Bo i et feriehus for fiskere!

Går du med en drøm om en fiskeferie i Europa? I Norge er vi bortskjemt med fantastiske fiskemuligheter, men det finnes mange spennende destinasjoner rundt om i Europa, som passer ypperlig for den fiskeentusiastene. Her har du mulighet til å få andre fiskearter på kroken enn det vi er vant med i Norge. 

Når du velger et NOVASOL fiskehus i Europa til din neste ferie, kan du glede deg over tilrettelagte forhold. Våre fiskehus ligger tett på utmerkede fiskeplasser, og har ofte sløyeplass, frysemuligheter og båt inkludert eller til leie.

Lei feriehus fiskeferie

Slik finner du våre fiskehus

Våre ferieboliger for fiskere gjenkjennes ved det blå eller grønne symbolet med fisk som motiv. Dersom det er et plusstegn i symbolet, betyr det at huset tilhører kategorien Fiskehus PLUS, innland eller kyst, som er utstyr med enda mer fiskeutstyr enn i standard fiskehus.

Standard Fiskehus er perfekt for en fiskeferie med familien eller venner. Utstyret i feriehuset kan variere fra land til land.

Fiskehus PLUS Kyst ligger alltid relativt nærme kysten. Her vil du finne tilleggsutstyr sammenlignet med våre standard fiskehus, noe som er perfekt hvis du er seriøs når det gjelder fisking.

Fiskehus PLUS Innland ligger nærme gode fiskevann som innsjøer og elver. Her vil du finne tilleggsutstyr sammenlignet med våre standard fiskehus, noe som er perfekt hvis du er seriøs når det gjelder fisking.

Vennligst merk at det anførte utstyret i beskrivelsene kan i enkelte tilfeller avvike fra teksten. Det er det som står i de enkelte feriehusbeskrivelsene som er gjeldende. Vi anbefaler at du på forhånd undersøker om det er innskrenkninger ved blant annet fiskelisens og disposisjon av båt.

Fiskeferie i østeuropa

Hvor kan du bo i et fiskehus?

Hos NOVASOL finner du ferieboliger i en rekke land hvor det er svært gode muligheter for fiske i hav, fjorder, elver og innsjøer. NOVASOL formidler fiskehus i følgende land;

 • Danmark

 • Norge

 • Sverige

 • Tyskland

 • Polen

 • Ungarn

 • Østerrike

 • Slovenia

Fiskeeventyret Norge

Mange nordmenn har vokst opp med nærhet til kyst, fjord, elver og innsjøer, og har hatt lidenskap for fiske siden de var små. Noen har kanskje oppdaget Norges fantastiske fiskemuligheter i mer voksen alder. Fiske er for alle, og det er dette som gjør det så morsomt. 

Leier du et NOVASOL fiskehus i Norge bor du tett på de gode fiskemulighetene og de store naturopplevelsene, enten du setter kursen mot vår langstrakte kyst eller den norske fjellheimen. Det er ikke så rart at turister kommer langveisfra for å oppleve fiskeeldoradoet Norge. Nå kan du bo i en av våre tilrettelagte fiskehus i Norge, og kanskje det er nettopp i år du får ditt livs største fisk på kroken?

Fisk året rundt i Danmark

Danmark er et paradis for fiskere, uansett årstid. Når du leier en feriebolig i Danmark, befinner du deg aldri mer enn 50 kilometer fra havet. Med rundt 8000 kilometer med kyst, ligger det til rette for gode fiskeopplevelser i Danmark. 

Langeland er rikest i Danmark på fisk. Øya byr på mer enn 140 kilometer med kyst og fiskemuligheter – året rundt. På sommeren kan vi anbefale Gustav Klint sør på Langeland. Her venter herlige opplevelser for fiskeren! Om du vil fiske makrell, kan vi tipse om gode forhold i Rudkøping.

Fiskeferie i Sverige

Legg din neste ferie til Sverige - fiskerens eldorado. Uansett om du befinner deg nord, sør, øst eller vest i landet, finnes det alltid en god fiskeplass i nærheten. Sverige er fullt av fiskerike innsjøer, bekker, elver og ikke minst, en 7000 kilometer lang kystlinje. Her kan alle fiskere finne sin egen favorittplass. 

Det koster ingenting å fiske i havet eller de fem største innsjøene;  Vänern, Vättern, Mälaren, Hjälmaren og Storsjön. I Sverige må alle fiskere ha et gyldig fiskekort, som kan kjøpes ved ulike turistkontorer, bensinstasjoner og butikker som har et blått skilt med en svart fisk på.

Dra på fisketur med NOVASOL

Se etter de blå og grønne symbolene for fiskehus, neste gang du søker feriebolig i Europa. Disse viser om ferieboligen ligger i nærheten av elver, fjellvann, sjøer eller kyst og hav. Symbolene sier også noe om hvilke fasiliteter du kan forvente at finnes i ferieboligen, slik at du kan planlegge den perfekte fiskeferien. 

Du kan enkelt velge «fiskehus» som et alternativ i vår søkefunksjon. Huker du av denne boksen får du opp alternativene som er tilgjengelige i landene vi formidler fiskehus. Skitt fiske!

Visste du at vi får nye turistfiskeregler i Norge fra den 1. januar 2021?

Den norske regjeringen vil innføre de nye fiskereglene for å hindre svinn og smugling gjennom turistfiske. Håpet er at det blir lagt vekt på den gode opplevelsen når man drar til Norge for å fiske, fremfor å ta med seg mest mulig fisk hjem. Med en felles innsats er målet å sikre den norske fiskebestanden for fremtiden.

Fra den 1. januar 2021 gjelder disse reglene ved turistfiske:

 • Turister kan kun ta med seg fisk som er fanget ved en registrert turistfiskebedrift ut av Norge.

 • Turister kan ta med opptil 18 kg filetert fisk to ganger om året.

 • Turistfiskebedriften er pålagt å registrere og rapportere alle fisketurer til Fiskeridirektoratet – også dem uten fangst.

 • Det er kun tillatt å fiske med håndholdt fiskeredskap

 • Fisket skal foregå minst 100 meter fra nærmeste oppdrettsanlegg

 • Det er ikke tillatt å selge fangsten

 • Det er ikke tillatt å beholde fisk som er under minstemålet

 • For å bli registrert som turistfiskebedrift, skal man registrere seg hos Fiskeridirektoratet. Du kan se om en feriebolig hos NOVASOL er registrert som turistfiskebedrift i huspresentasjonen under Fiskeinformasjon.

Det er fortsatt masse fisk å hente for turister i Norge

De nye reglene går ikke på fisk som er kjøpt av registrerte næringsdrivende, eller når det kan dokumenteres at den er fanget fra et merkeregistrert fiskefartøy.

De gjelder heller ikke ved ferskvannsfiske. Det betyr at hvis du prøver fiskelykken i vann og innsjøer i Norge, er du unntatt fra de nye kvotene. Her er du sikret et godt og variert fiske, med mulighet for å fange blant annet ørret, røye, gjedde og abbor – for å nevne noen! Og denne fangsten kan man som turist godt ta med seg hjem.