Feriehus og hytte på Flekkerøy

Kjører du 15 kilometer vest for Kristiansand, kommer du til kommunens største øy, idylliske Flekkerøy. Du kommer deg ut til øya via den over to kilometer lange Flekkerøytunnelen. Mange lengter til Sørlandskysten når solen varmer og sommerferien står for tur, da er en hytte på Flekkerøy det rette reisemålet for deg. 

Flekkerøy kalles bare «Øya» på folkemunne, og er kjent for sin vakre skjærgård med holmer og viker, som blant annet har gjort dette til et yndet reisemål blant kristiansandere. Skålevik er øyas største tettsted og her finner du det du trenger til hytteferien i Vest-Agder.

Familieferie i feriehus eller hytte på Flekkerøy

Populære feriehus i Flekkerøy

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Dersom du leier feriehus på Flekkerøy kan du glede deg over flotte friluftsområder med små viker, strender og turstier. Naturen er variert og vakker, og spenner fra frodige skogsområder til svaberg og hav. Her er det godt å være. Nyt feriedagene på svabergene, med lukten av salt sjø i nesen. På øya finnes det mange fine områder som innbyr til lek, bading, grilling, fisking og fotturer. Et godt utgangspunkt for fotturer på øya er kaféen Høyfjellet, og derfra kan du vandre gjennom Refsdalen og Kjærlighetsstien ut til Bestemorsmed. Her befinner du deg  i idylliske omgivelser ved sjøen. Det kan være lurt å kjøpe turkart over Flekkerøy, slik at du kan planlegge rutene i fred og ro på hytta. 

Flekkerøy kan by på utmerkede fiskemuligheter. Gjennom NOVASOL har du mulighet til bo i et av våre fiskehus. Her ligger alt til rette for gode dager med fiske i fokus. Våre fiskehus i Norge ligger nær gode fiskemuligheter i fersk – eller saltvann, har ofte sløyebenk og båt inkludert eller til leie. Våre fiskehus ved kysten har dessuten ofte fryseplass. Ved noen ferieboliger er det også mulig å ta med egen båt. Skjærgården utenfor Flekkerøy er ideell for deg som ønsker å nyte ferien på vannet. 

Skal du på sommerferie til en hytte i Vest-Agder? Flekkerøy er et skikkelig sommerparadis, og på varme sommerdager kan du besøke en av de mange fine badeplassene, som passer midt i blinken når det frister med et avkjølende bad. Flere av badeplassene er lettest tilgjengelig med båt.

Attraksjoner og severdigheter

Legger du ferien til Flekkerøy, kan du ikke gå glipp av et besøk til Møvik fort, beliggende rett før Flekkerøytunnelen. Fortet ble anlagt av tysk marine under andre verdenskrig, og hadde en vesentlig rolle i forsvaret av Skagerrak og sjøveien til Øst-Norge, Kattegat, Østersjøen og Baltikum. Det var kun et felt på ti nautiske mil i Skagerrak som ikke kunne dekkes av kanonene i Norge og Danmark, og disse ble derfor minelagt. På Møvik fort kan du blant annet se fire store kanonstillinger med bunker og en intakt kanon. Anlegget er åpent for publikum hele døgnet. Du kan lære mer om fortets historie i Kanonmuseet, samt oppleve én av verdens største kanoner. Området rundt Møvik fort er dessuten et flott friluftsområde, og du kan blant annet gå den fine Festningsløypa. 

Sørlandets hovedstad Kristiansand befinner seg rett i nærheten når du leier hytte på Flekkerøy. Kristiansand kalles ofte «Barnas by», og er det er kanskje ikke så rart, ettersom byen kan skilte med en stor mengde spennende aktiviteter og opplevelser for hele familien. Dyreparken i Kristiansand er en av Sørlandets største familieattraksjoner, og en fin dagstur dersom du legger hytteferien til Sørlandet. I tillegg finnes besøksmål som Høyt og Lavt Klatrepark og Vitensenteret, der det ligger til rette for gode ferieopplevelser for store og små. I tillegg til gode familieaktiviteter, byr Kristiansand på et yrende festivalliv, restauranter, barer og shopping. Her er det noe for alle!

Feriehus og hytte på Flekkerøy

Ser du etter ditt neste feriehus i Norge og ønsker nærhet til gode attraksjoner og idyllisk beliggenhet ved havet? Da bør din neste ferie gå til Flekkerøy! NOVASOL formidler feriehus og hytter over hele Norge, og vi er glade for å kunne tilby en rekke flotte ferieboliger på Sørlandet. Ditt neste ferieparadis venter blant våre ferieboliger i Vest-Agder.