Hytte og feriehus i Vågå

Velkommen til Vågå - en av de nordligste kommunene i Oppland fylke. Naturen, de gamle gårdshusene, det levende kulturmiljøet og de hyggelige bygdesamfunnene er i seg selv gode grunner til å leie hytte i Vågå. Med sin unike beliggenhet midt i den norske fjellheimen, er Vågå  et eldorado for alle som er glad i jakt, fiske og friluftsliv. Hytteferie er like dypt forankret i den norske folkesjelen som fjell og vidder, og NOVASOL formidler et stort antall hytter i Gudbrandsdalen, også i Vågå.

Lei hytte i Vågå

Populære feriehus i Vågå

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Vågå

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Otta ligger i Ottadalen, som er en sidedal til Gudbrandsdalen. De fleste av de rundt 3600 innbyggerne bor i Vågåmo, Lalm eller Tessanden, som alle er levende bygdesamfunn der folkemusikk og håndverkstradisjoner lever side om side med moderne næringsliv og varierte fritidstilbud. En rusletur i Vågåmos små  gater  er en trivelig opplevelse, og noe av det første som vil slå deg er hvordan ny og gammel byggestil  smelter sammen til et harmonisk sentrumsmiljø. 

Også andre opplevelser venter i gjestfrie Vågå. Skate- og sykkelanlegget Villaparken, oppkalt etter bygdas store sønn Andre Villa, frister med fartsfylte opplevelser og er blitt et populært samlingssted for både feriegjester og lokal ungdom. Brimiskogen klatrepark, omtrent en kilometer fra Arne Brimis legendariske fjellstugu, byr på spennende opplevelser for hele familien. Vinterstid er Lemonsjø Jotunheimen Skisenter et naturlig møtested. Her venter velpreparerte alpinbakker av ulik vanskelighetsgrad, flotte muligheter for frikjøring og en populær terrengpark for halfpipe. Eller hvorfor ikke prøve seg på snørafting eller isklatring? Området byr også på et omfattende nett av skiløyper, både i skogsterreng og oppe på fjellet.

Besøk Jotunheimen fra hytta i Vågå

Opplevelser i naturen

Sjarmerende bygdesentrum til tross, Vågå er først og fremst storslagen natur. Store deler av Jotunheimen, som Besseggen, Gjendevannet og Knutsholstindane, ligger i Vågå. Faktisk ligger mer enn tre fjerdedeler av kommunen høyere enn 900 moh. Flere av toppene i Jotunheimen rager over 2000 meter til værs, mens toppene  på nordsiden av Otta, på grensen mot Dovre og Lesja,  når opp i 1500-1600 meters høyde. 

For turfolket venter nærmest endeløse opplevelser, uansett om du bruker sykkel eller apostlenes hester som fremkomstmiddel. Det er ikke uten grunn av tusener av besøkende hvert år legger ut på den spektakulære vandringen over Besseggen, men uansett kondisjon og forutsetninger finner du godt merkede turveier som passer for nettopp deg. Fisketuristene kan velge mellom lange elvestrekninger, store innsjøer  og bortgjemte tjern. Kanskje finner du ditt eget krystallklare fjellvatn, der du kan nyte stillheten og fange den beste ørreten du noen gang har smakt. Ottaelva, som renner gjennom det grønne og frodige dalføret, er dessuten kjent som en av landets beste ørretelver. Plusser vi på med Lemonsjøen og nærliggende Sjoa, skjønner hobbyfiskere blant oss at vi snakker om innlandsfiske på sitt beste.

Attraksjoner og severdigheter

Verdt et besøk er Vågå kirke, som kan trekke historiske tråder tilbake til en stavkirke fra siste halvdel av 1100-tallet. Den ble ombygget til korskirke på 1600-tallet, og deler av interiøret stammer fra middelalderen. 

I Vågåmo finner du også Jutulporten, som er kjent fra Asbjørnsen og Moes eventyrsamlinger, og Jutulheimen med en flott bukett av tradisjonelle bygninger. Om sommeren kan du kjøre Norges tredje høyeste vei opp til Blåhø, der du på klare dager kan nyte en unik utsikt mot Jotunheimen, Rondane og Dovrefjell.

Hytte og feriehus i Vågå

Vågå er en del av Nasjonalparkriket, der fire reiselivsorganisasjoner i Nord-Gudbrandsdalen samarbeider om markedsføringen av seks nasjonalparker  og  øvrige destinasjoner i regionen. Velger du å leie en hytte i Oppland fra NOVASOL, bor du tett på naturen. Du er din egen herre og legger opp dagene akkurat slik du selv ønsker det. Det er ingen som maser på deg og ingen klokkeslett du trenger å forholde deg til. Vi er Europas største formidler av private ferieboliger, og vi satser også stort på hytter i Norge. Prøv oss neste gang du ønsker å leie en hytte i Vågå.