Feriehus og hytte i Hægebostad

Velkommen til Hægebostad, en innlandskommune i Vest-Agder. Leier du en hytte i Hægebostad kan du se frem mot historiske opplevelser, vakker natur og aktiviteter for hele familien. Her ble det kjente Snartemosverdet funnet, og sverdets historie, samt mye mer, kan du lære om i Tingvatn fornminnepark og besøkssenter. Her ligger det til rette for spennende feriedager for hele familien!

En av våra stugor i Hægebostad

Populære feriehus i Hægebostad

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Hægebostad

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Hægebostad

Loading...

Attraksjoner og severdigheter

Hægebostad har flere spennende historiske severdigheter. Det berømte Snartemosverdet fra folkevandringstiden, var en del av et større funn på gården Snartemo i 1933. I dag kan du se en kopi av sverdet  i original størrelse i Tingvatn fornminnepark og besøkssenter. I fornminneparken kan du også se flere tusen år gamle steinsettinger, samt lære mer om vikingene. Utstillingene og åpningstidene vil variere fra sesong til sesong. I mai hvert år arrangeres Vikingtinget her.Ta turen innom vikingmarkedet, lev som en viking eller hør foredrag om vikingtiden i distriktet. Rett ved fornminneparken ligger Hægebostad bygdemuseum, som er kommunens tusenårssted. Her kan du se hvordan et typisk hus så ut på 1800-tallet. 

I Bautaparken rett Ved Snartemo stasjon, kan du se en bauta av Snartemosverdet. Ved stasjonen befinner du deg også i enden av første etappe av Barnevandrestien, en 136 kilometer lang kulturhistorisk vandring fra Kvinesdal til Grimstad. Grunnet stor fattigdom ble mange barn sendt til Østlandet for å arbeide til livets opphold. Barna kunne gå mellom 15 og 20 mil, og var gjerne borte i mange måneder av gangen. Fenomenet er ganske unikt for Agder, og varte helt til utvandringen til Amerika startet på 1900-tallet. I dag kan du gå deler av Barnevandrestien på oppmerkede stier.

Aktiviteter og opplevelser

En hytte i Vest-Agder er midt i blinken for deg som søker en aktiv ferie. Her finnes aktiviteter for store og små. Besøk Lygne fritids- og aktivitetspark, der det er fint å tilbringe hele dagen. Her er det gapahuker, bademuligheter, turløyper og grillmuligheter. Perfekt for deg som liker å tilbringe dagen utendørs!

Elven Lygna renner fra nord til sør i kommunen. Dersom du ønsker å teste lykken på ferien er det gode forhold for laksefiske i Lygna. Her ble det i 2014 satt opp en laksetrapp, som har ført til at fisken nå kommer seg opp Kvåsfossen. Husk å sjekke hvilke regler som gjelder og hvor du kan kjøpe fiskekort. 

Leier du en hytte i Hægebostad på vinterstid, kan du trygt pakke med skiene. Er det snø kan du benytte skiløypene fra Naglestad skisenter, eller du kan ta en langrennstur opp til Blomliknuten i oppkjørte løyper, som også på sommeren er et fint turområde for hele familien.

Feriehus og hytte i Hægebostad

En ferie i Hægebostad byr på rike og varierte aktivitetsmulighetene. Her er det noe å gjøre gjennom hele året. Sank bær og sopp i høstmånedene, gå fine turer i skog og mark, test skiløypene, og benytt deg av gode fiskemuligheter. Hægebostad har i tillegg et rikt dyreliv, og nord i kommunen lever landets sørligste villreinstamme. 

NOVASOL formidler feriehus i hele Norge, og vi har et stort utvalg av ferieboliger i Vest-Agder. Se våre flotte hytter i Hægebostad neste gang du skal på norgesferie.