Feriehus og hytter i Nordland

Ser du etter din neste feriedestinasjon i Norge? Da kan NOVASOLs hytter i Nordland være for deg! Fantastiske Nordland strekker seg fra Trøndelag i sør til Troms i nord. Fylket har en lang kystlinje og en stor skjærgård med mer enn 14.000 øyer, holmer og skjær. Innenfor kysten strekker ville, bratte fjell seg mot himmelen, og i stille bukter og langs fjordene ligger små tettsteder og mindre byer.I Nordland venter spektakulære naturopplevelser og varierte aktivitetsmuligheter. Hvorfor ikke la din neste ferie gå til denne fantastiske delen av vårt langstrakte land?

Nordland består av regionene Lofoten, Ofoten, Vesterålen, Helgeland og Salten. Med så mye innenfor samme fylkesgrense, ligger det til rette for flotte ferieopplevelser for hele familien. Når du skal leie din neste hytte i Norge, bør turen gå til magiske Nordland!

Lei feriehus eller hytte i Nordland

Populære feriehus i Nordland

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Nordland

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Nordland

Loading...

Naturomgivelser

I Nordland finner du noe av det som kan beskrives som Norges vakreste natur. Lofoten er så vakkert at mange mister både munn og mæle. Øyriket utenfor Helgeland er så flott og viktig at det står på UNESCOs verdensarvliste. Vesterålens majestetiske fjell vil få deg til å komme tilbake år etter år. 

Avstanden til store, støyende byer, gjør at mange fugler og dyr har funnet seg vel til rette i naturen her. Du finner blant annet havørn, lundefugler, krykkjer, seler, spekkhoggere, rev og elg her. Nordland har i flere hundre år vært sentrum for et stort norsk kystfiske, og kulturen langs kysten er spesielt sterkt preget og forbundet med denne tradisjonen.

Nordland har hele åtte nasjonalparker; Saltfjellet – Svartisen, Junkerdal, Børgefjell, Lomsdal – Visten, Láhko, Sjunkhatten, Rago og Møysalen. I Nordland lever du i takt med den mektige naturen. Hit drar du for uforglemmelige opplevelser som setter spor.

NOVASOL for feriehus og hytter i vakre Lofoten

Aktiviteter og opplevelser

Landskapet i Nordland  egner seg utmerket for fotturer, klatring, sykkelturer, dykking, fisking, rafting, eller om vinteren, langrenn, alpinski og annen lek i snø. Nordlands natur legger til grunnlaget for flotte opplevelser for hele familien. Dersom du velger å komme deg til hytta med bil fra sør, kan du kjøre Kystriksveien. Veistrekningen starter ved Namdalskysten før den tar deg videre langs Helgelandskysten og ender i Bodø. Langs ruta vil du komme forbi mange flotte severdigheter som det uten tvil er verdt å få med seg. Torghatten, De Syv Søstre, Svartisen og Saltstraumen er noen av disse, og de er alle lett tilgjengelig. 

Helgeland er midt i blinken for deg som ønsker å leie hytte i Norge og legge ut på sykkeltur. Det er fergeforbindelse til mange av de mindre øyene, og det er mulig å se store deler av området fra sykkelsetet. Ønsker du en helt spesiell opplevelse? På den samme dagen hvert år, kalt «lunkommardagen», kommer lundefuglene tilbake til øya Lovund for å hekke. Det er en magisk opplevelse å se de store flokkene komme inn over havet på årets første sommerdag.  

Det er de unike ærfugltradisjonene som er hovedgrunnen til at Vegaøyan utenfor Helgelandskysten har blitt tatt opp på UNESCOs verdensarvliste. Her har menneskene levd i takt med natur og dyr i mange tusen år, og ærfugldriften ble allerede omtalt i skrifter fra 800-tallet. Hvert år kommer ærfuglene til Vegaøyan for å hekke, og ettersom de legger eggene direkte på bakken hjelper øyfolket til i form av egnede reirplasser. Når mor og barn forlater redet samles dunen inn, behandles og brukes til å lage dundyner av aller høyeste kvalitet.

