Hytter og feriehus i Lindesnes

Har du lyst på en ferie i Vest-Agder? Da  bør du vurdere å leie en hytte i Lindesnes! Kommunen er kjent for sine flotte strender og fyrtårn, men kan også by på gode skiforhold og andre spennende opplevelser. I Lindesnes kan du besøke Norges sydligste spiss, vandre i Gustav Vigelands fotspor og lære mer om vikingtiden. Velkommen til fantastiske Lindesnes!

Besøk Lindesnes fyr på hytteferie i Lindesnes

Populære feriehus i Lindesnes

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Lindesnes

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Lindesnes

Loading...

Opplevelser og aktiviteter

Det mangler ikke på opplevelser å fylle dagene med i Lindesnes. Her kan du velge mellom et stort antall aktiviteter, som passer for alle. Dette er stedet for deg som vil oppleve skikkelig sørlandsidyll. Her smelter hav, holmer, strender og svaberg sammen, og er midt i blinken for deg som nyte livet ved kysten. 

Planlegger du å ta med fiskeutstyr til hytta i Norge, har du mulighet til å prøve lykken flere steder i Lindesnes. Et tips er Audnaelva der du kan få både laks og sjøørret på kroken. Husk å sjekke hvilke regler som gjelder for fiske der du er. Lindesnes er kjent for sine mange og flotte badeplasser og strender langs kysten.  Audaelva egner seg også godt til bading på varme sommerdager. Fiske – eller badeturen kan om du ønsker kombineres flotte turer til fots. Uansett om du vil gå i skog og mark, eller i skjærgården, finner du det i Lindesnes.

Reiser du med barn, er Barnas Dyrepark en fin opplevelse. I parken  kan du komme tett på mange ulike dyr – og fuglearter. Her finnes det også en lang rekke spennende aktiviteter, som snekkerbod, lekeplass og ridebane. 

Selv om Lindesnesregionen for mange handler om opplevelser ved kysten, kan området også skilte med fine skimuligheter og hele tre alpinanlegg. I Åseral kan du spenne både langrenn – og alpinski på beina og sette utfor i det snødekte landskapet. I Åseral kan du ta turen til Bortelid, Eikerapen eller Ljosland skisenter.

Severdigheter og attraksjoner

En ferie i Lindesnesregionen er ikke komplett uten en tur ut til sydspissen av Norge og Lindesnes fyr. Her ble det første lyset ble tent i 1665, og det gjør fyrtårnet til Norges eldste av sitt slag. I tillegg til fine naturopplevelser, kan du samtidig lære mer om fyr – og sjøfartshistorie. Lindesnes fyr er også utgangspunkt for fine fotturer, og herfra går det merkede løyper. 

Den kjente kunstneren Gustav Vigeland hadde en sterk tilknytning til Lindesnes. Det var her han tilbrakte store deler av barndommen, fordi  morfaren hans bodde her. På et senere tidspunkt flyttet han også hit med familien. I dag står blant annet 65 av hans tresnitt og fem små skisser av gips på Kulturtorvet i Vigeland sentrum. På Kulturtorvet finner du dessuten også Lindesnes Bygdemuseum.

Det er mye spennende å se og gjøre i Lindesnes, og i Lindesnesregionen generelt. Det arrangeres årlig flere festivaler som det også er verdt å få med seg. Området satser stort på lokal og kortreist mat, og hvert år går festivalen Smak & Sans av stabelen ved Lindesnes fyr.

Hytte og feriehus i Lindesnes

Når du leier feriehus eller hytte i Norge, befinner du deg aldri langt fra vakker og inspirerende natur og opplevelser. En hytteferie i Vest-Agder er ikke noe unntak, og her venter en spennende kombinasjon av hav, skjærgård, skogsområder og fjellformasjoner. 

Lei en feriebolig fra NOVASOL til din neste ferie. Slik får du et privat og romslig utgangspunkt for ferien, og mer frihet til å fylle ferien med det du vil. Når du bestiller feriehus gjennom NOVASOL følger dessuten vår Trygghetspakke med i prisen, som en ekstra sikkerhet til deg.