Hytte og feriehus i Ringebu

Skal du på ferie i Oppland, kan du se vårt utvalg av hytter i Ringebu. Koselige Ringebu ligger en snau times kjøring fra Lillehammer, omtrent midt mellom Oslo og Trondheim og er innfallsporten til fjellovergangene mot Østerdalen. Kommunen ligger i hjertet av Gudbrandsdalen og byr på storslagen natur og et rikt kulturliv. Sentrum i kommunen er landsbyen Ringebu, som ble grunnlagt  i 1899 og ofte blir kalt Norges minste by. Når du leier en hytte i Oppland, venter opplevelser i enestående natur og et rikt utvalg av aktiviteter og severdigheter.

Lei hytte i Oppland og opplev vakker natur

Populære feriehus i Ringebu

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Ringebu

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Ringebu

Loading...

Opplevelser og aktiviteter

Tettstedet  vokste opp rundt jernbanestasjonen, og trehusbebyggelsen langs Jernbanegata setter fortsatt sitt preg på sentrum. I 2011 ble den sjarmerende  stasjonsbyen tildelt Statens Bymiljøpris for sine trivelige uterom og møteplasser. Landsbyen er et levende og trivelig handelssenter, kjent for sitt brede utvalg av lokale spesialforretninger. 

Vinterstid lokker alpinanlegget i Kvitfjell  med fartsfylte skiopplevelser en kort biltur fra sentrum. Her finner så vel nybegynnere, som erfarne alpinister seg til rette. Anlegget byr på hele  spekteret fra de bratteste OL-løypene til familievennlige løyper der kosen er det viktigste.     

Fra Ringebu sentrum er avstanden heller ikke lang til Venabygdsfjellet, som byr på enestående turmuligheter året rundt. Vinterstid kan du boltre deg i milevis med skiløyper i storslagen natur. Området egner seg for alt fra treningsturer i preparerte løyper til spennende turer utenfor løypenettet.  

Her er det også muligheter for å prøve seg på hundekjøring, snøkiting eller bli med på en romantisk kanefart. Resten av året frister fjellområdet, som ligger rett sør for Rondane, med et unikt nettverk av turveier, enten du bruker føttene eller pedalene.  Stolpejakt er i ferd med å bli den nye familiesporten her til lands, og på Venabygdsfjellet kan du i sommerhalvåret jakte stolper fra topp til topp. De fleste toppturene i området er ikke mer krevende enn at også familiens yngste henger med.

Hytte i Ringebu

Attraksjoner og severdigheter

Høyt oppe i åssiden, litt sør for kommunens sentrum, finner du Ringebu stavkirke. Den  ble bygget tidlig på 1200-tallet og er en av de største gjenværende stavkirkene i Norge. Kirken er av den såkalte borgundtypen, og spesielt imponerende er den utskårne inngangsportalen i dragestil. Sommerstid er det også mulig å ta en titt inn i kirken. 

Rett nord for stavkirken ligger Ringebu prestegård, som fungerte som prestebolig helt til 1991. Prestegården består av fem bygninger rundt et tun, som er omhyggelig restaurert og i seg selv en historisk opplevelse. Og skulle du treffe på en sliten fotturist som hviler på en benk utenfor stavkirken, kan nok det forklares med at pilegrimsleden mellom Oslo og Trondheim passerer her. 

Ringebu sentrum byr også på spennende, og kanskje litt originale, attraksjoner. Her finner du et utendørs landsbygalleri, der lokale fotografer stiller ut sine verker. En gammel telefonkiosk er gjort om til gatebibliotek, og ikke minst kan du ta verdens største ostehøvel i nærmere øyesyn.  

Med under en times kjøring til kjente attraksjoner som Maihaugen på Lillehammer og Hunderfossen familiepark i Øyer ligger alt til rette for glade feriedager fylt med uforglemmelige opplevelser for hele familien.

Hytte og feriehus i Ringebu

NOVASOL, som er Europas største formidler av private ferieboliger,  leier ut feriehus og hytter i hele Norge. Vi kan også tilby et stort antall hytter i Ringebu. Ringebu og Gudbrandsdalen er rike på kultur og tradisjoner, samtidig som vi nordmenn har lange tradisjoner for å reise på hyttetur i Norge. Hva passer vel bedre enn å utforske dette naturskjønne område med en hytte som base? Etter lange dager fylt at kultur- og naturopplevelser passer det perfekt å trekke seg tilbake til en hytte i Ringebu, fyre opp i peisen og la dagens opplevelser synke inn.