Hytte og feriehus på Vestvågøy

Vestvågøy er en fantastisk blanding av spennende historie, imponerende natur og varierte aktivitetsmuligheter. I en hytte på Vestvågøy befinner du deg midt i Lofoten og dermed aldri langt unna fantastiske ferieopplevelser. 

Lofoten er en destinasjon som bare må oppleves i løpet av livet. Mange blendes av hvor vakkert stedet er, og det er ikke så rart. De majestetiske fjellene som strekker seg mot himmelen er noe av det man kanskje husker aller best, men det rike fuglelivet og de idylliske fiskeværene biter seg også fast.

Lei feriehus eller hytte på Vestvågøy

Populære feriehus i Vestvågøy

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Vestvågøy

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Vestvågøy

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Om sommeren skapes en magisk stemning i Lofoten, når midnattssolen bader landskapet i rødgule farger. Dette er en ypperlig mulighet til å utnytte de ekstra soltimene til å utforske hva området kan by på. Og selvfølgelig, på vinteren er nordlyset noe av det aller gjeveste du kan oppleve.

En ferie i Lofoten er nok for mange ikke synonymt med strand og bad, men visste du at du finner noen nydelige trender her? På nordøstsiden av Vestvågøy finner du det som tidligere har blitt kåret til en av Europas beste strender, nemlig Utakleiv. Hauklandsanden strand er også en populær badestrand blant innbyggerne på Vestvågøy. Her kan du nyte solfylte dager på en sandstrand i verdensklasse. Fra både Utakleiv og Hauklandsanden kan du kombinere strandlivet med fjelltur. Mannen er en populær topp, og herfra har du en spektakulær utsikt over de omkringliggende områdene. Veggen og Himmeltinden er også gode alternativer, der sistnevnte er Vestvågøys høyeste topp. 

I Vestvågøy finnes det aktiviteter nok til å fylle en ferie, pluss litt til. Padle mellom øyer, holmer og skjær, dra på hvalsafari, spill golf eller prøv brevandring. Ta en sykkeltur rundt øya og legg inn mange stopp underveis. 

Det er ikke bare på sommeren du bør legge ferien til en hytte i Nordland. Det tradisjonsrike Lofotfisket er en spesiell opplevelse. Helt siden vikingtiden har fisket etter skrei, eller vandrende atlanterhavstorsk, vært særdeles viktig for fiskere i Nord-Norge. Fra januar og ut april hvert år yrer det av liv i fiskeværene. Legger du ferien til Nordland i denne perioden, er Lofotfisket noe du ikke kan gå glipp av. Bli med en av båtene ut og fang din egen torskemiddag, eller bli med på noen av arrangementene som holdes under fisket.

Attraksjoner og severdigheter

Lofoten er kjent for sine spektakulære naturattraksjoner, men området har også en spennende historie det er verdt å lære mer om. Her lå det blant annet et høvdingsete, som har vist seg å være fra yngre jernalder. På Lofotr Vikingmuseum får du vite mer om vikingene i Lofoten. Her får du også se en rekonstruksjon av det som antas å være Europas lengste høvdinghus og mange spennende gjenstander. Vil du ta turen innom flere museer, kan du også besøke Lofoten krigsminnemuseum.

Hytte og feriehus på Vestvågøy

Bli med NOVASOL på norgesferie til spektakulære Lofoten og alt det denne fantastiske feriedestinasjonen kan by på. Uansett når på året du legger ferien hit venter det et stort antall aktiviteter og severdigheter for hele familien.