Vinter på Hovden

Hovden i Setesdal er et av de mest snøsikre områdene i Norge. Derfor er det også et opplagt reisemål hvis du leter etter morsomme vinteraktiviteter for hele familien. Her finner du blant annet Hovden Alpinsenter – et oversiktlig og godt tilrettelagt skisenter for alle, fra de minste til ekstremkjøreren.

Hovden Alpinsenter har løyper for enhver

Hovden Alpinsenter

Hovden ligger midt i Sør-Norge, rett sør for Hardangervidda, og er den største skidestinasjonen i denne delen av landet. Her finner dere ypperlige snøforhold, og et stort og populært alpinsenter for hele familien.

Hovden Alpinsenter har 34 løyper på til sammen 42,5 kilometer, og det er altså nok av plass for den skiglade vennegjengen eller familien. Løypene har forskjellig vanskelighetsgrad, så det er enkelt å finne bakker som passer nivået deres. I tillegg har alpinsenteret en terrengpark med masse morsomme hopp og rails, som blir regnet som en av de beste snowboard og freeski-parkene i Norge.

På Hovden Alpinsenter finner dere også et flott barneområde for de minste, Tusseland, med egne bakker, skibånd og tallerkentrekk, og egen akebakke. Kort sagt, har Hovden Alpinsenter noe for enhver!

Langrennsmulighetene er mange på Hovden

Langrenn på Hovden

Hovden er også et flott reisemål hvis du drømmer om å spenne på deg langrennsskia. Her er det 170 km med velpreparerte løyper, som tar deg med både under og over tregrensa. Dere kan legge ut i løyper som egner seg godt for barnefamilien, eller gå lengre turer over de hvitkledde viddene. Det er også mulig å ta en tur i langrennsarenaen, som har flombelysning fram til kl. 23 hver kveld i vintersesongen.

Det er en god idé å holde øye med om løypene er åpne eller ikke før dere planlegger lange langrennsturer. På Hovden lever nemlig også Europas sørligste villreinstamme, og i arbeidet med å bevare og beskytte flokken kan det noen ganger være nødvendig å stenge langrennsløypene.

Andre vinteraktiviteter

Du trenger ikke være helt skifrelst for å ha det moro på Hovden. Det finnes også mange andre morsomme vinteraktiviteter å begi seg ut på. En av dem er å prøve hundespannkjøring, hvor du får se og oppleve den flotte naturen på en helt unik måte.

Dere kan også ta på dere skøytene og ha det moro på skøytebanen i Hovden, som er gratis og opplyst fram til kl. 23. Hvis du reiser med et reisefølge som er over 12 år, og dere vil oppleve litt mer fart og spenning, kan dere prøve å ake ned fra toppen av stolheisen i Alpinsenteret.

Er dere helt mettet på snø og kulde, kan dere ta en tur til Hovden Badeland og Spa, og få varmen og lade opp batteriene.

Overnatting på Hovden

Kunne du tenke deg å tilbringe ferien på Hovden i vinter? Vi har en rekke hytter til leie i området, hvor dere kan nyte hyttelivet i private omgivelser etter lange dager ute i snøen. Det er nemlig få ting som er bedre enn å trekke seg tilbake til en varm og koselig hytte etter alle dagens vinteraktiviteter!Se utvalget vårt av hytter på Hovden.