Hytte på Østlandet

Besøk Oslo fra feriehuset på Østlandet

Hytte på Østlandet

Østlandet er en spennende landsdel, der du blant annet kan besøke hovedstaden og bestige Norges høyeste fjell på en og samme ferie. Østlandet ligger sør for Dovre og Rørosvidda, og øst for Langfjellene, og består av åtte fylker. Så det er kanskje ikke så rart en kan oppleve et så stort mangfold her, med tanke på størrelsen.

Opplevelsene på Østlandet er så mange at det blir umulig å nevne alle – det betyr at du definitivt kommer til å ha et spennende opphold på hytteferien i Norge. Vi har samlet noe av det du kan oppleve på ferien, så sett deg tilbake og drøm deg bort til Østlandet og mulighetene som venter.

Populære feriehus i Østlandet

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Østlandet

Loading...

Feriehus med basseng i Østlandet

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Østlandet

Loading...

Naturopplevelser

Bare noen timers kjøring fra Oslo finner du Glittertind og Galdhøpiggen, hvor sistnevnte er landets høyeste fjell med sine 2,469 moh. Dette er populære turområder, og har hvert år et stort antall besøkende. Beliggende i Jotunheimen utgjør disse fjellene noen av Norges mest populære toppturer. Her finner du også Besseggen, som også er en svært populær tur. Nasjonalparken Jotunheimen er i seg selv et mekka for deg som ønsker å legge ut på korte eller lenge fotturer, samt for deg som liker å fiske. Parken er som tatt ut av norske eventyr og myter om tusser og troll, og navnet kommer av «jotun», som betyr kjempe.

Tyin

Attraksjoner

Leier du en hytte ved Oslofjorden bør Oslo stå på listen over steder å besøke. Hovedstaden er alltid et spennende sted å utforske, og har et stort aktivitetstilbud. Her er det helt klart noe for hele familien! Legger du ferien til vår, sommer eller høstmånedene er øyer som Gressholmen, Hovedøya og Heggholmen fine besøksmål. Her er det blant annet fine strender for varme sommerdager i byen. Oslo har et stort utvalg av museer, for eksempel ute på Bygdøy, der du finner Frammuseet, Kon-Tiki Museet, Vikingskiphuset og Norsk Folkemuseum. På en solrik dag kan du kombinere museumsbesøk med et avkjølende bad ved Huk eller Paradisbukta, som er to flotte strender. Munch Museet, Vigelandsparken og Nasjonalgalleriet er også verdt å få med seg.

Du kan benytte deg av kollektivtilbudet og enkelt komme deg rundt i byen. Som storbyer flest har Oslo et rikt utvalg av butikker, kafeer og restauranter, og du kan benytte muligheten til å utforske de ulike bydelene. Hovedstaden har et rikt kulturliv, og før du kommer kan du sjekke hva som skjer når du er på besøk. Ikke langt fra Oslo finner du også landets største fornøyelsespark, Tusenfryd, som har mange morsomme attraksjoner for store og små.

Sommerbyen Kragerø byr på kystidyll og en enestående atmosfære. Det spesielle lyset i Kragerø har inspirert mange kunstnere opp gjennom tidene, blant annet Edward Munch, som bodde her en periode. Kragerøskjærgården med alle øyene kan opplevelses til fots, på sykkel, på ferge og med båt, og er et must på ferie her. I Kragerø kan du også oppleve Gea Norvegica Geopark, som er Skandinavias første UNESCO godkjente geopark.

Langrenn

Aktiviteter og opplevelser på Østlandet

Ønsker du en fartsfylt opplevelse på hytteferien kan du prøve rafting i Sjoa. Elven Sjoa er utløpet fra innsjøen Gjende ved Gjendesheim i Jotunheimen. I hjertet av Gudbrandsdalen kan du, sammen med en gruppe venner, partneren eller familien, begi deg ut på et vått eventyr. Sjoa er kjent som et av Nord-Europas beste steder for rafting.

I sommermånedene kan familien besøke friluftsmuseet Maihaugen på Lillehammer. Her tas du med i en reise tilbake i tid, og du kan vandre mellom 200 bygninger fra 1200-tallet og frem mot i dag. Opplev hvordan livet var for 100 år siden, og bli invitert inn i hjemmene til «beboere» fra ulike tider. Dette er en fin opplevelse for hele familien, og de minste kan blant annet kose med mange dyr som bor her. På Lillehammer ligger også OL-anleggene fra vinter-OL i 1994. Mange av disse er fortsatt i bruk og er et mekka for skientusiaster. I Norges Olympiske Museum kan du lære mer om den olympiske historien. Ikke langt fra Lillehammer ligger også Hafjell, et av de største skisentrene i Norge.

Vinterferie på Østlandet

En hytte i Fjellnorge er et sant paradis for deg som ønsker å spenne skiene på føttene og benytte det snøtunge norske landskapet. I Trysil finner du et stort alpinanlegg, med bakker i ulik vanskelighetsgrad. NOVASOL tilbyr også hytter og leiligheter på Sjusjøen, beliggende bare to mil fra Lillehammer. Liker du å stå på langrennsski, finner du cirka 350 kilometer med preparerte løyper her. Her er det med andre ord nok å ta seg til for skientusiasten. Hemsedal er også en fantastisk destinasjon for deg som ønsker å stå på ski i flotte omgivelser.

NOVASOL hytter på Østlandet

Som du kanskje forstår har Østlandet en lang rekke opplevelser, attraksjoner og severdigheter. Uansett om du velger en hytte i Fjellnorge, eller et feriehus ved Oslofjorden, kan du være sikker på at du aldri er langt unna de gode ferieopplevelsene. Du kan enkelt se våre hus på Østlandet, samt bestille din neste hytteferie, her på våre nettsider.