Hytter på Tjøme

Det finnes mange gode grunner til å leie hytte på Tjøme. Noen ønsker å oppleve den unike naturen og skjærgården området er kjent for, mens andre kommer hit for å fiske etter den sjenerte sjøørreten. Uansett hvorfor du velger å legge ferien til sommerparadiset Tjøme, er du alltid hjertelig velkommen!

Tjøme var tidligere en egen kommune, som bestod av øyene Tjøme, Brøtsø og Hvasser. I 2016 ble Tjøme slått sammen med Nøtterøy, som i dag er Færder kommune.

Hytte på Tjøme

Aktiviteter og naturomgivelser

Tjøme har vært en populær feriedestinasjon i over 100 år. Hit kommer folk langveisfra for å oppleve den vakre skjærgården, sole seg på blankskurte svaberg og fiske fra små odder. Det er ikke vanskelig å forstå at det yrer av liv på Tjøme i sommermånedene. Her er det godt å være for store og små. I skjærgården putrer trebåtene bedagelig forbi, over deg snakker måkene et språk bare de forstår, og på brygga klamrer små barnehender seg til den velsmakende softisen. Leier du en hytte på Tjøme kan du glede deg til gode ferieopplevelser, som garantert vil gi mersmak. Se derfor til Vestfold neste gang du skal leie hytte i Norge

Skjærgården øst for Tjøme og Nøtterøy er en del av Færder nasjonalpark. Her er plante- og dyrelivet helt unikt, og flere arter finner du ikke noe annet sted enn i Norge. Her er landskapet formet gjennom millioner av år – både av naturen selv og oss mennesker. Benytt muligheten til å oppleve dette helt spesielle naturlandskapet. 

Verdens Ende ligger på sydspissen av Tjøme, og er én av fem ender i verden. Her ute står det kjente vippefyret fra 1932. Her finner du også en hyggelig restaurant og en liten butikk. Verdens Ende er godt tilrettelagt for båtfolket, og det er muligheter for å legge til ved gjestehavnen. Hit kan du ta med hele familien, da du også finner en barnevennlig badeplass her. Ikke glem å ta med fiskestangen – her er det gode fiskemuligheter fra holmer og skjær. Er du ute på Verdens Ende kan vi anbefale en tur i Besøkssenter Færder nasjonalpark. På senteret kan du lære mer om nasjonalparkens flora og fauna, og i andre etasje venter en spektakulære panoramautsikt.

Skal du leie en hytte på Tjøme i forbindelse med en konsert eller annet arrangement? Verdens Ende er kjent for å skape magiske rammer rundt konserter, og er en opplevelse utenom det vanlige. Uansett om du skal på konsert eller ikke, anbefaler vi et besøk til det kjente amfiet. 

På vestsiden av Tjøme ligger naturreservatet Moutmarka. Dette er riktig område for deg som liker å gå tur i vakkert kystlandskap. I Moutmarka kan du vandre nede ved vannet på merkede turstier.

Badeferie på Tjøme

Er du glad i å bade, kan du glede deg til ferien på Tjøme. I nærområdet finnes det utrolig mange fine badeplasser, og så må du bare velge om du vil ha sand eller svaberg. 

  • Mostranda – omgitt av svaberg ligger denne fine sandstranden på vestsiden av Tjøme. Her er det langgrunt, noe som gjør dette til en ideell strand for barnefamilier. Finn ditt eget svaberg og nyt sommerdagen. Stranden har også gode fasiliteter rett i nærheten. 

  • Verdens Ende – finn deg et svaberg og kast deg i havet omgitt av helt unik natur. Her kan du finne din egen lune badevik. 

  • Bekkevika – består av flere mindre sandstrender. Barnevennlig område med noe varierende bunnforhold. 

  • Strendene på Sandøya – har du tilgang til båt under oppholdet, kan vi anbefale en tur ut til Sandøya. På nordsiden av øya finner du én av Oslofjordens flotteste strender.

Attraksjoner

Naturen er kanskje Tjømes største attraksjon, men det er flere severdigheter det er verdt å få med seg her. Tar du turen til Færder nasjonalpark kan du se ruinene etter Norges eldste fyr, som sammen med Færder fyr er fredede kulturminner. 

Gå heller ikke glipp av Tjøme kirke, med inventar fra middelalderkirken som stod på samme sted.

Finn hytte på Tjøme hos NOVASOL

Du kan enkelt søke og bestille overnatting på Tjøme hos NOVASOL. Finner du ikke det du leter etter, kan du søke deg videre til NOVASOLs hytteutleie i Vestfold.