også våre feriehus tilpasset fiskeferie.

Lei hytte eller feriehus gjennom NOVASOL til din neste ferie

Feriehus med båt inkludert eller til leie

NOVASOL formidler mange ferieboliger i Norge med båt til leie eller inkludert i leieprisen. OBS! Dette gjelder kun for båtsesongen mai-september. Utenfor båtsesong må dette alltid forespørres. 

Disse husene finner du ved huke av for "Båt" i søkefiltrene. Mer informasjon om båten finner du ved å lese huspresentasjonen.

Hva slags båt er inkludert/til leie? 

 1. Båttype 1: Robåt på min. 11 fot med/uten båt (fra to HK). 

 2. Båttype 2: Motorbåt fra 14 fot og 9 HK. 

 3. Båttype 3: Motorbåt over 15 fot og fra 20 HK, samt såkalte dieselbåter. 

Merk! Hvis fiskehuset har båtsymbol, men ikke nummer, betyr det at det dreier seg om en kano, gummibåt eller annen form for fritidsbåt som ikke passer øvrige beskrivelser.

Se hytter i Norge med båt inkl./til leie

Sikkerhet til sjøs

Det norske været varierer mye etter årstid, og det er ikke alltid trygt å ferdes i båt utenfor båtsesong. Du bes derfor ta kontakt med oss dersom du ønsker båtleie utenfor sesongen. 

Det er alltid noen forhåndsregler du må ta når du skal ut i båt. Vi har laget en sjekkliste over viktige ting du bør gjøre og ta med deg:

 • Sjekk alltid værmeldingen før du drar og ta med deg mobil (oppbevar helst i vanntett plastlomme). Pass på at du har lagret viktige telefonnumre på telefonen. Kystradioen når du ved å ringe 120 hele døgnet.

 • Øsekar, årer, åregafler, tau og anker bør alltid være om bord i båten.

 • Dersom du skal fiske i større innsjøer, ved kysten eller ute på havet, bør du også ha med lommelykt, førstehjelpsskrin, dødmannsknapp, reservedunk, pulverapparat, kniv og nødbluss.

 • Kompass og sjøkart (kan kjøpes i spesialbutikker eller på nett).

 • Sett deg inn i Sjøveisreglene. Ta også hensyn til andre mennesker og miljøet, og ta med en søppelpose til avfall. Vann, solkrem og en lue er også lurt å ha med for en lang dag på sjøen.

Frister en fiskeferie på Vestlandet?

Mange av våre hytter på Vestlandet ligger i idylliske omgivelser. Reis alene, med venner eller familien. Her finnes det nemlig aktiviteter for alle, og ikke bare for deg som er interessert i fiske. Våre ferieboliger ligger tett på de gode fiskemulighetene og den storslåtte naturen. Kombiner en fiskeferie med noen av de verdenskjente naturseverdighetene vi har her til lands, eller med et besøk til en av Vestlandets koselige byer. 

Opplev roen i fjellheimen mens du fisker etter ørret. Jotunheimen har mange små og store vann og elver, med fisk av høy kvalitet. Det finnes knapt noe som er bedre enn nystekt ørret og fersk kaffe, mens du lar Jotunheimens friske luft fylle lungene. Oppfyll «drømmen om vidda» og legg din neste fiskeferie til Hardangervidda. Her finnes det mange gode fiskemuligheter, og her er det for det meste mulig å få fjellørreten, men noen steder også røye. Hardangervidda strekker seg over fylkene Buskerud, Telemark og Hordaland. 

Fiskehus på Vestlandet

Lei fiskehus på Østlandet

Femundsmarka tilbyr gode fiskemulighet i vill og vakker natur. Her kan du få både harr, røye og ørret, og det er ofte ikke noe småfisk du får på kroken. Fiskelykken kan selvfølgelig ikke garanteres, men en fin opplevelse får du uansett. Femundsmarka har et ganske unikt dyre - og planteliv, samt et helt spesielt dødislandskap.

En ferie i Hemsedal er en fantastisk opplevelse! Her kan du fiske i både elver og fjellvann, og få fin ørret eller brunlaks på kroken. Fisken du fanger kan sløyes og fryses i hytta, og smaker ekstra godt når den er selvfanget. Et perfekt måltid når familien samles rundt middagsbordet på kvelden!

