Hytte i Lom

Legg din neste ferie til Lom, og opplev spektakulære naturlandskap. Når du leier en hytte i Lom kan du bo tett på nasjonalparken Jotunheimen, hvor du kan gå noen av landets mest populære fotturer. I Lom ligger sju av Norges ti høyeste fjell, blant annet de to høyeste, Glittertinden og Galdhøpiggen. På en hytteferie i Lom vil du sjelden gå tom for ting å finne på. Her venter et eldorado der alle uansett alder, vil finne aktiviteter som fenger.

Lei hytte ellerer feriehus i Lom og bo tett på Jotunheimen

Aktiviteter og opplevelser i Lom

Mange av opplevelsene i Lom er tett knyttet opp mot den fantastiske og varierte naturen. Mer enn halvparten av Jotunheimen Nasjonalpark ligger i Lom, og hvert år drar både nordmenn og turister hit for turer i fjell, på vidde og bre, enten til fots eller på ski.

Noen tips til en aktiv ferie i Lom:

  • Topptur opp Galdhøpiggen. Bestig Norges høyeste fjell, enten alene eller med guide. Skal du til toppen av det 2.468,8 meter høye fjellet, har du som regel to alternativer. Du kan starte fra Juvasshytta, 1850 m.o.h, og gå i guidet taulag over Styggebreen. Dersom du ønsker kan du gå uten guide fra Spiterstulen, 1100 m.o.h, og følge den markerte stien.

  • Brevandring er en opplevelse som anbefales. På ferie i Lom er mulighetene gode for den som ønsker å spenne på seg stegjern og legge ut på en tur du aldri kommer til å glemme. Det finnes flere turarrangører i området, som alle tilbyr litt ulike opplegg.

I tillegg byr området på godt fiske, riding, ski både sommer og vinter, sykkelruter og mye mer.

Attraksjoner og severdigheter i Lom

Ved foten av Lomseggen, ligger det sjarmerende kommunesenteret  Fossbergom. Her finner du det du måtte trenge til hytteferien i Oppland. I tillegg til et utvalg av butikker og spisesteder, finnes det flere spennende attraksjoner i den lille bygda. Her kan du se Lom stavkirke, som er en av de største av sitt slag i Norge. Mest sannsynligvis ble kirken bygget allerede på slutten av 1100-tallet, og står i dag som et flott eksempel på middelalderarkitektur. 

Ikke langt unna renner elva Bøvra med den mektige Prestfossen. Spesielt på våren er den kraftige vannstrømmen et spektakulært syn. Her kan du prøve deg på zipline under brua som går over Prestfossen. Når du har tatt inn synet av den mektige fossen, kan du spasere bort til Norsk fjellsenter. Her venter et innblikk i menneskets forhold til fjellene i førhistorisk tid i Norsk fjellmuseum, samt informasjon og tips om nasjonalparkene Jotunheimen, Reinheimen og Breheimen. 

Når du befinner deg i Fossbergom, kan du også ta turen innom Fossheim Steinsenter, som har den største mineral – og smykkesteinsamlingen i Norge.

Lei en hytte i Lom

Leier du en hytte i Oppland kan du oppleve mange spennende lokale matretter. De aller fleste rettene er nok ikke ukjente for de fleste av oss, men det er ofte slik at ulike regioner har sin egen vri. Lom er sentrum for mange norske mattradisjoner, og her er det gode muligheten for nye kulinariske opplevelser. 

Legg ferien til Lom dersom du ønsker å være aktiv, men også dersom du ønsker å ta livet med ro og bare nyte synet av vakker natur. NOVASOL formidler hytter og feriehus mange steder i Norge, og våre ferieboliger finner du både i byer og utenfor allfarvei. Her ligger det til rette for å fullstendig avslapning i private omgivelser.