Feriehus og hytte i Agdenes

Agdenes byr på vekslende natur, med fjell og fjorder, frodige åkre, fuktige myrområder, skogkledde lier og nakent kystlandskap.  Kommunen har ikke mer enn rundt 1700 innbyggere, men i tillegg kan den skryte av så mange som 1000 ferieboliger. Kombinasjonen av  kystnær beliggenhet og en fergeløs reisevei på halvannen time, har gjort  Agdenes attraktiv blant hyttefolk fra Trondheimsområdet. NOVASOL leier ut ferieboliger over hele Trøndelag og kan friste med flere hytter i Agdenes.

Ferienhäuser in Agdenes

Populære feriehus i Agdenes

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Helt ytterst i Trondheimsfjorden ligger jordbærbygda Agdenes. Her har det vært dyrket jordbær siden slutten av 1800-tallet, og den dag i dag er det «røde gull» en av kommunens viktigste næringsveier.  Sesongen starter gjerne i første halvdel av juli og varer i noen intense uker. Du vet vel at bær du har plukket selv smaker aller best? Flere av jordbærdyrkerne i Agdenes tilbyr selvplukk, der du selv kan fylle kurvene til en rimelig penge. 

Den kontrastfylte  kommunen byr  også værmessig på store variasjoner, da det går et tydelig klimaskille tvers gjennom området. Ute ved kysten er vintrene milde og som regel nesten uten snø, mens den indre delen har mer vegetasjon, mindre vind og snørike vintre. Her får du bokstavelig talt litt av alt.

Ønsker du å leie hytte i Norge for å fiske? Da kan du legge fiskeferien til Agdenes. Her finnes det mer enn 140 innlandsvann, der røye og ørret er de dominerende artene. Frostadvatnet, Utnesvatnet og Øyangsvatnet regnes som tre av de beste fiskevatnene i området. Fiskekort kjøper du ved selvbetjente kasser ute i naturen.

Attraksjoner og severdigheter

En lang rekke oldtidsfunn viser at det har bodd folk i Agdenes i tusenvis av år. Vest for Agdenes fyr kan du se restene etter vikingkongen Øystein Magnussons havn og kirke fra første del av 1100-tallet. Med sin strategiske beliggenhet ytterst i Trondheimsfjorden tyder alt på at området var et naturlig samlings- og stoppested for skip fra distriktet før de la ut på tokt i vesterled.  Dessuten kan den  40 meter høye Tjalvehelleren i Djupvika, som byr på panoramautsikt over fjorden, ha vært en viktig utkikkspost for overvåking av skip som hadde kurs mot Nidaros. I 2016 ble det for øvrig gjort et oppsiktsvekkende funn under pløying av en åker i nærheten, da det dukket opp et svært godt bevart bronsesmykke fra vikingtiden.  Smykket forvaltes i dag av NTNU Vitenskapsmuseum i Trondheim.  

De tre kirkene i Agdenes er alle verdt et besøk. Den staselige og hvitmalte Agdenes kirke ble oppført på midten av 1800-tallet og ligger på det lille tettstedet Værnes, der det er fergeforbindelse til øysamfunnet Leksa. Omtrent like gammel og like hvitmalt er Leksvik kirke, som ligger like nord for administrasjonssenteret Selbekken. Den rødmalte Ingdalen kirke er av nyere dato og ligger i grønne og frodige omgivelser lengst sørøst i kommunen.  

Ikke langt fra Ingdalen kan du bestige Ravnåsen, som også skal ha vært  et mye brukt utsiktspunkt i vikingtiden. Toppen, som i dag er et yndet utfluktsmål og belønner deg med storslagen utsikt, er til og med nevnt i Snorres kongesagaer. 

Ta gjerne en tur til den gamle bosettingsplassen Fjølåsen, som var kommunenes tusenårssted. Det er bygget kulturvei med hele 40 opplysningsskilt helt opp til Fjølåsen. På sikt planlegges det å gjenoppbygge deler av den gamle bebyggelsen.

Hytte i Agdenes

NOVASOL er Europas største formidler av private ferieboliger. Vi leier ut 50.000 hytter og feriehus fordelt på 28 land og satser også sterkt i Norge. Hos NOVASOL kan du velge mellom et stort utvalg feriehus i Sør-Trøndelag, også i den populære hyttekommunen Agdenes. Prøv oss neste gang du ønsker å leie en hytte i Agdenes.