Mjøsa er Norges største innsjø og her finnes det 20 fiskearter. Mjøsørreten er populær blant sportsfiskere – den kan nemlig bli over 15 kilo! Mjøsa er generelt rik på fisk, og du kan få blant annet ørret, gjedde og harr på kroken. 

I Glomma, Norges lengste elv, vet du aldri hva du får og det er det som gjør det så gøy! Du kan blant annet få gjedde, ørret, abbor, sik og harr, og den store variasjonen i fiskeplasser gjør dette til en ekstra morsom opplevelse. Mange velger å fluefiske på grunn av de langgrunne elvebreddene. I Glomma er det dessuten mulig å få fisk av relativt stor størrelse. Kanskje er det nettopp her du slår din egen rekord?

Fiske i Lofoten

Lofotfisket er noe enhver fisker må oppleve minst en gang i livet. Fisket som foregår når den gyteklare skreien kommer inn mot norskekysten fra Barentshavet, har blitt en verdenskjent tradisjon. Stemningen er til å ta og føle på når tonnevis av det «norske gullet» ankommer Lofoten, mellom januar og noen ganger helt frem til mai. Hvert år arrangeres det også VM i skreifiske i Lofoten, som er en fin mulighet for deg som ønsker å delta i en internasjonal fiskekonkurranse.

I tillegg finnes det mange muligheter for ferskvannsfiske i innsjøer og elver i Nord-Norge. Midnattssolen gjør i tillegg Nord-Norge til en ekstra attraktiv destinasjon for fiskeferie i Norge.

Lei fiskehus i Nord-Norge

Fiskeferie i Norge

Mange nordmenn har fiske som en lidenskapelig hobby og mange av oss har vokst opp på steder der fiske har vært en naturlig del av hverdagen. Det er ikke uten grunn av turister valfarter til Norge på grunn av det gode fisket og den vakre naturen. Vi har uten tvil det som kan beskrives som et eldorado for fiskeentusiaster

NOVASOL kan tilby ulike typer fiskehus i Europa, med gode fiskemuligheter i innlandet og ved kysten. I tillegg er båt inkludert, eller tilgjengelig for leie, ved mange av fiskehusene. Det er også mulig å ta med egen båt ved en del av fiskehusene.

Visste du at vi får nye turistfiskeregler i Norge fra den 1. januar 2021?

Den norske regjeringen vil innføre de nye fiskereglene for å hindre svinn og smugling gjennom turistfiske. Håpet er at det blir lagt vekt på den gode opplevelsen når man drar til Norge for å fiske, fremfor å ta med seg mest mulig fisk hjem. Med en felles innsats er målet å sikre den norske fiskebestanden for fremtiden.

Fra den 1. januar 2021 gjelder disse reglene ved turistfiske:

 • Turister kan kun ta med seg fisk som er fanget ved en registrert turistfiskebedrift ut av Norge.

 • Turister kan ta med opptil 18 kg filetert fisk to ganger om året.

 • Turistfiskebedriften er pålagt å registrere og rapportere alle fisketurer til Fiskeridirektoratet – også dem uten fangst.

 • Det er kun tillatt å fiske med håndholdt fiskeredskap

 • Fisket skal foregå minst 100 meter fra nærmeste oppdrettsanlegg

 • Det er ikke tillatt å selge fangsten

 • Det er ikke tillatt å beholde fisk som er under minstemålet

 • For å bli registrert som turistfiskebedrift, skal man registrere seg hos Fiskeridirektoratet. Du kan se om en feriebolig hos NOVASOL er registrert som turistfiskebedrift i huspresentasjonen under Fiskeinformasjon.

Det er fortsatt masse fisk å hente for turister i Norge

De nye reglene går ikke på fisk som er kjøpt av registrerte næringsdrivende, eller når det kan dokumenteres at den er fanget fra et merkeregistrert fiskefartøy.

De gjelder heller ikke ved ferskvannsfiske. Det betyr at hvis du prøver fiskelykken i vann og innsjøer i Norge, er du unntatt fra de nye kvotene. Her er du sikret et godt og variert fiske, med mulighet for å fange blant annet ørret, røye, gjedde og abbor – for å nevne noen! Og denne fangsten kan man som turist godt ta med seg hjem.