Vandreferie i Europa

Lar dere en feriebolig fra NOVASOL danne rammen om vandreferien, er det enkelt å slappe av med føttene høyt etter en deilig dag i vakker natur. Merkede vandreruter finner du overalt i Europa, og lokale turistkontor er alltid behjelpelige med turkart. Dersom det ikke føles helt trygt å legge ut på vandring på egenhånd, er det mulig å delta på guidede turer. Internett er et godt hjelpemiddel for å finne frem til ruter som passer for akkurat dere. Nedenfor har vi samlet noen gode tips – de er først og fremst mens som inspirasjon, for mulighetene er nærmest uendelige. NOVASOLs ferieboliger finner du overalt i Europas vandreområder hvor storslåtte fjellandskap møter deg. Velkommen til naturen!

Tur til Mont Blanc

Vandreferie i Frankrike: Mont Blanc

Traktene rundt Mont Blanc, Vest-Europas høyeste fjelltopp, er et fantastisk turområde for så vel nybegynnere som mer erfarne. Her kan dere vandre i frodige skogsområder med grønne daler og brusende fossefall. Eller dere kan velge mer krevende ruter i barskere landskap på Alpenes tak. Underveis passerer dere rislende bekker, utemmede elver og panoramautsikter som kan ta pusten fra noen og enhver. Nesten som å vandre gjennom en billedbok. Sørg alltid for at turen går innom en av de små tømmerhyttene, der du kan hvile føttene og sørge for påfyll av energi gjennom et velsmakende fransk måltid. La et vakkert feriehus i Haute-Savoie danne rammen om dere neste (eller første) vandreferie.

Vandring Sverige

Vandreferie i Østerrike: Tirol

La deg forhekse av vakre Tirol! «I go to hill, with the sound of music». I Østerrike finner dere merkede vandreruter overalt, og den særegne atmosfæren i de små alpebyene må bare oppleves. Her møter du nesten utelukkende mennesker med brede smil, solbrente ansikter og velbrukte fjellstøvler. Mange steder er det mulig å ta en heis opp på fjellet og dermed havne midt i stinettet, og så er det bare å velge den ruten som passer best for dere. På ferie til fots i Tirol møter dere kuer med karakteristiske bjeller rundt halsen, vakker utsikt, rene kilder og blanke innsjøer. Også her ligger gjestehyttene, der dere kan hvile føttene og nyte et godt måltid mat, spredt utover i terrenget. Prøv for eksempel Mayrhofen eller Wilder Kaiser. Blant NOVASOLs ferieboliger i Østerrike finner du et stort utvalg hytter og ferieleiligheter i Tirol som egner seg utmerket som base for en vandreferie.

Fjellandsby Sveits

Vandreferie i Sverige: Dalarna

Dalahester, Vasaloppet og duvende enger rundt innsjøen Siljan, er kanskje det første vi tenker på når vi hører navnet Dalarna. Men denne regionen midt i vårt langstrakte naboland byr også på et stort utvalg vandreruter i unike fjellområder. Steile fjellområder med blomsterhav i alle nyanser, speilblanke sjøer og snø på fjelltoppene er bare noe av det som venter dere på en vandring i Dalarna. Pakk matpakka i ryggsekken, eller peil deg inn på nærmeste betjente turisthytte. Her får dere servert lokale retter laget av fjellets egne råvarer. Dersom dere legger turen til høsten må dere for all del ikke glemme kurver til bær og sopp! Med base i et av NOVASOLs komfortable feriehus i Dalarne ligger alt til rette for opplevelsesrike dager i vakker natur.

Vandreferie i Norge

Vandreferie i Tyskland: Harz

ferie i Tyskland vil du oppdage at de skogkledde høydedragene midt i landet også har mye å by på. Ikke så høyt som i Alpene, men heller ikke like langt å kjøre fra Norge. Det er et omfattende nettverk av merkede turstier i Harz-området som bare venter på å bli utforsket. Som regel starter de rett utenfor feriehuset. Her vandrer dere gjennom skoger og langs bekker og sjøer, i et lettgått og gjestmildt turterreng. I Harz ligger dessuten alt til rette for en rekke andre aktiviteter, som rafting, terrengsykling og fartsfylte opplevelser i bob-banen. Hos NOVASOL finner dere et variert utvalg ferieboliger i Harz. Her finner dere noe som passer enhver lommebok, og dere bor i umiddelbar nærhet av flotte turområder.

Vandreferie i Sveits: Veysonnaz

Med NOVASOLs ferieboliger kommer du tett på unike destinasjoner, og Veysonnaz er intet unntak; her er det nesten som dere kan berøre himmelen! Massevis av vakre oppmerkede ruter tar dere høyt til værs i steile fjellpartier, men også gjennom idylliske dalfører med rislende bekker, grønne skoger og turkise fjellvann. Naturen er like vekslende som den er innbydende. Nyt frokosten mens dere beundrer den enestående utsikten og pust inn den friske fjelluften – dette er livet! Alle våre ferieboliger i Veysonnaz er velutstyrt og er perfekte utgangspunkt for en vandreferie i Sveits.

Vandreferie i Italia: Dolomittene

Et av de beste stedene for fotturer i Italia er utvilsomt Dolomittene. De høye fjellene med sine spisse tinder gjør fjellmassivet helt nord i Iandet til et paradis for alle typer naturenstusiaster. Her kan dere velge mellom flere førsteklasses vandreruter. Et godt tips kan være å starte fra det verdensberømte vintersportsstedet Cortina, der de mange skiheisene sørger for lett tilgjengelighet til stinettet oppe i høyden. Hvor enn dere legger turen i Dolomittene – vi garanterer unike naturopplevelser og storslagen utsikt. Sjekk NOVASOLs omfattende utvalg av ferieboliger i Italia og gled dere til en ferie dere aldri vil glemme i Dolomittene.

Vandreferie i Norge: Så uendelig mye mer enn bare Preikestolen

Vi kommer ikke utenom det faktum at turen til Preikestolen er en av Europas mest berømte vandreturer. Turen til toppen tar rundt to timer, og etter hvert som dere kommer høyere opp i terrenget blir utsikten over den magiske Lysefjorden stadig mer storslått. Den unike og lett tilgjengelige naturattraksjonen trekker årlig til seg horder av besøkende, og skrytebilder av smilende vandrere som sitter og dingler med beina ytterst på kanten, 600 meter over Lysefjorden, spres over hele verden. I nærheten finnes en rekke andre førsteklasses vandreruter, som den noe mer strabasiøse turen til Kjerag og den spektakulære Kjeragbolten.

Det er vel ingen hemmelighet at vi bor i et av verdens vakreste land. Vi er et naturelskende folkeferd og har et hav av muligheter – året rundt. Mektige fjell og veldige vidder, dype skoger og villromantiske dalfører. Den enorme Femundsmarka er en favoritt blant fiskeentusiastene blant oss, mens Jotunheimen lokker med høye topper og krystallklare innsjøer. Hardangervidda er den største nasjonalpark på det norske fastlandet, og den blir dere aldri ferdig med. Helt i nord byr Finnmarksvidda på magiske opplevelser og minner for livet.

Sentralt på Østlandet ligger Sjusjøen, som er et utmerket turområde året rundt. Vinterstid er Sjusjøen en av Europas beste langrennsdestinasjoner. I sommerhalvåret åpner det seg et vell av opplevelsesmuligheter for hele familien, og med base i en av NOVASOLs velutstyrte hytter på Sjusjøen ligger alt til rette for minnerike feriedager. NOVASOL tilbyr et bredt spekter av hytter og feriehus over hele landet, også i de mest populære vandreområdene.