Hytte og feriehus i Sel

Legg din neste ferie til en hytte i Sel i Gudbrandsdalen - et av våre aller vakreste dalfører. Med en lengde på 230 kilometer strekker den seg hele veien fra Lillehammer til Lesjaskogsvatnet. Jo lenger nord i dalen du kommer, jo høyere blir fjellene på begge sider. Den formelig skjærer seg inn mellom Jotunheimen i vest, Rondane i øst og Dovrefjell i nord. Sel er en av de nordligste kommunene i regionen og kan friste med storslagen natur og rike kulturtradisjoner.

Legg ferien til en hytte i vakre Sel

Populære feriehus i Sel

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Sel

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Sel

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Det hyggelige kommunesentret Otta er det sentrale knutepunktet for hele Nord-Gudbrandsdalen. Dovrebanen har faste stopp her, viktige hovedveier fører vestover mot Vågå, Jotunheimen og Strynefjellet, og E6 tar liksom en ekstra pust i bakken før den starter på stigningen nordover mot Dovre. 

Lei feriehus i Oppland og opplev Sel, som er en del av Nasjonalparkriket, der fire reiselivsorganisasjoner i Nord-Gudbrandsdalen samarbeider om markedsføringen av seks nasjonalparker. Tilbudet av friluftsaktiviteter er omfattende, og noe av det aller mest spektakulære du kan være med på ferie i Oppland er rafting i Sjoa. Den villromantiske fjellelven er kjent som en av verdens beste elver for rafting, og siden den er så variert sørger den for å gjøre rafting til en aktivitet som passer for de fleste, enten du er nybegynner eller ekspert. Omhyggelig veiledet av erfarne instruktører rafter du gjennom en perfekt blanding av rolige partier, trange juv og heftige stryk. Vi kan love deg et skikkelig adrenalinkick! Fra Sel er det kort vei til høyfjellet; en del av Dovrefjell ligger til og med innenfor kommunegrensene.

I sommerhalvåret er hele Nord-Gudbrandsdalen et eneste stort eldorado for utendørsaktiviteter  av ypperste klasse. Sykkelturer langs stille landeveier eller i utfordrende terrengløyper. Til fots på høyfjellet eller langs velgåtte stier i skogkledde lier. Eller kanskje med fiskestang ved et bortgjemt skogtjern?

Severdigheter og attraksjoner

Selve landskapet i Nord-Gudbrandsdalen er en severdighet i seg selv. Ofte er det nok bare å være tilstede og ta inn over seg inntrykkene som dukker opp, men Sel har enda mer å på by på. 

Sel er en landbrukskommune med flere staselige grender. Den aller vakreste er kanskje Heidal, som  er kjent for sine gamle og verneverdige tømmerhus, et fantastisk kulturlandskap og ikke minst elven Sjoa. På en rusletur gjennom Heidal er det lett å føle seg hensatt til en annen tid. 

En drøy mil nord for Otta ligger Sel, bygda som har gitt sitt navn til kommunen. Her finner du Jørund Gard, som er en rekonstruert middelalderggrd og ble bygget til filmen om Kristin Lavrandsdatter. Garden består av 16 hus og en vigslet stavkirke og er delvis innredet med rekvisitter fra filmen.  På Sel ligger også Nord-Sel stavkirke, der statuen av Kristin Lavransdatter er plassert.   

Verdt et besøk er også Kvitskriuprestan, som befinner seg i den villromantiske sidedalen Uldalen og er et av fenomen av jord- og steinsøyler. De høyeste søylene rager hele seks meter over bakken og antas å være rundt 200 år gamle. «Prestene» trekker seg stadig lenger oppover dalsiden, da de eldste faller overende i fronten og nye vaskes frem av regnvann lenger oppe, så her dreier det seg bokstavelig talt om en levende severdighet i stadig forandring.

Hytte og feriehus i Sel

NOVASOL er Europas største formidler av private ferieboliger. Vi leier ut feriehus og hytter over hele Norge, også i Nord-Gudbrandsdalen. I det øyeblikket du bestemmer deg for å leie en hytte i Sel, er grunnlaget lagt for minnerike feriedager i naturskjønne omgivelser.  

Med en hytte i Norge som base er du fullt og helt din egen herre. Det er ingen måltider du skal rekke og  ingen andre gjester å ta hensyn til. Vi er ikke i tvil – det finnes ikke bedre utgangspunkt for opplevelsesrike dager i Nasjonalparkriket, enn en hytte i Sel.