Hytte i Rendalen

Rendalen ligger i Nord-Østerdalen, som også blir kalt fjellregionen. På ferie i Rendalen bor du tett på fjell, skog og vann. Aktiviteter i naturen er en viktig del av lokalbefolkningens hverdag. Det store mangfoldet i naturomgivelsene gir flotte aktivitetsmuligheter for deg som legger hytteferien nettopp hit.

Vakantiehuis in Rendalen

Populære feriehus i Rendalen

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Rendalen

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Rendalen

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Fiskevollen ved Sølensjøen er et av Norges største og eldste innlandsfiskevær. Det er mye historie knyttet til fisket her, som strekker seg tilbake til middelalderen. Her kan du fiske, jakte eller lære mer om området gjennom guidete turer. Sølensjøen er en fiskerik innsjø, der du blant annet kan få ørret, røye, abbor og gjedde på kroken. 

En hytte i Rendalen er et flott utgangspunkt for sykkel-, fot – og skiturer. Her står opplevelser i naturen i sentrum, og det finnes et stort utvalg av merkede ruter du kan ta. I Rendalen kan du for eksempel følge deler av pilegrimsruten som går forbi Åkre, der du kan se den historiske pilegrimssteinen fra middelalderen. For pilegrimer som vandret på vei til Nidarosdomen var dette er møtepunkt for ruter fra øst og sør, før ferden gikk videre mot Trondheim. 

For deg som vil stå på snøbrett eller slalåm, kan Renåfjellet alpinanlegg tilby flere bakker for små og store. Her finnes det også flere skiløyper. Sommer og høst kan du ta turen hit for å bade, sykle, jakte eller fiske. 

Lei hytte i Hedmark kan du ta med venner eller familie ut på tur i skog og mark. Sjekk hvor det finnes gapahuker i området der du leier hytte, og legg turen til en av disse. Ofte befinner de seg i nærheten av fine fiskevann. Husk å sjekke om du trenger fiskekort på forhånd. På sommeren kan du bade i elver, bekker og tjern, og på høsten er det utmerkede muligheter for å kombinere turen med bær – eller sopplukking. For deg som vil utforske området fra hesteryggen, finnes det også muligheter for fjellridning i Rendalen.

Attraksjoner og severdigheter

Rendalen har flotte naturattraksjoner det er verdt å få med seg. Området har blant annet flere fossefall, som Nekfallet, Tegningfallet og Renåfallet, som du kan besøke. Kombiner gjerne fotturer med spennende attraksjoner i Rendalen. Jutulhogget er et av Nord-Europas lengst juv, og har fått navnet sitt fra ulike sagn om fiendskap mellom jutuler. Ved juvet kan du oppdage flere sjeldne plantearter og et variert fugleliv. Ta turen ned i juvet, men vær forsiktig og oppmerksom på at terrenget kan være litt ulendt.

Du har sikkert hørt om den norske forfatteren Jacob Breda Bull, som blant annet skrev den kjente novellen «Vesleblakken» og andre folkelivsskildringer fra Østerdalen. Ta turen til Rendalen Bygdemuseum, hvor du får en innblikk i hvordan en storgård ville sett ut på  Bulls tid. Bygdemuseet holder hovedsakelig åpent i sommermånedene.

Hytte i Rendalen

Med en hytte i Hedmark befinner du deg aldri langt fra gode ferieopplevelser. Fra Rendalen kan du planlegge turer til kjente friluftsområder, som for eksempel Femundsmarka. NOVASOL formidler hytter over hele Norge. Du velger selv om du vil tilbringe ferien utenfor allfarvei eller tett på noen av landets største byer. Uansett hvor og hvordan du velger å feriere, kan vi tilby en privat atmosfære og friheten til å planlegge oppholdet slik du vil.