Feriehus og hytte i Åseral

Åseral er en utmerket feriedestinasjon uansett årstid. Kombinasjonen av flotte fjellområder, skimuligheter, turstier og fiskemuligheter, gjør dette til et ettertraktet reisemål. Lei en NOVASOL hytte i Åseral og bo tett på vakkert fjellandskap og varierte aktivitetsmuligheter. For mange er nok Lindesnesregionen synonymt med kystlandskap, hav, strender og fyrtårn. Åseral er regionens fjellparadis, og her er det gode forhold for deg som liker deg på fjelltur.

Lei ferien til en hytte i Åseral

Populære feriehus i Åseral

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Åseral

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Åseral

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Fjellkommunen Åseral har hele tre alpinanlegg; Bortelid, Ljosland og Eikerapen. I tillegg har området mange preparerte skiløyper. Bortelid er kommunens største skisenter, og her finner du alpinbakker som passer alle ferdighetsnivåer. Ljosland og Eikerapen har også flotte traséer som passer hele familien. 

Når snøen smelter, kommer flotte turstier til syne. Pakker du med turskoene på ferien i Vest-Agder, kan du velge mellom et stort antall ruter i vakkert fjellandskap. En populær destinasjon for fotturer i kommunen er Lordehytta, et jaktslott bygget av den skotske lorden Salvesen i 1910. Turen starter i Røysland, og tar rundt tre timer én vei. Vær oppmerksom på at løypa ikke er merket. Tenker du deg ut på fjelltur i løpet av hytteoppholdet i Vest-Agder, er det lurt å pakke med fiskestangen. Rundt omkring i Åseral finnes det mange gode fjellvann der du kan få fjellørret på kroken. Husk å sjekke hvilke regler som gjelder for fiske i kommunen. 

Dersom du leier hytte i Åseral på sommeren, kan du ta en avkjølende dukkert ved en av kommunens badeplasser. For en litt annerledes badeopplevelse kan du ta turen innom jettegrytene ved Heddefossen. En morsom opplevelse for store og små! Åseral egner seg også godt for deg som liker kajakk – og kanopadling.

Attraksjoner og severdigheter

Til tross for Åserals store størrelse, bor det ikke så mange mennesker i kommunen. Størsteparten av innbyggerne bor i kommunesenteret Kyrkjebygd. Her finner du alt du trenger til hytteferien. I Kyrkjebygd ligger også Minne Kultursenter, med blant annet butikk og bygdemuseum. Ikke langt fra Kyrkjebygd ligger Sosteli Jernaldergård. Her kan du se restene av et gårdssamfunn fra folkevandringstiden, og ruinene antas å være fra rundt 300-550 e.Kr. Her kan du blant annet se femten gravhauger, ruinene av to langhus og det som mest sannsynligvis var en seremoniplass. 

Er du interessert i fjellets flora, bør du ta turen til Ljosland Fjellhage, ved Ljosland Fjellstove. Hagen viser et mangfold av fjellplanter fra Agder, og mange av plantene er helt spesielle. Spis middag i Fjellstova om du en ønsker en god matopplevelse.

Feriehus og hytte i Åseral

Velg en hytte til din neste ferie på en hytte i Norge, opplev den mektige naturen i Åseral. Du kan enkelt finne din neste feriebolig i Åseral ved å bruke søkefunksjonen her på våre sider. Denne gir deg mulighet til å legge inn de kriteriene som er viktige for deg og din hytteferie. 

NOVASOL har formidlet ferieboliger i Europa i over 50 år. Din trygghet er viktig for oss, og vi gir deg derfor vår Trygghetsgaranti uten ekstra kostnader. Denne kan du lese mer om i våre leiebetingelser.