Hytte og feriehus i Kvinesdal

Legg ferien til Kvinesdal, og opplev en kommune med et tett forhold til USA, spennende historie, vakker natur og mange aktivitetsmuligheter. Kvinesdal finner du midt mellom Kristiansand og Stavanger, og her har du mulighet til å oppleve både kyst og fjell i løpet av ferien. Bo i en hytte formidlet av NOVASOL og kom tett på de gode ferieopplevelsene i Vest-Agder. Når du velger å leie et feriehus i Norge, kan du bo behagelig og privat.

Välkommen att hyra stuga i Kvinesdal hos NOVASOL

Populære feriehus i Kvinesdal

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Kvinesdal

Loading...

Attraksjoner og severdigheter

Kvinesdal har hatt tette bånd med USA siden 1800-tallet. Mange kvinesdøler prøvde lykken og fulgte den amerikanske drømmen. Noen vendte hjem igjen, men mange ble også værende. Hvert år går Kvinesdal utvandrerfestival av stabelen, en festival som har blitt avholdt siden 1989 og som markerer båndet mellom Kvinesdal og USA. Vil du vite mer om Kvinesdal og forholdet til USA, kan du besøke Utvandrermuseet. Ikke glem å få med deg Utvandrermonumentet som står på Torvet i Kvinesdal sentrum. 

En av Kvinesdals største attraksjoner er den gamle gruvelandsbyen Knaben, som du finner nord i kommunen. Her var det gruvedrift frem til 1973. Gruven har hatt en helt spesiell rolle i verdenshistorien på grunn av utvinningen av molybden, som blant annet var viktig i forbindelse med våpenproduksjon. I dag er det mulig bli med på guidede turer i gruvegangene, samt besøke Gruvemuseet. Her kan du lære mer om gruvas historie gjennom 200 år. 

For mer lokal historie, kan du ta turen til Fjotland Bygdemuseum, som har en fin samling av redskaper og husholdningsartikler. Museet ligger vakkert til ved Fjotlandsvannet, med Fjotland kirke rett i nærheten.

Aktiviteter og opplevelser

Kvinesdal strekker seg fra kysten og innover i landet. Kommunen er omkranset av høye fjell, som egner seg godt for den som er lysten på en topptur eller to. Du finner flere områder som egner seg til både kortere og lengre turer, med ulik vanskelighetsgrad. Noen eksempler på fine fotturer er Nonskarknuden, Sandsheia/Dyreknuden og Falkefjellstølen.

På vinterstid kan du besøke Knaben Alpinsenter, og fyke ned en av de tre bakkene. I Knaben og flere andre steder i Kvinesdal, finner du også fine skiløyper for deg som heller vil prøve langrenn. Her ligger det til rette for gode vinteropplevelser. I tillegg byr området rundt Knaben på fine turmuligheter på sommeren. 

Mulighetene for varierte aktiviteter og opplevelser i Kvinesdal er mange. I sommermånedene kan du slå noen slag i Utsikten Golfpark, som ligger fem kilometer utenfor Kvinesdal sentrum. Dersom du vil prøve fiskelykken, kan du gjøre det i elvene Kvina og Litleåna, men husk å sjekke hvilke regler som gjelder der du skal fiske. I Kvinabadet er det gode muligheter for bad og moro for hele familien. Her finnes blant annet en av Sørlandets lengste sklier, med eget tidtakingssystem.

Hytte og feriehus i Kvinesdal

I Kvinesdal finner du alt du trenger til ferien og litt til. Her kan du besøke koselige restauranter, kafeer og butikker. Flere restauranter har kortreist mat på menyen, og mulighetene for lokale og spennende smaksopplevelser er gode. 

Når du leier en hytte eller feriehus i Vest-Agder, venter fine naturopplevelser rett utenfor døren. I Kvinesdal kan du feriere i variert natur, som byr på mange aktivitetsmuligheter. Legg din neste ferie i Norge til vakre Kvinesdal!