Lei feriehus i Nordland og opplev nordlyset

Hytte i Lofoten

Øygruppen Lofoten står på manges liste over drømmereisemål. Ikke bare er området utrolig vakkert, men her venter et stort og spennende utvalg av aktiviteter. NOVASOL formidler en rekke hytter i Lofoten, der du kan bo tett på det beste øygruppen kan by på. Legg ut på tur i de majestetisk fjellene, prøv deg på dykking, bli med på havrafting eller test fiskelykken. Lofoten er perfekt for alle årets ferier, og har noe å tilby i de ulike årstidene. Én ekstra spesiell tid i Lofoten er når torsken kommer fra Barentshavet for å gyte utenfor øyene. Du har sikkert hørt om Lofotfisket? Dette tradisjonsrike fisket trekker årlig besøkende fra hele Norge, og er en opplevelse som står høyt i kurs hos fiskeentusiaster. Fisken som tas opp blir tørket og eksportert til land over hele verden. 

Det er nok ikke mange som forbinder Lofoten med strandliv. Her finnes likevel noen helt utrolige sandstrender, som det er verdt å besøke når du leier hytte i Lofoten. Vi kan nevne strender som Hauklanstranda, som nok er den mest kjente, Flakstadpollen, Rambergstranda og Bunesstranda. Lofoten har dessuten seilet opp som et surfeparadis uten sidestykke. På Unstad ligger verdens nordligste surfeskole, der du kan lære å ri bølgene som en proff. Det er spesielt på høsten og vinteren at de mer erfarne surferne trekker hit, mens sommerens småbølger passer også for nybegynnere.

Severdigheter og naturattraksjoner

Naturen er Nordlands aller flotteste attraksjon, og de fleste vil nok tilbringe mest mulig tid i den. Et feriehus i Norge er en god anledning til å oppleve naturfenomenene vårt land er så kjent for. Nord for Polarsirkelen kan du oppleve fenomenet midnattssol, og jo lengre nord du kommer, jo lenger varer midnattssolen. Dette er en fin tid å feriere i Nord-Norge! Ikke bare åpner det opp nye muligheter for aktiviteter hele døgnet, men du vil merke at humøret blir ekstra bra når solen aldri går ned. Hva med en kajakktur under midnattssolen? Eller kanskje en fjelltur for å se på solen? Mulighetene er mange når du først har vent deg til de lyse døgnene! 

Årlig kommer mennesker fra hele verden for å se det majestetiske nordlyset danse. Det finnes mange arrangerte nordlysturer, der mulighetene for å oppleve fenomenet er større enn om du drar på egenhånd. 

I Bodø ligger Nordlandsmuseet i en av byens eldste bygninger. Her kan du blant annet lære mer om Bodøs historie fra 1816 til i dag og den samiske kulturen i Salten. Saltstraumen er verdens sterkeste tidevannsstrøm, og en av Nordlands mest besøkte turistattraksjoner. Her kommer vannmassene opp i en maksfart på rundt 20 knop fire ganger i døgnet og det er ingen tvil om at det er sterke krefter i sving. Ved Saltstraumsbrua ligger Magic Saltstraumen, der du blant annet kan lære mer om tidevannsstrømmen og bli med ned under overflaten. Er du kulturinteressert er Nordlands Røde Kors krigsminnemuseum å anbefale. Eller ta turen på Nordland teater, og hvert år i februar arrangeres Vinterlystfestivalen, en morsom opplevelse.

Feriehus og hytte i Nordland

NOVASOL formidler ferieboliger over hele Europa. Våre hytter i Norge ligger ofte plassert i vakre naturomgivelser, som legger de perfekte rammene rundt oppholdet. Se vårt store utvalg av feriehus og hytter i Nordland, og bestill din neste ferie i dag!