Feriehus på det greske fastland

På det greske fastland ligger regionene Øst-Makedonia og Thrakia i nordøst, Sentral- og Vest-Makedonia i nord, Vest-Hellas og Epirus i vest, Peloponnes i sør og Thessalia, Sentral-Hellas og Attika sentralt.

Selv om Hellas som oftest forbindes med hav og strand - det greske fastland har en kystlinje på mer enn 8.000 km -, så demonstrerer det greske landskap dog et meget større og mer avvekslende mangfold enn man tror. Hellas er med et territorium bestående av 78 % fjell også et fjellenes land. På det greske fastland ligger det enkelte sentrale fjellkjeder, deriblant Pindos-fjellene som går over i fjellene på Peloponnes og Kreta. Olympos, som er det høyeste fjellområde i Hellas, når med fjelltoppen Mytikas opp i en 2.917 meters høyde. I landet som helhet finnes det til sammen nær 40 fjellmassiv på over 2.000 m.

Rundt regnet halvparten av det greske territorium er dekket av skog; det gir alt i alt et område på 65.000 km² (tilsvarende 1/5 av Norges areal). En stor del av disse skogene er fredet; det finnes tilsammen 19 naturparker i Hellas.

Under bakken i Hellas skjuler det seg mer enn 8.500 huler. Årsaken til dette store antall ligger i den høye andelen kalkstein som landet består av. Mange av hulene er enda ikke blitt utforsket, mens i dem som til nå har fått besøk av forskere og oppdagelseslystne, er det avdekket tallrike spor av menneskelig virke: knokler, steinmalerier, smykker og ildsteder tyder på at det levde mennesker her allerede langt, langt tilbake i tid. Hulene befinner seg både over hele fastlandet og på øyene.

Selv om det er vanskelig å forestille seg, så er vintersportsturismen mange steder blitt et fast innslag i de greske fjellområder og av stor betydning for turistnæringen. Hittil er det opprettet 19 skiområder på det greske fastland, som alle kan by på ekte vinterglede.

Uansett til hvilken årstid du ferierer på det greske fastland, så danner alltid feriehuset i Hellas det ideelle utgangspunkt.

Lei feriehus eller ferieleilighet på det greske fastland

Populære feriehus i Det greske fastland

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Det greske fastland

Loading...

Feriehus med basseng i Det greske fastland

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Det greske fastland

Loading...