Feriehus i Pomurska

Nordøst i Slovenia ligger den vakre regionen Pomurska, med idylliske vingårder, søvnige landsbyer og flytende vannmøller. Pomurska kalles også for det ‘Styriske Toscana’, på grunn av de gode hvitvinene og maten som produseres her. Regionen er det største landbruksområde i Slovenia, i tillegg til å ha noen av de mest kjente kurbadene i landet. La de gjestfrie innbyggerne i Pomurska ta deg i mot med åpne armer og et glass avkjølt hvitvin – i Pomurska oppdager du et område med aktiviteter for hele familien!

Flytende vannmøller er en del av den kulturelle, tekniske og naturarven til Pomurska. I dag er det 90 gjenværende vannmøller, hvorav den berømte møllen Babičev ved den lille byen Veržej, er den eneste som fortsatt er i drift.  Regionens største by er Murska Sobota, en by som gjennom tidene har skiftet tilhørighet mellom Ungarn, Jugoslavia og Slovenia. Murska Sobota kan til tross for sin lille bykjerne, by på store kulinariske opplevelser. Andre store byer i regionen er Ljutomer, Lendava og Gornja Radgona.

Reis på ferie til Pomurska

Populære feriehus i Pomurska

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Pomurska

Loading...

Feriehus med basseng i Pomurska

Loading...

Spaopplevelser i Pomurska

Pomurska betyr ‘ved Mura’, fordi elven Mura er regionens startpunkt. Mura flyter blant annet gjennom byen Radenci, som har et av de mest berømte kurbadene i Slovenia, Terme Radenci. Denne kilden har naturlig karbonisert vann, som sies å ha helende egenskaper. Skal hele familien finne på noe sammen, er Terme 3000 i Moravske Toplice stedet for fart og moro. Terme 3000 kjent for sitt spesielle svarte geotermiske vann, som er populært på grunn av sine ulike egenskaper med god effekt på reumatiske lidelser, hudsykdommer og mye mer. Terme 3000 har en vakker beliggenhet i Gorjanci-fjellene, og i tillegg til vannsklier og store basseng, har anlegget spa, fontene, badstuer, treningssenter og en kunstig innsjø.

Oppdag vakre Pomurska i Slovenia

Smakfull ferie i Pomurska

Ungarn har hatt stor innflytelse på kjøkkenet øst i Slovenia. Her kan du prøve gulasj og sterke retter krydret med chili. I den øvre delen av Savinja-dalen produseres den tradisjonelle retten Zgornjesavinjski želodec, en spesialitet laget på lufttørket svinekjøtt. Dette må bare prøves! Til dessert serveres Prekmurska gibanica, en kake med flere lag, fylt med valnøtter, epler, rosiner, ricotta og valmuefrø. Den tradisjonelle plommebrandyen, Šljivovica, bør også prøves en gang i løpet av ferien. Velger du Pomurska som din neste feriedestinasjon kan du se frem til smakfulle retter og en kulinarisk reise!

Smak flotte viner på ferie i Pomurska

Et paradis for vinelskere

Nesten på grensen til Kroatia, ligger Jeruzalem som blir ansett som en av de vakreste vinregionene i Slovenia. Omgitt av idylliske vingårder ligger Dvorec Jeruzalem, en vinkjeller fra det 17-århundre, der mange årgangsviner ligger lagret. Ikke langt unna finner du Ormož, det tidligere midtpunktet i vinregionen. På en høyde over byer ligger Ormož-slottet, som det er verdt å stoppe innom.

Fra feriehuset kommer du deg lett til Ptuj - en av Slovenias eldste byer med sin 2000 år gamle historie. Byen med de mange røde takene har en kompakt bykjerne fra middelalderen, og her er det nok å finne på! Legg ut på oppdagelsesferd i denne fine byen og se de mange slottene, museene, klostrene og kirkene. Her kan du også besøke Slovenias eldste vinkjeller – den er nemlig 750 år gammel.

Områdene rundt Ptuj inviterer også til en aktiv ferie, med ruter som legger opp til gåturer i alle vanskelighetsgrader. Et innbydende landskap, med vakre vingårder beliggende på åsene. Også verdt å få med seg er aprikoshagene og vinruten til Lendava nær grensen til Ungarn. Lendava trekker hver høst et stort antall mennesker til distriktet – da høstes nemlig Lendava-druen. Ikke langt unna ligger vinrutene Prekmurje og Goričko. Alle rutene ligger i vindistriktet Prekmurje, der det for det meste dyrkes hvite vindruer, i hovedsak italiensk Riesling, men også Chardonnay, Sauvignon, Rhine Riesling, Pinot Blanc, Pinot Gris, Traminer, og Muscatel. Disse tre rutene byr også på kulinariske opplevelser, og du kan blant annet prøve tradisjonell Prekmurje-skinke og bograč-gulasj.

Lei feriehus og opplev Pomurska

Bestill ferien i dag

Selv om den neste ferien virker langt unna, kan det være smart å bestille feriehuset i Pomurska allerede i dag. NOVASOL har mange års erfaring med utleie av feriehus og formidler privateide feriehus i Slovenia. Nettopp derfor er vårt utvalg unikt. Dermed kan du trygt bestille i viten om at våre egne medarbeidere har besøkt alle våre hytter før de blir gjort tilgjengelig på våre nettsider. Denne kvalitetssikringen er til for at vi skal være sikre på at den informasjonen du ser på våre nettsider stemmer med virkeligheten. Hos NOVASOL gjør vi alt for at din ferie i Slovenia skal bli slik du ønsker!

Vurderer du å leie feriehus i Pomurska, kan du se vårt utvalg på våre hjemmesider eller ta kontakt med vårt kundesenter for råd og tips. Vi hjelper deg gjerne dersom du har noen spørsmål vedrørende våre feriehus i Pomurska. Leier du et av våre feriehus, er vår Trygghetspakke inkludert i prisen. I vår Trygghetspakke er blant annet avbestillingsforsikring inkludert, ved for eksempel akutt sykdom, les mer om vilkårene i våre leiebetingelser. Velkommen til Pomurska neste gang du legger ferien til Slovenia!