Feriehus og hytte i Bodø

ferien i Nordland er Bodø en herlig by å besøke. Bodø er hovedkommunikasjonsknute i fylket og har rundt 45.000 innbyggere. Her ligger flyplassen, som tilbyr avganger til Oslo og Lofoten. Hver dag stopper det tallrike båter (Hurtigbåter), som forbinder mindre byer med Bodø. Hurtigruten kommer her 2 ganger i løpet av dagen, på vei nordover og sørover. Det finnes fergeforbindelse mellom Bodø og Moskenes. Det er også togforbindelse mellom Bodø og Trondheim. Man har mulighet til å kjøre inn til sentrum av Bodø. Hvis været er bra, kan man beundre midnattssolen. NOVASOLS hytteutleie i Bodø ligger i nord, så temperaturene er ganske lave. NOVASOL hytteutleie i Norge ønsker deg velkommen til opplevelsesrike dager i Bodø, som er en av de flotteste stedene for å leie feriebolig i Nord-Norge.

Lei feriehus i Bodø

Attraksjoner og aktiviteter

Bodø byr på en rekke aktiviteter, severdigheter og opplevelser. Besøk Norsk Luftfartsmuseum, som gir et fascinerende innblikk i historien til den norske sivile og militære luftfarten. Eller ta turen til Saltem Museum, som holder til i et av Bodøs eldste bygninger fra 1904 og tar for seg byhistorien fra 1816 til i dag.

Saltstraumen, som ligger ved Rv17, ca. 30 km sørvest for byen, går for å være verdens sterkeste tidevannsstrøm; det er mildt sagt imponerende å se på hvordan nærmere 400 millioner kubikkmeter vann presser seg gjennom sundet i løpet av 6 timer. Under denne naturforestillingen danner det seg strømvirvler med en diameter på inntil 10 m og en dybde på opptil 4-5 m. Dette området utgjør et eldorado for dykkere og sportsfiskere.

Den gamle handelsplassen Kjerringøy, som befinner seg 38 km nord for Bodø, fremstår som en vidunderlig plass ved havet og huser flere enn 18 godt bevarte 1800-talls bygg som utgjør en del av Salten Museum. Før i tiden var Kjerringøy en meget foretaksom markeds- og handelsplass og et viktig anløpssted for fiskere fra Lofoten. Stedet ble også brukt som skueplass for en film basert på Knut Hamsuns romaner Benoni og Rosa og for filmen Jeg er Dina fritt etter Herbjørg Wassmos roman Dina.

I Nordland kan du også oppleve havørn, da en stor andel av landets havørnbestand finnes her. I tillegg kan du dra på hvalsafari i Vesterålen, en fantastisk naturopplevelse for store som små