Feriehus i Savinjska

Den østlige delen av Slovenia er delt inn i regionene Savinjska og Pomurska. Landskapet i Savinjska domineres av vingårder, myke åser og nasjonalparker. I tillegg reiser mange til denne regionen på grunn av de mange spaanleggene og kurbadene. Regionen Savinjska har fått navnet sitt etter elven med samme navn. Elven Savinjska går i hovedsak gjennom den øvre og nedre delen av Savinjska-dalen, og gjennom byene Celje og Laško.

Den vakre regionen er et populært reisemål, med sitt fjellterreng dekket av trær og fruktbare daler. Savinjiska er en utmerket destinasjon, dersom du velger å legge ferien til Slovenia!

Lei feriehus i Savinjska

Populære feriehus i Savinjska

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Savinjska

Loading...

Feriehus med basseng i Savinjska

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Savinjska

Loading...

Badeferie i Slovenia?

Vurderer du feriehus i Slovenia om sommeren blir du nok glad for å høre at sjøene i Slovenia er av utmerket kvalitet, og perfekte for et avkjølende bad. Leier dere et feriehus i Savinjska anbefaler vi en svømmetur i sjøen Bukovniško jezero i nasjonalparken Krajinski Park Goricko. Det sies at denne innsjøen frigjør naturkrefter som har en beroligende og revitaliserende effekt. 450 meter fra sjøen finner du 50 andre helbredende kurbad som også er gunstige for helsen.

Dersom du ønsker en avslappende badeopplevelse, bør du besøke Laško. Allerede i antikken ble det kjent at vannet her har helbredende egenskaper, og Laško utviklet seg til et kursted allerede mot slutten av 1800-tallet. Arkeologiske funn beviser at bruken av de varme kildene i Slovenia går langt tilbake i tid og det er funnet skrifter allerede fra år 1147 som omtaler kildene. Laško er i dag et av de viktigste stedene for helseturisme i Slovenia. Her brygges også det berømte Laško-ølet, som siden 1825 har trukket mange turister til området.

Byliv i Celje

Celje er den største byen i Savinjiska, og den tredje største i Slovenia. Her står historie, kultur, rekreasjon, kulinariske opplevelser og uteliv i fokus. Bykjernen fra middelalderen er godt bevart, med en rekke historiske severdigheter. Herfra kan du bevege deg oppover mot det gamle slottet, det største slottet i Slovenia, som er godt synlig på avstand. Slottet ligger på en høyde sørøst for gamlebyen. Følg historiens fotspor i slottet, som ble bygget på 1300-tallet, og nyt den spektakulære utsikten.

Aktiv ferie i Øst-Slovenia

Den beste måten å utforske og nyte naturen i det østlige Slovenia er fra sykkelsetet. En sykkeltur langs elven Krka, gjennom bølgende åser og vingårdene mellom Drava og Mura, er spesielt fin på høsten når trærne endrer farger og vingårdene blomstrer. Landsbyene langs Mur-elven og dens sideelver, er alle forbundet av flotte sykkelstier.

Dra på oppdagelsesferd på sykkelen! Byen Celje har mange flotte sykkelstier som fører deg til innsjøer, slott, kirker og landsbyer. Innsjøområdet Šmartinsko jezero ligger like i nærheten av byen, og er det perfekte sted for lange gåturer og pikniker. Innsjøen er også et paradis for deg som ønsker å campe, ro eller fiske, og det er mulig å leie både båt og kajakk her.

Dersom du vil tilbringe ferien i Savinjiska på vinterstid, er det gode muligheter for fine skiopplevelser. Regionen har flere flotte skianlegg, for eksempel i Celjska koča, Golte, Janina, Logarska dolina, Luče og Rogla. Her ligger alt til rette for en fin vinterferie sammen med familien.

Oppdag Savinjska fra feriehuset

Cirka 20 kilometer sør for Celje ligger en av Slovenias mange karstgrotter, Pekel Jama. Grotten ble oppdaget på 1900-tallet, og er litt over en kilometer lang. Det litt skumle og mørke inngangspartiet har fått tilnavnet «djevelens munn» - på innsiden venter likevel noen spektakulære opplevelser. Grottens høydepunkt er det fire meter høye fossefallet, som er det høyeste av sitt slag i Slovenia. En guidet tur i grotten tar cirka en time eller mindre.

Deretter burde du besøke Mozirski Gaj blomsterpark, der du kan nyte synet av millioner av blomster fra vår til høst. Parken gir deg også et innblikk i den slovenske historien, og hvordan livet utfoldet seg i tidligere tider.  Pauline-klosteret i Olimje er verdt et besøk på ferien i Slovenia. Klosteret ble opprinnelig bygget som et slott på 1600-tallet, men ble på 1700-tallet gjort om til kloster. Bygget har etter den tid gått gjennom en del endringer, og har en interessant historie.

NOVASOL feriehus i Savinjska

NOVASOL har lang erfaring med utleie av feriehus i Europa, og du kan derfor føle deg trygg når du bestiller ferien hos oss. Det gir trygghet å vite at alle våre feriehus og hytter i Slovenia har blitt godkjent av våre medarbeidere før de tas inn i sortimentet. Bestiller du et av våre feriehus får du dessuten med vår Trygghetspakke, uten noen ekstra kostnader. Du kan lese mer om Trygghetspakken, som blant annet inkluderer avbestillingsforsikring ved plutselig sykdom, i våre leievilkår.

Dersom du har noen spørsmål vedrørende våre feriehus i Slovenia, er du velkommen til å kontakte oss. Vi hjelper deg gjerne med alle spørsmål du måtte ha, eller dersom du ønsker hjelp med bestilling av din neste ferie. Bestill et NOVASOL feriehus neste gang du legger ferien til Savinjska!