Hytte og overnatting på Lista

Med sine langstrakte strender, fyrtårn, flotte kystlinje og sjarme er det ikke rart at denne delen av landet blir kalt for Norges svar på Skagen. Hit valfarter badenymfer, surfere, fulgetittere og glade turgåere alle som en for å nyte det flotte landskapet. Hos NOVASOL kan du booke ditt neste opphold på Lista – vi tilbyr hytter og feriehus i forskjellige kategorier og prisklasser på Lista.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Populære feriehus i Lista

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Lista

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Lista

Loading...

Strandliv på Lista

Listastrendene er noen av Norges flotteste og Sørlandets lengste. Hit tiltrekkes bade- og surfeglade nordmenn og turister hvert år. Haviksanden og Lomsesanden er de to mest populære strendene av Listastrendene. De er begge godt egnet for barnefamilier, og spesielt sistnevnte som er både langgrunn og mer beskyttet fra vesta-vinden. I tillegg ligger Lomsesanden kun et stenkast fra Lomsesanden Familiecamping, hvor man kan få kjøpt mat, is og drikke i kiosken. Begge strendene har parkeringsplass og toalett tilgjengelig.

Haviksanden kan på sin side friste med hvit sand og vakkert badevann, og er et godt startpunkt for gåturer langs kysten. Stranden er også populær blant surfere, som valfarter hit når vinden gjør forholdene for krevende andre steder, eller for nybegynnere som ikke ønsker de høyeste bølgene. Etter en stranddag på Havikssanden kan dere ta turen opp til «Lyset på Lista» som er en hytte med store vinduer hvor dere kan skue utover kysten og beundre solnedgangen.

I tillegg til Haviksanden, vil kite- og surfeentusiaster elske Listastrendene som byr på noen av de beste surfeforholdene i Norge året rundt. Mens Pisserenna med sin sterke vind og store bølger er det opplagte sted for erfarne surfere, er Huseby et bedre valg for nybegynnere. Kviljo, Nesheim og Bispen har stort sett flatt vann og er derfor attraktive spots for kitere.

Aktiviteter og attraksjoner på Lista

Når du leier et feriehus på Lista er det duket for en naturskjønn og aktivtetsfylt ferie uansett hvilken årstid du kommer. En tur til populære Lista Fyr vil by på en flott og unik naturopplevelse der du står 34 meter over havet og med en utsikt i fire himmelretninger. I tillegg til selve fyrtårnet finner du et galleri, kafé og sykkelutleie ved Lista Fyr. Hva med å leie en sykkel og oppleve Lista fra sykkelsetet?

En god sykkelrute kan være Vita Velo Vest - Lista. Sykkelstien på ca. 15 km strekker seg fra Lista Fyr til Varnes Fyr. Vita Velo byr på flott landskap, god informasjon underveis i form av skilting, samt fine rasteplasser.

Et alternativ til Vita Velo er Kyststien, som strekker fra Jølle til Kaperredet Loshavn. Kyststien er derimot bedre egnet for fotturister fremfor syklister da terrenget er variert og ikke alltid sykkelvennlig. En slik fottur, med innlagt stopp på Lista Fyr, vil også være veldig attraktiv for de som er glad i fuglekikking. Lista og Lista Fyr kan nemlig skilte med å være det stedet i Norge hvor det er observert flest fuglearter (341 ulike arter!) samlet på et sted.

The American Lista

Brooklyn square, Route 8 og American Festival – selv om man skulle tro vi snakket om et sted i USA, så finner alle disse tre sted i Lista. Den amerikanske tilknytningen står nemlig sterkt her da stedet har en lang historie med utvandring til Amerika. Denne tilknytningen kommer godt til syne i form av amerikanske biler, gatenavn, en diner, butikk og ikke minst en American festival som arrangeres i Vanse siste helg i juni hvert år. Festivalen er en gøyal opplevelse for både store og små, og er en perfekt kick-off for en ferie i sommerhus på Lista.

NOVASOL – Med kunden i fokus siden 1968

Hos NOVASOL står kundens opplevelse i fokus. Derfor inspiserer vi alle våre feriehus og hytter innen vi inkluderer de i vårt sortiment. Dette bidrar til å skape trygghet hos våre kunder. Vi tror på at god service er nøkkelen til en uforglemmelig ferie. Derfor er vi med deg på hele reisen – før, under og etter – slik at du alltid skal føle at du er i trygge hender når du leier en feriebolig med oss. 

Når du har bestemt deg for å leie en feriebolig på Lista, kan du enkelt gjennomføre bookingen her på våre nettsider. 

Vi ønsker deg varmt velkommen til Lista og NOVASOL.