Hytte i Nord-Fron

Midt i fagre Gudbrandsdalen ligger Nord-Fron kommune. Den naturskjønne kommunen strekker seg fra Rondane i øst til Jotunheimen i vest og innbyr til storslagne naturopplevelser året rundt. Turmulighetene er mange, både med bil, sykkel og til fots. Med sin sentrale beliggenhet er kommunen et ypperlig utgangspunkt for opplever i hele Gudbrandsdalsregionen. Med en hytte i Nord-Fron som base, ligger alt til rette for innholdsrike feriedager i et av våre flotteste kulturlandskap.

En hytte i Nord-Fron byr på mange aktivitetsmuligheter

Populære feriehus i Nord-Fron

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Nord-Fron

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Nord-Fron

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Med en hytte i Oppland venter uendelige aktivitetsmuligheter. En behagelig kjøretur sørover tar deg til unike alpinopplevelser i Kvitfjell, som ligger i Ringebu kommune. I nord grenser Nord-Fron til Sel kommune, som lokker med eventyrlige raftingopplevelser i elven Sjoa. 

Peer Gynt setervei er en rundtur som starter på Vinstra og svinger seg innover høyfjellet, forbi idylliske setergrender og gjennom vakker natur, før den kommer ned i dalen igjen i Kvam. Vinterstid kan du boltre deg i milevis med oppkjørte skiløyper. Gålå, Sikkilsdalen og Kvamsfjellet er blant stedene som byr på store turopplevelser for langrennsentusiaster i alle aldre. Fron Badeland, som riktignok ligger i nabokommunen Sør-Fron, byr på varierte opplevelser for hele familien.

Attraksjoner og severdigheter

Vide skoger, skrånende dalsider, fagre jordbruksbygder og mektige fjellområder, men også et levende lokalsamfunn. Kommunesentret Vinstra fikk bystatus i 2013, og ikke bare ligger den midt i Norges kanskje aller vakreste dalføre; den ligger også midt mellom Oslo og Trondheim. Vinstra er en levende småby med to trivelige kjøpesentre, den tradisjonsrike handlegata Nedregate, skysstasjon og de grønne lungene Stasjonsparken og Palmerhagen. 

Vinstra er også Gudbrandsdalens kulturelle sentrum, og merkenavnet fremfor noe er Peer Gynt. Det var her, nærmere bestemt i vakre Sødorp, Henrik Ibsen i sin tid fikk inspirasjon til det verdensberømte teaterstykket om storskryteren Peer. Hvert år i august settes stykket opp på friluftscenen ved det idylliske Gålåvannet, og publikum strømmer til i hopetall uansett vær. 

Når du ankommer Vinstra med tog eller buss, er det selvfølgelig Peer Gynt som ønsker deg velkommen. Statuen som formelig strutter av mot og livsglede står rett utenfor skysstasjonen. Tusener av besøkende trekker også Vinstra Country Music, som er en av landets største og mest tradisjonsrike festivaler innen sin genre. Her kan de countryfrelste oppleve så vel norske som internasjonale stjerner i naturskjønne omgivelser.

I hele Gudbrandsdalen lever det historiske og det moderne samfunnet side om side, med mange godt bevarte historiske steder og museer som kan besøkes. Oppsøk det lokale turistkontoret for å få tips om spisesteder som serverer lokale spesialiteter og gårdsbutikker som selger kortreiste produkter. Lei en hytte fra NOVASOL og ta for deg av alt det området har å tilby.

Hytte i Nord-Fron

Naturen i Nord-Fron er som skapt for hytteferie. NOVASOL formidler ferieboliger over hele Norge. Vi tilbyr et stort utvalg hytter i fjellregionen, også i Nord-Fron. Prøv NOVASOL neste gang du skal leie en hytte i Nord-Fron. Bo i nærhet til naturen og legg opp dagene akkurat slik du selv ønsker det.