Hytte på Hovden

Hovden er en fantastisk feriedestinasjon for deg som er glad i fjellturer og skisport. Hovden er kanskje aller best kjent som en utmerket vinterdestinasjon, men området har utrolig mye å by på i sommermånedene også. Her kan du fiske, sykle, gå fjellturer, dra på elgsafari og mye, mye mer. Uansett hvilke aktiviteter du vil fylle dagene på en hytte i Aust-Agder med, finner du det på Hovden. I området er det lagt til rette for bevegelse i vakker natur, enten det er med ski, snøbrett eller tursko på beina.

Hytte på Hovden

Populære feriehus i Hovden

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Hovden

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Hovden

Loading...

Hytte på Hovden for alle årstider

Hovden er et sant vinterparadis - her er du nesten alltid garantert snø! Kombinert med gode alpin – og langrennsmuligheter er det ikke rart at Hovden er en attraktiv destinasjon for vinterentusiaster. Legg ut på tur i preparerte løyper eller prøv terrengparken på snøbrett eller ski i Hovden Alpinsenter. I tillegg til skiaktiviteter, kan du stå på skøyter, prøve snøkiting, hundekjøring eller isklatring. Trenger du en fridag fra vinterkulda, kan du ta varme deg i Hovden Badeland & Spa. 

På sommeren kan du benytte deg av de store fjellområdene rundt Hovden. Her finner du et variert terreng og turmuligheter for alle! Pakk med fiskestangen i tursekken, og prøv noen av fine fiskevannene underveis. Flere av terrengene rundt Hovden er verneområder; Lislevatn naturreservat, Hovden landskapsvernområde og Vidmyr naturreservat. Her kan du oppleve en vill og urørt natur!

Du kan i tillegg prøve andre spennende aktiviteter, som elgsafari, terrengsykling og mye annet. Ta med barna til Hegni friluftsområde, der de kan få fri utfoldelse i lekeapparatene eller på turstiene. Området ligger ved Hartevatn, som på solrike sommerdager er perfekt for moro i og ved vannet. Det finnes også flere ruter på Hovden som passer for deg som vil ut på tur med barnevogn.

Attraksjoner og severdigheter

Hovden ligger i Setesdal, som har en rik kulturhistorie. Er du interessert i å lære mer om kulturhistorien kan du stoppe innom Setesdalsmuseet på Rysstad. Besøk Hovden Jernvinnemuseum dersom du vil lære mer om hvordan jern ble hentet ut, bearbeidet og fraktet videre. På museet tas du med 1000 år tilbake i tid, til vikingtiden og middelalderen, da jernmalmen ble bearbeidet her og fraktet videre.

Nedre Setesdal er blant annet kjent for sine sjeldne mineraler, som du kan lære mer om i Mineralparken, Evje Geomuseum og Odden Steinsliperi.  I Valle og Rysstad produseres sølvsmykker og bunadssølv, og områdene er kjent som Norges «sølvsmedrike». Er du interessert i å se en sølvsmed i arbeid, får du mulighet til det i Valle.

Leie hytte på Hovden

Lei en hytte på Hovden til din neste ferie i Norge. Her venter en destinasjon med gode aktivitetsmuligheter året rundt. Når du leier en privat hytte på Hovden har du friheten til å legge opp dagene akkurat slik du selv vil - tilbring dagene i bakken eller på vidda, og nyt ettermiddagen i private omgivelser. Du kan enkelt finne din drømmehytte ved å bruke vår søkefunksjon. Søk deg frem til den rette ferieboligen ved å velge de kriteriene du ønsker. 

NOVASOL – Med kunden i fokus siden 1968

Hos NOVASOL står kundens opplevelse i fokus. Vi tror på at god service er nøkkelen til en uforglemmelig ferie. Derfor er vi med deg på hele reisen – før, under og etter – slik at du alltid skal føle at du er i trygge hender når du leier en feriebolig med oss.

Vi ser frem til å ønske deg velkommen til Hovden og NOVASOL.