Feriehus og hytte i Vågan

Mange drømmer om å besøke spektakulære Lofoten og alt det fantastiske øyriket kan tilby. Hvorfor ikke gjøre drømmer til virkelighet, og legge neste ferie til en hytte i Nordland? NOVASOL formidler ferieboliger i Vågan, som legger til rette for en privat ramme rundt ferien. 

Et stort utvalg severdigheter og aktiviteter venter deg - uansett når på året du legger ferien til Lofoten. Vær aktiv i den imponerende naturen under midnattssolens gylne lys, eller se nordlyset danse over himmelen på kveldstur ved hytta. Mulighetene er mange og selv om du nok ikke får tid til alt på én ferie, er Lofoten et sted man gjerne besøker flere ganger. Se til Vågan neste gang du skal leie hytte i Norge.

NOVASOL formidler hytter og feriehus i vakre Lofoten

Populære feriehus i Vågan

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

En ferie i Lofoten er en gyllen mulighet til å prøve fiskelykken. Den kjente lofottorsken vil de fleste prøve å få på kroken – kanskje er det din tur denne gangen? Besøker du Vågan i perioden januar til april, kan du oppleve det berømte lofotfisket, som årets høydepunkt for veldig mange. I denne perioden er det mye liv og røre, og fiskeværet Henningsvær yrer av liv under fiskefesten. Henningsvær er absolutt verdt å besøke – uansett tid på året. Fiskeværet blir kalt «Nordens Venezia», fordi det er bygd på steinkaier, holmer og fyllinger. Her venter en fantastisk natur, rolig atmosfære og idylliske rorbuer. Hold utkikk etter den spesielle gatekunsten i Henningsvær!

I Svolvær, som er Lofotens største by, kan du oppleve et helt spesielt lys som har fascinert kunstnere i mange hundre år. Byen, som er Lofotens største, er et utmerket utgangspunkt for opplevelser i området. Noen få kilometer utenfor byen ligger Svolværmarka, der du kan fiske, padle eller bade i Svolværvannet. 

I Vågan finnes det gode turmuligheter. Noen av de mest kjente toppturene er Svolværsgeita, Kongstinden og  Kjeldbergaksla. Dersom du klatrer til toppen av Svolværsgeita må du få med deg Lofotens svar på Kjeragsbolten, «Djevelporten». Er du på tur med familien, er Tuva et godt alternativ, da denne toppen  er mindre krevende.

Fantastisk natur venter med en hytte i Lofoten og Vågan

Attraksjoner og severdigheter

Lofoten har en historie som strekker seg flere tusen år tilbake i tid, fra vikingtiden til nyere krigshistorie. Når du er i Svolvær kan du for eksempel ta turen innom Lofoten Krigsminnemuseum. Er du kunstinteressert, kan du stoppe innom Gunnar Bergs galleri mens du er i Svolvær. Du kan også se hans gravsted på Gunnarholmen, som er et vakkert naturområde på Svinøya. Andre ting verdt å se er Lofotkatedralen, Harr-museet i Henningsvær og Vikingmuseet på Borg.

Hytte i Vågan

Dersom du planlegger en ferie i Norge, bør du vurdere våre hytter i Nordland. I Norge har vi noe av verdens fineste natur og de gode opplevelsene trenger ikke å ligge langt unna. Det er flere måte å komme seg til Lofoten på. Du kan fly, kjøre eller en kombinasjon av flere transportmidler. 

NOVASOL formidler hytter, ferieleiligheter og feriehus over hele Europa og i Egypt. Du kan enkelt finne din neste feriebolig ved hjelp av vår søkefunksjon. Der kan du legge inn de kriteriene som er viktig for deg og din ferieopplevelse.